Home Centrum Bourbon Street Comedy Club is nu al niet meer weg te denken uit Leiden

Bourbon Street Comedy Club is nu al niet meer weg te denken uit Leiden

door Emile van Aelst

Na de eerste avond van de Bourbon Street Comedy Club schreef ik gelijk al dat hier een gat in de Leidse theatermarkt werd opgevuld. Nu weet ik dat als ik enthousiast ben over iets het soms een beetje groots breng, maar in dit geval was het echt niet overdreven. We zijn zeven maanden verder en elke Comedy Club avond is uitverkocht of zo goed als uitverkocht.

Niet zo raar want elke maand treden er geweldige comedians op. Ik ging gisteren weer eens kijken en zag al direct een voor mij bekende naam op het affiche.

De MC, master of ceremonie, van de avond was de Rotterdamse Tim Hartog. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik hier de grappen ga vertellen, maar ik kan wel vertellen dat ik genoten heb van zijn snelle improviseren.

Zijn contact met het publiek was geweldig zoals met het stel dat elkaar via de honden had leren kennen. Ze bleken ook nog een kat te hebben en organisator Onno Innemee was volgens de mevrouw de katten opa. Hier kon Tim natuurlijk heerlijk op los gaan. En toevallig heeft Tim ook een kat en een kattentattoo op zijn arm. Ik vond op zijn website een mooi filmpje over de rellen van november 2021 zodat als je hier klikt je een indruk krijgt van Tim Hartog.

De avond werd geopend door Céline Schrama, die ik ken van de voorronde en de finale van Leids Cabaretfestival 2022. Ik vond haar bij de voorronde al geweldig en het verbaasde mij niets dat ze in de finale de Studentenprijs won.

Het was vrijwel dezelfde show als in de finale van het Leids Cabaretfestival, maar je kon zien dat ze in die paar maanden enorm gegroeid is. Daarnaast vond ik het totaal geen probleem de show nog een keer te zien en genoot er net zoveel van als de eerste keer.

Heel knap hoe ze onverstoorbaar verder ging met haar show toen het geluid uitviel, waardoor ze de helft van de show zonder versterking heeft moeten spelen.

Hagenaar Bert Kleijweg is recht voor zijn raap zoals Hagenezen kunnen zijn.

Hij betrok regelmatig zijn vrouw en kinderen bij zijn optreden. Een gedeelte van het publiek moest volgens mij even wennen aan de platte Haagse humor.

Deze maand was de Talent Spot de Rotterdamse Bas Keemink.

Heel erg leuk om elke maand een beginnend comedian de kans te geven op te treden en ik denk dat we Bas nog wel terug gaan zien op de Nederlands Comedy podia.

De avond werd afgesloten door Ruud Smulders die we onder andere kennen van vorig jaar de minuut van Ruud in het BNNVARA programma de Vooravond.

Ruud gaat zo nu en dan als een wilde te keer op het podium en houdt alles en iedereen in de gaten.

Heel herkenbaar en een prachtverhaal over zijn moeder die al 55 jaar rookt. Ik vond op zijn website hier een filmpje over die ik zeker kan aanraden.  Geweldig is ook zijn uitleg over een mri scan en hoe je er dan bij ligt.

Het was weer een heerlijke Comedy Club avond en ik kijk nu al uit naar woensdag 30 november.

Na de optredens werd er razend snel omgebouwd om plaats te maken voor de Afterparty.

Zanger/pianist Wouter Hoek sloot de avond af met een lekker swingend optreden.

Kaarten bestellen voor 30 november, kijk even op de site van Pianobar Bourbon Street Leiden.

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 28 oktober 2022 - 7:07

Waarom ligt Leiden eigenlijk zo ver fietsen…..

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 28 oktober 2022 - 7:12

Ik geloof dat ik met daar ook wel kon amuseren.

Reply
rietepietz 28 oktober 2022 - 18:28

Ik heb altijd bewondering voor beginnende artiesten want dat zal heus niet altijd meevallen.Goed dat ze geholpen worden met dis soort initiatieven.

Reply
Hans 28 oktober 2022 - 21:24

Jong aanstormend talent, daar moet je zuinig op zijn. Hans

Reply
Nicky 1 november 2022 - 9:12

Klinkt als een leuk avondje uit.

Reply
Bourbon Street Comedy Club na het eerste jaar al niet meer weg te denken uit Leiden – Leidse Glibber 31 maart 2023 - 22:47

[…] uitverkocht. De programmering werd ook steeds sterker. Was ik in april gewoon enthousiast eind oktober was duidelijk dat mijn enthousiasme niet onterecht was. Woensdagavond bestond de Comedy Club een jaar en was er weer een indrukwekkend […]

Reply

Plaats een reactie