Home Centrum Gezellige Binnenstadsborrel als aftrap van de Winter Wonder Weken 2022

Gezellige Binnenstadsborrel als aftrap van de Winter Wonder Weken 2022

door Emile van Aelst

De hal van het Stadhuis was dit keer de locatie voor de Binnenstadsborrel. Het Centrum Management houdt twee keer per jaar een Binnenstadsborrel voor de ondernemers in de binnenstad. Deze Binnenstadsborrel was de aftrap voor de Winter Wonder Weken. Eigenlijk zijn die natuurlijk al begonnen met de intocht van Sinterklaas en de opening van het Huis van Sinterklaas. Even na zessen, toen de winkels dicht waren, liep de hal vol met ondernemers en diverse organisatoren.

Eerst natuurlijk even gezellig wat drinken.

Er waren uiteraard vertegenwoordigers van de diverse evenementen die tijdens de Winter Wonder Weken worden gehouden.

Ik vind het zo leuk dat de Rotary Santa Run weer wordt gehouden. Het is voor de wandelaars een gezellige wandeling met tal van verrassingen onderweg. Daarnaast is het een geweldig gezicht om al die mensen in een kerstpak door de stad te zien wandelen. Het maximale aantal deelnemers is 1574 ( in Leiden een bekend getal 🙂 ) de inschrijving is gestart en gaat snel, dus als je slim bent schrijf je je direct in zodat je verzekerd bent van zo’n mooi kerstpak.

Schouwburg/Stadsgehoorzaal directeur Irene Pronk vertelde aan pedel Erik van Zuylen hoe fijn het is dat ze dit jaar weer een normaal theaterseizoen heeft zonder beperkingen.

Centrummanager Gijs Holla heette iedereen welkom.

Eerst even een voorstelrondje van het team van het Centrum Management.

Gelijk werd ook het bestuur van het Centrum Management voorgesteld.

Wethouder Fleur Spijker is blij dat we dit jaar zonder beperkingen weer echte Winter Wonder Weken hebben waarin Leiden bruist van de activiteiten.

Zij hoopt dat alle winkeliers het bordje, ‘Natuurlijk we zijn open’ op hun deuren gaan hangen.

Wat gaat er allemaal gebeuren, of is er al bezig tijdens de Winter Wonder Weken. Jeffrey Glasbergen vertelde over de Intocht van Sinterklaas en het succes van het Huis van Sinterklaas dat nog tot en met 2 december elke dag open is.

Jeroen Wijermars, stichting Sport in Beeld, vertelde over de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn en de Rotary Santa Run.

Anthony Renaud is blij dat na een hoop discussie de nostalgische kerstmarkt op de Hooglandsekerkgracht door kan gaan. Het gaat een mooie en sfeervolle markt worden beloofde hij.

Een nieuw programmaonderdeel is Books & Bites op het Pieterskerkhof. Romy Hijman legde uit wat we kunnen verwachten. Het wordt een gezellige winterse boekenmarkt met hapjes en drankjes.

Na de presentaties was het tijd om onder het genot van een hapje en drankje gezellig bij te kletsen. Ook werden er rondleidingen gegeven door het onlangs verbouwde Stadhuis. Ik sloeg de rondleiding over omdat ik tijdens de Open Monumentendagen een rondleiding van burgemeester Henri Lenferink heb gehad. Er werden heel wat gezellige of interessante gesprekken gevoerd.

Nu we er toch zijn maken we gelijk even een selfie.

Het bleef nog lang gezellig in de hal van het Stadhuis.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 25 november 2022 - 6:56

Deuren dicht en kachel dicht. Dat moeten de winkels gewoon doen. Dat scheelt zoveel aan gas. En hopen natuurlijk dat het niet te koud wordt. Ondanks de winterweken.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 25 november 2022 - 7:04

Zo kan iedereen zijn netwerk weer wat uitbreiden en in standhouden.

Reply
rietepietz 25 november 2022 - 18:42

Winterwonder weken? Het zou inderdaad een wonder zijn als het écht winter zou zijn tijdens de Kerstdagen. Gelukkig lopen er er wél heel veel kerstmannen rond!

Reply
Nicky 9 december 2022 - 15:01

Dat is grappig om te lezen als je achterstevoren leest.

Reply

Plaats een reactie