Home Centrum Leidse Vrijwilligersprijzen uitgereikt op de nationale dag van de Vrijwilliger

Leidse Vrijwilligersprijzen uitgereikt op de nationale dag van de Vrijwilliger

door Emile van Aelst

Elk jaar worden op de Nationale dag van de Vrijwilliger de Leidse Vrijwilligers in het zonnetje gezet en de Vrijwilligersprijzen uitgereikt. Gisteravond liep de stadsfoyer in het Leidse Stadhuis vol met genomineerde vrijwilligers en hun familie of bekenden.

Er zijn twee categorieën waarin prijzen worden uitgedeeld, de Vrijwilliger van het jaar en de Organisatieprijs. Daarnaast wordt indien er goede genomineerden zijn ook een Toekomstprijs uitgereikt. Bestuurs- en jurylid Robbert Beurse presenteerde de avond.

Voor de bestuursleden is het elke jaar weer een behoorlijke klus om uit de aanmeldingen drie genomineerden te kiezen en de uiteindelijke winnaar.

Voor elke genomineerde wordt een speciale tekst geschreven op de wijs van Radio Ga Ga, in het filmpje onderaan kan je alle teksten per genomineerde horen.

In de fotoslideshow komen veel meer sfeerfoto’s terug, ik loop er even redelijk snel doorheen. Er werd begonnen met de genomineerden voor de Organisatieprijs.

Omroep Sleutelstad was de eerste genomineerde die naar voren mocht komen. Sleutelstad werd geprezen niet alleen om de goede en actuele uitzendingen maar ook het team van circa vijftig vrijwilligers die dag in dag uit bezig zijn om de kwaliteit van de omroep uit te bouwen en te waarborgen. Directeur Chris de Waard hoorde het glimlachend aan.

De Historische Vereniging Oud Leiden zorgt ervoor dat de historie van Leiden niet verloren gaat en gat onder de aandacht van de inwoners blijft. Voorzitter Jan-Jaap de Haan organiseerde afgelopen jaar nog het geweldige evenement Stad in Steentjes waarbij Leidenaren hun stad in Lego nabouwden.

Bij de laatste genomineerde stak Claas Griffioen zijn mening over de Leidse Reddingsbrigade niet onder stoelen of banken.

De genomineerden moesten geduld hebben want eerst werden de genomineerden voor de Vrijwilligersprijs 2022 bekend gemaakt. Als eerste werd Nico Massaar naar voren geroepen. Nico is al tientallen jaren vrijwilliger bij bijna elk Leids evenement of vereniging. Ik doe een kleine greep uit al zijn werkzaamheden, Leidse Bond van Speeltuinen, Leiden Marathon, 3 October Vereeniging, Band of Liberation, drijvende IJsbaan, Sinterklaasintocht en ga zo maar door.

Ronald Pesant is ook een vrijwilliger die al jaren meedraait, ook hier een kleine greep. Leiden Marathon, Singelloop, Roparun, hand en spandiensten bij buitenfeesten bij Koetshuis de Burcht, laatste jaren vrijwilliger in een verzorgingshuis en ga zo maar door.

Wil Tjong Ayong is actief in het ouderenwerk en werkt als vrijwilligster in team van beroepskrachten. Die vonden dat Wil zeker een nominatie verdiende.

Even een filmpje voor thuis maken.

Als er een goede kandidaat is dan wordt ook de Toekomstprijs uitgereikt, een prijs voor iemand die al op jonge leeftijd hard bezig is met vrijwilligerswerk. Lise Duyvestijn roeit bij Njord en heeft daar Rowing Blind opgericht, waarmee ze gaat roeien met sporters met een visuele beperking.

Zij kreeg dit jaar de Toekomstprijs uit handen Jolanda Wolfs, algemeen directeur van Incluzio Leiden.

De spanning steeg want nu werd de Organisatieprijs bekend gemaakt en die ging naar de Leidse Reddingsbrigade.

Een heel verdiende prijs. De Reddingsbrigade is jaarlijks bij tientallen evenementen of gelegenheden  aanwezig. Omdat ze hun werk zo goed doen  gebeuren er vrijwel nooit ongelukken en daarom valt het eigenlijk niet zo op wat ze doen.

Nog meer spanning . wie wordt Vrijwilliger van het jaar 2022. Eigenlijk verdienen ze het alle drie, maar ja dat gaat nu eenmaal niet. Wethouder Julius Terpstra had de eer bekend te maken dat Nico Massaar Vrijwilliger van het jaar werd.

Een mooie bekroning op het jarenlange werk van Nico.

Natuurlijk een groepsfoto van alle genomineerden.

Terwijl iedereen gezellig aan de borrel ging maakten fotograaf Corine Zijerveld en ik nog een aantal groepsfoto’s van kennissen en familieleden van de genomineerden.

Het fijne is dat Corine en ik al heel wat jaren samen hier fotograferen en allebei weten wat we moeten/willen doen. Terwijl ze een foto van mij maakte ,deed ik vanuit de losse pols ongemerkt hetzelfde 🙂

Heel fijn en belangrijk is dat Corine iedereen keurig op zijn plek zet om goed op de foto te gaan. Vervolgens mogen ze niet meer van hun plek voor we allebei onze foto’s hebben 🙂

Er waren ook een paar medewerkers van Sleutelstad aanwezig bij de prijsuitreiking.

De familie Pesant met goede vrienden Tom en Clarita Holswilder.

Als je in zoveel organisaties als Nico Massaar zit is je aanhang ook al snel erg groot.

Het was een mooie avond met eigenlijk allemaal winnaars, maar……alleen Nico ging met de Helpende Handjes naar huis.

Hieronder een fotoslideshow en ook nog een filmpje met de liedjes.

Hier nog de liedjes voor de genomineerden.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 9 december 2022 - 7:55

Gelukkig is er keuze genoeg…

Reply
Nicky 9 december 2022 - 9:16

Goed om die mensen eens in het zonnetje te zetten. En fijn dat je een assistent hebt, die de mensen goed zet voor de groepsfoto!
PS: ik kom even bijlezen. Van boven naar onder deze keer.

Reply
rietepietz 9 december 2022 - 16:35

Je had zware concurrentie zag ik of misschien wel lekker even wat hulp in je drukke bestaan.

Reply
Hans 9 december 2022 - 20:52

Zonder Vrijwilligers zijn heel veel dingen niet mogelijk, wel verdiend. Hans

Reply

Plaats een reactie