Home Centrum Na de sponsorborrel was het nog zes nachtjes slapen tot de Rotary Santa Run door Leiden

Na de sponsorborrel was het nog zes nachtjes slapen tot de Rotary Santa Run door Leiden

door Emile van Aelst

Tijdens de sponsorborrel van de Rotary Santa Run zat de stemming om er een geweldig evenement van te maken er helemaal in. De borrel was bedoeld om de sponsors bij te praten en te bedanken. Ook werden de goede doelen voorgesteld en waren er vertegenwoordigers van die organisaties aanwezig om eventueel uitleg over hun werk te geven. Bij binnenkomst kon je niet om de kerstsfeer heen.

Het was gezellig druk en zo leuk allemaal mensen die er voor gaan om een gigantisch succes van de derde (echte) Rotary Santa Run te maken.

Stephan maakt zich niet druk en tapt in rap tempo onverstoorbaar door.

Anita America-Mantel en de Joke de Kerstvrouw wilden graag het een en ander kwijt.

Dit jaar is er een record aan grote en kleine sponsors, 102 sponsors is uniek en geeft aan hoe Leiden betrokken is bij de Santa Run en de Goede Doelen.

Met zoveel sponsors mag je best even voor je zelf klappen.

Even extra aandacht voor de directie van Mobi Screen die ook dit jaar weer een gigantisch groot scherm bij de start neerzet, zodat alles wat bij de start en op het podium gebeurt goed te volgen is.

De Kerstvrouw legt nog even uit wat de Rotary precies doet.

Deze wereldwijde organisatie zet zich overal ter wereld in om goede doelen te ondersteunen en hulp te bieden bij rampen.  Ik hoorde laatst dat er op verschillende plekken in de wereld magazijnen staan met hulpgoederen om bij rampen direct te kunnen doneren. Iets wat niet veel mensen weten.

Wat is eigenlijk de Santa Run en waar wordt hij gehouden.

Dit jaar zijn er naast de drie grote goede doelen, ook een drietal kleinere doelen geselecteerd om te ondersteunen.

De route waar gewandeld wordt is dwars door het centrum met onderweg tal van verrassingen en optredens, op het kaartje vast een voorproefje van wat je te wachten staat onderweg.

Bij de uitvoering en organisatie werkt de Rotary Club Leiden samen met de Stichting Sport in Beeld. Jeroen Wijermars vertelde wat Stichting Sport in Beeld allemaal doet in Leiden.

Sommige dingen voel je aankomen. Ik zag Jenny Gaidoukevitch, eigenaresse/oprichtster Jernergy sportclub, naar mij kijken en in haar tas rommelen.

En ja hoor daar sta je dan met je kerstmuts 🙂

Zou Dichterette Pink nu aan Carola vast vertellen wat voor gedicht ze gaat voordragen bij het Praethuys tijdens de Santa Run.

Het was een gezellige en informatieve borrel en we gaan er vanuit dat er iemand is die dit allerhoogste startnummer gaat krijgen. Nog niet ingeschreven, er waren gisteren dacht ik nog tweehonderd kaarten en kerstpakken over. Dus klik hier en schrijf je in.

Nog een paar sfeerfoto’s met het onverstaanbare kerstlied van de onvolprezen Willy Batenburg eronder.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 10 december 2022 - 8:06

Dat zou toch jammer zijn als die tweehonderd er niet komen…

Reply
rietepietz 10 december 2022 - 20:05

Die kerstmuts pas ons allemaal! 😉

Reply
Nicky 13 december 2022 - 8:37

Mooie goede doelen in elk geval! En je kan het hebben, hoor, die kerstmuts.

Reply

Plaats een reactie