Home Leiden Group Go bij Kelapa Muda in oude Hemapand Kopermolen

Group Go bij Kelapa Muda in oude Hemapand Kopermolen

door Emile van Aelst

Sinds april mag Peter Lefeber het oude HEMApand in de Kopermolen gebruiken als ontmoetingsruimte. Ik schreef al eerder dat er behalve elke maand een kumpulan ook exposities en tal van gezellige bijeenkomsten zijn. Bijna elke zondag treden er leuke bands op met voornamelijk muziek uit de sixties en seventies. Ik ben zondagmiddag weer eens langs gegaan toen de Haagse band “Group Go” optrad. Heerlijke muziek en toen ik binnenkwam speelden ze net een paar mooie onvervalste Shadownummers.

De oorspronkelijke band bestaat al sinds 1965. Drie van de eerste bandleden, zanger Aad den Burger, sologitarist Willem van Lingen en slaggitarist Ron Benne pakten in 2016 de draad weer op en gingen weer optreden. Nieuwe bandleden werden basgitarist Jan Wouters en drummer Fred van Starrenburg.

Helaas was het niet druk deze middag. Dat kwam onder andere door de enorme onophoudelijke plensbuien, maar ook door de brand in het hoogspanningsstation. Hierdoor was een groot deel van de wijk Nieuw Leyden en Groenoord afgesloten, terwijl veel bezoekers uit die richting komen.Echt jammer want het is elke zondag gezellig druk met voornamelijk iets ouder publiek, maar dat nog steeds kan genieten van goede muziek.

Group Go had speciaal voor deze middag een gastzangeres uitgenodigd.

Bianca Boere-Choufour zingt behalve met haar vader, ook regelmatig in diverse bands. Ze vond het leuk om met deze ‘ouwe’ rockers op te mogen treden.

Ik hou het kort, want ik ben nog steeds bezig met bestanden overzetten na de crash van vorige week, maar de beelden en het filmpje spreken voor zich.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 22 november 2022 - 6:57

Toch nog een mooie middagvulling voor je. Iets rustiger, maar niet minder gezellig.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 22 november 2022 - 7:58

Even dacht ik Mariska Veres te horen. Klinkt goed daar… Lijkt me wel wat.

Reply
Yova 22 november 2022 - 8:55

Geweldig bandleden om te zien. Echt geweldig ook deze mensen dansen. Leuk een te horen. Mooie serie van deze foto’s gemaakt. Mooie muziek erbij…. Fijne dag gewenst.

Reply
Miranda Sjouke 28 november 2022 - 13:12

Ik zou graag willen weten wanneer er weer een bandje speelt in december.
We komen graag.

Reply
Emile van Aelst 28 november 2022 - 14:07

volgens mij op 11 december

Reply
Nicky 9 december 2022 - 15:31

Dat klinkt lekker.

Reply

Plaats een reactie