Home Happy blaft mee Wil je van je hond af dan weet ik de perfecte plek

Wil je van je hond af dan weet ik de perfecte plek

door Emile van Aelst

Ik heb toevallig in 2019 over dit zelfde hondenlosloopveldje geschreven. Toen was het net aangelegd en liet echt niemand zijn hond er uit. Dat kwam niet alleen omdat het kaal was, maar ook langs een drukke weg ligt zonder hek.

Ondertussen is het veldje een stuk groener en ziet er beter uit.

Alleen is het levensgevaarlijk voor honden omdat er geen afgesloten hek omheen zit.

Honderd meter verder was er een ander veld dat een stuk veiliger was. Daarom dat vrijwel niemand de hond meenam naar het losloopveld. Op dit veld konden de honden veilig spelen, snuffelen en rennen zonder onverwachts de weg op te schieten.

Het ideale veld is weg omdat er gebouwd gaat worden.

Iedereen in de wijk is nu aangewezen op het kleine losloopveldje.

Het is klein, maar het voldoet om even de hond uit te laten, voor de lichaamsbeweging zal je toch op zijn minst richting de Leidse Hout moeten.  Er is alleen een veel groter probleem aan het terrein vandaar dat vrijwel niemand er gebruik van maakte. Er rijden de hele dag auto’s met een behoorlijk tempo langs.

Zodra de honden achter elkaar aan rennen wordt het gevaarlijk.

Je houdt je hart vast als de honden gaan spelen, in hun spel kunnen ze de weg opschieten en aangereden worden .Het is al meerdere keren voorgekomen dat het net aan goed ging doordat de automobilist nog net aan kon remmen of uitweek en bijna van de weg vloog. Ook zaten er laatst twee auto’s bijna op elkaar omdat de voorste plotseling moest remmen. Kortom het is gewoon wachten op het eerste echte ongeluk waarbij een hond wordt doodgereden of er botsingen komen.

Hoe goed je hond ook opgevoed is, het blijven toch net kleine kinderen. Als ze aan de overkant een kat of een andere hond zien wat toevallig een vriendje of vriendinnetje is dan schieten ze zonder kijken de weg over. Vanmiddag ging het nog net goed toen er aan de overkant van het water een andere hond liep. Dyaya schoot van het veldje af en ging naar de hond aan de andere kant.

Het belachelijke is dat het probleem met een paar meter hek of afrastering waar honden niet doorheen kunnen en een simpel deurtje opgelost is. Het veldje is al aan drie kanten afgesloten dus raar dat die paar meter niet kan ondanks vele vragen- en klachten bij de gemeente en boa’s.

Een van de bewoners opperde al wanneer zijn hond of een auto iets overkomt de gemeente aansprakelijk te stellen. De gemeente moet zorgen voor een aantal losloopgebieden, maar maakt ze vervolgens zo onveilig dat niemand er graag komt en het wachten is op ongelukken.

Volgens mij zitten er op de afdeling die dit verzint echt mensen die misschien verstand van het houden van hamsters of goudvissen hebben, maar zeker geen verstand van hondengedrag.

Elk nadeel heeft zijn voordeel, mocht je van je hond af willen zonder er op aangekeken te worden. Gewoon drie keer per dag hier uitlaten en dan is de kans groot dat hij binnen een maand aangereden is.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

די מריו 6 december 2022 - 6:58

Een hamster en een goudvis zitten ook meestal in een gesloten bak. Had je niet Sinterklaas kunnen vragen of hij een hek kon plaatsen of dat hij eens de Burgermeester wilde aanspreken.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 6 december 2022 - 7:46

Het is natuurlijk geen onderwerp voor de krant. Dat komt wel als het een keer echt fout gaat.

Reply
rietepietz 6 december 2022 - 10:55

Misschien moeten de bewoners de handen ineen slaan en er gezamenlijk een hek voor zetten. Grote kans dat de gemeente er dan als de kippen bij is om aandacht aan te geven want dát mag natuurlijk weer niet.

Reply
SN 6 december 2022 - 13:55

Klopt! Voorstel gedaan werd direct afgewezen en ten zeerste afgeraden. Het zou direct weggehaald worden. Helaas….

Reply
Hans 6 december 2022 - 21:03

Loslopende honden en een drukke weg gaan niet samen.
Vreemd dat er geen hek is geplaatst. Hans

Reply
Pieter de Krom 7 december 2022 - 5:42

Wat raar dat de gemeente een initiatief van bewoners met honden om een hek te plaatsen in de kiem smoort!

Reply
Nicky 9 december 2022 - 9:24

Oh, dat vind ik toch altijd zo eng! Bizar van de gemeente.

Reply

Plaats een reactie