Home Leiden PC Crash heeft ook zijn voordelen, je doet weer eens iets anders

PC Crash heeft ook zijn voordelen, je doet weer eens iets anders

door Emile van Aelst

Ik kan met mijn laptopje in beperkte zin nog wel wat doen terwijl de grote pc bestanden over staat te zetten vanaf de kapotte D schijf. Dat gaat nog wel even duren en moet daarna nog een keer naar de cloud en de nieuwe schijf.

Ik wilde vanmorgen net gaan douchen toen mijn mobiel bijna onophoudelijk begon te zoemen. Ik opende whats app en  zeg een berichtje dat het Tennet verdeelstation, vrijwel bij mij om de hoek,  in de fik stond. Nu snapte ik ook het onophoudelijk gezoem dat kwam van de 112 app. Het leek wel of alles wat wielen heeft bij de brandweer was opgeroepen. Tenminste in een mum van tijd stonden de straten vol brandweerwagens en hoorde je overal sirenes van aanrijdende voertuigen.Een van de eerste problemen was hoe kom je binnen en waar moet je zijn.   Er werden afzetlinten opgehangen, maar het afgezette gebied werd al snel groter vanwege rook, stank en misschien wel gevaarlijke stoffen. Even later kwam er een NL Alert om ramen en deuren gesloten te houden en werd een flat in de omgeving ontruimd.

Aan de kant van het water waren grote toegangsdeuren, dus daar de hekken maar openmaken. Omwonenden vertelden dat ze een explosie hoorden en aan die kant van het gebouw een enorme steekvlam zagen.

Ook aan de overkant van het water  werd de straat afgezet en kwam de brandweer aan.

Ik ben duidelijk geen 112 fotograaf. Terwijl alle 112 jongens strak naar de deuren bleven kijken liep ik wat rond en keek naar heel andere dingen. Daarnaast het is toch te gek voor woorden, sta je bij een brand waar de halve regio voor uitrukt, maar je staat wel te sterven van de kou. Nee laat mij dan maar lekker evenementen en concerten fotograferen veel comfortabeler.

Je hoefde geen scherp oog te hebben om te zien waar de brand was, nou geen vuur wel rook. Maar waar rook is, is vuur zegt het gezegde.

Hollen anders mis je het.

Gelukkig een sloot in de buurt voor extra water.

Meneer die afzetlinten hangen er niet voor niets, ja maar ze hangen overal 🙂

Toen de deuren openwaren en er witte rook naar buiten kwam, was mijn eerste gedachte oh we hebben een nieuw paus, maar dat schijnt alleen met witte rook in Rome te zijn.

Het was koud, het stonk en ik heb geen vlam gezien. Nee het is echt niets voor mij 112 fotograaf.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 21 november 2022 - 7:26

Haha, dat tweede plaatje is het leukste, het zal wel dat alles zo traag gaat… Het is een seniorenvoorstelling.

Reply
rietepietz 21 november 2022 - 14:46

Je bent gewoon een “elite journalist”, 😉

Reply
די מריו 21 november 2022 - 15:50

IK heb je nog zo gewaarschuwd. Stel je voor dat er iets belangrijks gebeurd en je pc is nog niet klaar. Ze kunnen daar in Leiden toch wel rekening mee houden.

Love As Always
Dimario

Reply
logbankje 21 november 2022 - 20:27

Je hebt wel een punt Emile, herkenbaar.
Het is duidelijk een elektriciteitsbrand in het verdeelstation.
Het overpompen van de HD kan wel eens lang duren. Hans

Reply
Group Go bij Kelapa Muda in oude Hemapand Kopermolen – Leidse Glibber 21 november 2022 - 21:56

[…] berichten Group Go bij Kelapa Muda in oude Hemapand… PC Crash heeft ook zijn voordelen, je doet… PC druk aan het werk, vanaf maandag weer… PC storing even geen blog Sint voor ieder1 grote […]

Reply
Nicky 9 december 2022 - 15:34

Hahaha! Nee, inderdaad. Fotografeer jij de leuke dingen maar.

Reply

Plaats een reactie