Home Leiden Sint komt echt zaterdag, verder fake news en geheimzinnige groene pakjes

Sint komt echt zaterdag, verder fake news en geheimzinnige groene pakjes

door Emile van Aelst

Ik vind het eigenlijk maar niets die dagen voordat Sinterklaas aankomt, het is mij allemaal te spannend en je weet niet meer wie je moet geloven. Ik vaar elk jaar het laatste stukje mee met Sinterklaas, eerlijk gezegd niet voor de gezelligheid maar om er zeker van te zijn dat hij niet op het laatst nog een verkeerde afslag neemt. Ik zag op tv van die rare beelden over een zinkende stoomboot en meer van dat soort ellende, dus dacht vanmiddag ik ga hem toch maar vast een stukje tegemoet.

Ik heb een heel eind gevaren, maar zag niets wat op de stoomboot leek. Het enige dat ik tegenkwam was een zeehond en die wist ook van niets.

Ik werd bloednerveus en schakelde mijn hulplijn voor noodgevallen in. Jaren geleden toen ik nog een klein glibbertje was heb ik van Sinterklaas zijn privénummer gekregen, maar wel op voorwaarde alleen te gebruiken in echte noodgevallen. De beelden van een zinkende stoomboot, dat vond ik toch wel een noodgeval dus belde Sinterklaas en tegenwoordig kan dat natuurlijk met beeldbellen. En wat denk je, hij nam op en was zo te zien kurkdroog.

Pffffffff meneer Glibber hoe komt u daar toch bij dat de stoomboot gezonken is. Dat zag ik op tv Sinterklaas. Meneer Glibber ik had u toch verstandiger ingeschat, daar trapt u toch niet in. Dat is allemaal fake nieuws en deep fake beelden van een of andere rare omroep uit Hilversum. Zoals u ziet sta ik op het dek lekker in het zonnetje. En ook de Pietjes genieten van de reis en zijn een beetje aan het spelevaren achter de stoomboot.

Meneer Glibber u had gewoon niet naar die fake zenders moeten kijken, maar naar het enige betrouwbare Sinterklaas  Nieuws, waar u zelf ook nog zo nu en dan aan meewerkt.

Maar nu ik je toch spreek Glibber wil jij voor mij even kijken op de piiiiiieepstraat (sorry dat moest geheim blijven) daar zijn een aantal vooruitgestuurde Pietjes in het geheim bezig geweest met het inpakken van een geweldige grote stunt. Ik wil weten of ze klaar zijn. Maar daar mag u nog niet over schrijven, doet u dat maar pas zondag. Pfffff ik had het druk maar ging toch even kijken. Er was niemand, alleen een berg kartonnen dozen en een achtergelaten winkelwagentje.

Ik wilde net weglopen en zag opeens rechts iets waar ik niets van snapte, het leek wel een veld vol met sla. Ik heb natuurlijk stiekem even gekeken en snapte er niets van.

Morgenavond de foto’s van de intocht en zondag hoop ik te vertellen wat al die groene pakjes betekenen.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Hans 12 november 2022 - 0:03

Je boft dat je als klein glibbertje de Sint zijn privenummer hebt gekregen.
Vorig jaar lag de stoomboot op de zanbank in de haven bij Oma.
Inderdaad we kunnen beter naar Sinterklaas zelf luisteren, dan naar fake nieuws.
Ben benieuwd naar het vervolg. Hans

Reply
Sjoerd 12 november 2022 - 7:48

Haha, ik wacht nog wel even af wie ik moet geloven…

Reply
די מריו 12 november 2022 - 9:02

Wat een mysterie. Maar je weet toch dat die gasten in Hilversum alleen maar fakenieuws brengen.

Love as always
Dimario

Reply
rietepietz 12 november 2022 - 16:34

Als jij Sinterklaas zó goed kent weet jij wel wat je hem namens mij moet vragen.!

Reply
Paulien 13 november 2022 - 13:03

Iedereen weet toch dat de oude stoomboot is gezonken. Hij was op!
Sint is met zijn privé jet, Goedheiligman 1, gekomen en is opgehaald door de nieuwe stoomboot.
Opgelost!!!

Reply
Nicky 17 november 2022 - 13:58

De spanning was om te snijden…
PS: jij met je zeehond! ‘Ik zag alleen een zeehond’ Ikke: WAT??? Pfff, het was die boot….

Reply

Plaats een reactie