Home Leiden Voedsel Donatie Kast in de Charlotte de Bourbonhof

Voedsel Donatie Kast in de Charlotte de Bourbonhof

door Emile van Aelst

Gisteren werd voor het pand van Bewoners Vereniging De Zwijgers van Noord een Voedsel Donatie Kast onthuld. Veel bewoners van de Hoven weten het Trefpunt de Hoven bij de Charlotte de Bourbonhof te vinden.  Al ongeveer een jaar of zes geleden nam  buurtbewoner Ali Kundak het initiatief om soep uit te gaan delen. Sindsdien wordt er elke woensdagmiddag een gratis pannetje soep uitgedeeld, ik schreef er al eerder over in 2020.

In de tent stond de soep al lekker te pruttelen.

Met de inflatie en de hoge voedselprijzen moeten steeds meer mensen een beroep op de Voedselbank doen. Voor velen is de stap daar naartoe vaak een stap die ze zo lang mogelijk uitstellen. Op zo’n moment biedt een voedselkast een uitkomst. Ook in de van Riebeeckhof staat al een voedselkast waar veel gebruik van gemaakt wordt. Abdelhaq Jermoumi, wethouder Kansen Gelijkheid, Jeugd en Onderwijs was naar de Charlotte Bourbonhof gekomen om de Voedsel Donatie Kast te openen.

Ter gelegenheid van de onthulling van de Voedsel Donatie Kast, was er extra soep gemaakt zodat ook de belangstellenden voor de opening een kopje soep konden krijgen.

Ook Danny Wijnbelt, sinds 1 augustus directeur/bestuurder Woningbouw Vereniging de Sleutels, genoot van de soep.

Sinds een aantal weken loopt Rosa Vroom voor haar masterstudie Cultural Anthropology and Development Sociology: Sociology of Policy in Practice aan de Universiteit Leiden stage bij ‘Leren met de Stad” gevestigd in buurthuis Het Gebouw. Zij gaat voor haar studie onderzoek doen naar sociale cohesie in Leiden Noord en hoe lokale initiatieven rondom eten hierin kunnen bijdragen. Ze gaat de komende maanden elke woensdag meewerken met het uitdelen- en maken van soep in buurthuis het Trefpunt. Mocht iemand vragen over haar studie of stage hebben, je mag haar altijd mailen of op woensdag aanschieten in het Trefpunt.

Initiatiefnemer Ali Kundak bedankte de aanwezigen voor hun komst en legde de noodzaak van de Voedsel Donatie Kast uit.

Danny Wijnbelt stelde zich voor en vertelde dat Ali hem een tijdje geleden vroeg deze middag te komen. Hij vertelde ik vind het werk wat Ali en zijn team doen zo mooi dat ik de afspraak met uitroeptekens in mijn agenda heb gezet om het niet te missen of vergeten.

Wethouder Abdelhaq Jermoumi had al eens eerder verteld dat hij als vierjarig jongetje met zijn ouders uit Marokko kwam en dat ze gingen wonen in Leiden Noord. Hij vertelde dat hun eerste huis de hoekflat op de begane grond van de Charlotte Bourbonhof was. Hij stond dus eigenlijk naast zijn eerste huis deze Voedsel Donatie Kast te openen.

Abdelhaq Jermoumi, Ali Kundak en Danny Wijnbelt onthulden met zijn drieën de Voedsel Donatie Kast.

Onder het doek kwam een grote mooie kast tevoorschijn.

Uiteraard waren de wethouder en de directeur niet met lege handen gekomen en waren de eersten die iets in de kast zetten.

Meerdere belangstellenden hadden iets meegebracht om in de kast te zetten.

De wethouder bedankte Ali nogmaals voor dit mooie initiatief dat helaas in deze tijd hard nodig is.

Mocht je boodschappen gaan doen en op de terugweg langs de kast rijden, stop even en zet er iets in.

Een prachtig initiatief alleen jammer dat het nodig is.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 1 december 2022 - 7:01

Wat je zegt, schitterend, maar jammer dat het nodig is. Dus nu het er is, hopelijk kunnen zoveel mogelijk mensen ervan profiteren.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 1 december 2022 - 7:59

Ik hoop dat de juiste mensen er gebruik van gaan maken.

Reply
rietepietz 1 december 2022 - 18:11

En ook daarin is Leiden weer heel sociaal bezig.

Reply
Hans 1 december 2022 - 21:13

Een goed initiatief een Voedsel Donatie Kast, maar helaas dat het nodig is.
Een smet op de rekening van dit rijkeland. Hans

Reply
Nicky 9 december 2022 - 9:45

Een goed initiatief. Maar inderdaad heel treurig dat het nodig is.

Reply

Plaats een reactie