Home Centrum Wijnfestival Chateau Leyden groot succes en een blijvertje

Wijnfestival Chateau Leyden groot succes en een blijvertje

door Emile van Aelst

Het eerste Chateau Leyden Wijnfestival in Scheltema afgelopen weekend is een doorslaand succes geweest. Al halverwege de eerste dag waren organisatoren Rosemarie Jansen, Maarten van den Dries en Lambert Vos het erover eens dat er zeker een tweede festival gaat komen.

Twee dagen lang stond Scheltema in het teken van wijn.

Wie van buiten Leiden kwam kon de Marktsteeg bijna niet missen.

Het is bekend dat steeds meer mensen kunnen genieten van een goed glas wijn en zich er ook graag over laten voorlichten. Daar was dan ook eigenlijk dit festival voor bedoeld. Behalve leveranciers van wijnen waren er ook diverse wijnboeren die met veel enthousiasme over hun wijnen vertelden.

Scheltema met zijn industriële vormgeving leent zich natuurlijk geweldig voor festivals als dit.

Het is natuurlijk heerlijk om onder het genot van een goed glas wijn met vrienden of partners te genieten van de warme sfeer op het festival.

Een DJ draaide lekkere achtergrondmuziek.

Wijntje proeven gezellig he.

In de tuin stonden de mannen van Smokey Goodness de heerlijkste gerechten te bereiden.

Er zit in elk geval genoeg kaas overheen.

Behalve de lekkere happen van Smokey Goodness verzorgden zij ook  aan het begin van de avond het wijn-spijs diner. Tijdens dit diner werden er bij elke gang niet alleen andere wijnen geschonken, maar kreeg men een uitgebreide uitleg over smaak, oorsprong en reden van de wijnkeuze.

Wie denkt dat zou ik ook wel willen meemaken, heel simpel het kan iedere dag bij Proeflokaal 1574 in Leiden. Ik heb er meerdere keren gegeten en het leukste is om te zeggen, verras me maar en de keuze van gerechten en wijnen over te laten aan het personeel.

Cabaretier en stand up comedian Onno Innemee genoot ook van een heerlijk wijntje en keek al uit naar de maandelijkse Comedy Night woensdagavond in Bourbon Street. Terwijl ik verder liep hoorde ik hem nog zeggen, ik wil natuurlijk geen reclame maken, maar er zijn nog een paar kaarten over 🙂

Wijn en bier liggen natuurlijk mijlen ver uit elkaar, alhoewel als het aan JW Fukkink van Brouwerij Leidsch Bier ligt dan valt dat best mee. Speciaal voor zijn tienjarig bestaan in 2014 brouwde hij ‘Dixieme’ bier met champagne gist. Speciaal voor het Wijnfestival had hij dit bier opnieuw gebrouwen.

JW had nog een primeurtje er komt eerdaags een nieuw bier dat hij samen met zijn vrouw ontwikkeld heeft, ik wacht in spanning af.

Eerdaags maken de organisatoren de datum voor het volgend festival bekend. Dat gaat groter worden dan het eerste festival. Volgens een van de organisatoren, Lambert Vos, is er boven bij Scheltema nog een mooie zaal waar nog veel meer wijnboeren en handelaren terecht kunnen.

En weet je waar ik nu trek in heb, …….inderdaad een goed glas wijn.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

rietepietz 26 oktober 2022 - 14:13

Van mij mag je hoor, proost! Je zult er mij niet tegenkomen want wijs is niet mijn drankje.

Reply
די מריו 26 oktober 2022 - 15:10

zat gezelligheid en sfeer…

Love As Always
Dimario

Reply
logbankje 26 oktober 2022 - 21:04

Wijnfestival Chateau Leyden, tja het is een en al gezelligheid. Hans

Reply
Nicky 27 oktober 2022 - 16:44

Altijd goed, een wijnfestival!

Reply

Plaats een reactie