Home Centrum Mooie hartverwarmende acties voor Oekraïense kinderen en patiëntjes van het Willem Alexander Kinderziekenhuis

Mooie hartverwarmende acties voor Oekraïense kinderen en patiëntjes van het Willem Alexander Kinderziekenhuis

door Emile van Aelst

Het zijn voor iedereen moeilijke tijden en dan is het extra mooi als je ziet dat kinderen die het nog moeilijker hebben een steuntje in de rug krijgen. Vorige week nog de regionale radioactie Sint Voor Iedereen1 waarbij ruim 47.000 cadeautjes werden opgehaald, waarvan ruim 3.800 in Leiden, voor kinderen die anders geen cadeautje krijgen.

In Leiden verblijven momenteel ongeveer tweehonderd kinderen en jongeren uit de Oekraïne. De meeste ouders hebben ondertussen werk gevonden in Leiden en omgeving en gelukkig gaan de meeste kinderen naar school zodat ze een beetje afleiding hebben en niet de hele dag aan het oorlogsgeweld hoeven te denken. De leden van Lions Diok Leiden verkopen normaal leeuwtjes om doelen als Het Vergeten Kind, hospice Xenia en Leiden Sportzomer te ondersteunen. Afgelopen week kwamen Marloes Botden en Rik van Klink met een doos vol leeuwtjes naar de Oekraïne opvang bij het Stationsplein om de kleintjes te verrassen met een knuffelleeuw.

Gelukkig kon Christina Simonian, coördinator opvang Oekraïners Leiden, alles vertalen want de meeste vrouwen spraken geen of weinig Engels.

De kinderen keken verlegen en vertederd naar de leeuwtjes.

Trudy Kwik, Leiden helpt Oekraïne, en Mieke van Meijgaarden kwamen namens Business Platform ondernemers Schipholweg-Schuttersveld tweehonderd kaartjes inclusief schaatshuur voor de drijvende ijsbaan brengen.

Als jongere heb je natuurlijk niet veel aan een leeuwtje, maar de kaartjes voor de ijsbaan vond deze jongen wel heel erg leuk. Namens de Stichting Sport in Beeld bood Leo de Vogel tweehonderd koppen warme chocomel aan voor als de kinderen naar de ijsbaan gaan.

We waren erg blij met het vertalen door Christina Simonian, om uit te leggen waarom we er waren en dat foto’s maken daar natuurlijk een beetje bij hoort om de gevers te laten zien waar alles terecht komt. Uiteraard begrepen ze dat en waren gewoon heel erg blij met zoveel medeleven en steun die zij in Leiden krijgen.

Op het moment dat we de groepsfoto maakte beseften we ons dubbel en dwars, dat onze problemen in geen verhouding staan tot de problemen die deze vluchtelingen hebben en de angst voor het leven van hun achtergebleven familie.

Buiten stonden we even na te praten en waren er best wel een beetje kapot van, dan hoop je maar een ding dat deze moeder en haar kinderen snel weer in vrede herenigd kunnen worden met hun vader en haar man.

Leidenaar en Sleutelpiet Nico Rijsbergen is sinds een aantal jaren erg begaan met de kinderen in het Leidse Willem Alexander Kinderziekenhuis. Zowel vorig jaar als dit jaar heeft hij bij bedrijven cadeautjes ingezameld voor de patiëntjes in het WAKZ. Daarnaast heeft Nico vanaf februari geld ingezameld bij sponsors en ook zelf een hoop verdiend door de verkoop van zelfgemaakte Leidse Sleutelsbordjes, kerstballen en noem maar op. Vrijdag kwam hij naar het WAKZ waar hij kinderarts Arno Roest kon vertellen wat het (voorlopige) eindresultaat van zijn actie is.

Het bedrag dat bestemd is voor onder andere; Qwieck-up apparatuur, VR-voorlichtings film voor hartekinderen, Knuffels en speelgoed als prikkado’s een een Playstation 5. Er waren veel grote en kleine sponsors. Sorry ik kan niet de hele lijst noemen maar een paar sprongen er duidelijk uit zoals; PLUS Leiden, LIDL Leiden, Koolmoes infra en de Van der Linden Groep. De cheque werd aangeboden aan Polimedewerkers Pauline Vurens en Jamie-Lee Spoor

Als dank voor zijn grote inzet hadden de medewerkers van het WAKZ een cadeautje voor Nico Rijsbergen. Ze hopen dat hij nu even rust kan nemen na al zijn acties en dan deze borrelplank vult met hapjes om lekker te genieten van zijn rust 🙂

Het is echt fijn om te zien dat veel Leidenaren ondanks de zware tijden, toch anderen en dan in dit geval kinderen niet vergeten of overslaan.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 27 november 2022 - 7:42

Chapeau voor zoveel liefde…

Reply
rietepietz 27 november 2022 - 14:06

Gul en vrijgevig, waar Leiden groot in is.

Reply
Hans 27 november 2022 - 20:58

Wat geweldig dan me zo aan deze mensen denkt, heel waardevol. Hans

Reply
די מריו 27 november 2022 - 22:11

Mooi dit he.. Leiden heeft zoveel mooie dingen, maar dit zijn toch wel de mooiste.

Love As Always
Dimario

Reply
Nicky 9 december 2022 - 13:55

Daar zijn jullie sowieso wel goed in. Hartstikke mooi!

Reply

Plaats een reactie