Home Leiden Voorafgaand aan afscheid Worthy de Jong was de basketball kraker ZZ Leiden – Den Bosch Heroes

Voorafgaand aan afscheid Worthy de Jong was de basketball kraker ZZ Leiden – Den Bosch Heroes

door Emile van Aelst

Even een heel korte blog over deze wedstrijd want er komt straks nog een heeeeeel grote blog 馃檪 Ik blijf het zeggen dat ik te weinig bij de wedstrijden van ZZ Leiden kom, want elke keer als ik er ben is het een echt sportfeestje, zelfs als ze zo nu en dan eens verliezen. Het was niet zomaar een wedstrijd maar een kraker tegen Den Bosch Heroes met daarna het afscheid van Worthy de Jong. (daarover later vanavond een apart uitgebreid verslag).

De sponsors genoten voor de wedstrijd van een lunch in de Business Lounge.

Er werd druk gespeculeerd over hoe de wedstrijd zou verlopen, Den Bosch is echt een heel sterke tegenstander. Ach voor mij appeltje eitje, elke keer als ik bij wedstrijden van ZZ Leiden ben winnen ze, al staan ze halverwege nog zo ver achter. Dat weten ook Marcel Verburg en Niek van Bemmel, misschien dat ze me daarvoor wel uitnodigen bij moeilijke wedstrijden 馃檪

Dus zonder angst voor de afloop ging ik de zaal in, voor mij niet de vraag of, maar met hoeveel verschil ze zouden winnen.

Het blijft een heerlijke show rondom de wedstrijden van ZZ Leiden.

Iedereen was er klaar voor en ook supportersvereniging de Blauwe Brigade had er alle vertrouwen in.

Al snel kwam ZZ op ruime voorsprong, dus kon ik tevreden achterover leunen. Alleen dat was wel voor het laatst Den Bosch kwam plotseling in het tweede kwart langszij.

Sterker nog, we stonden in de rust ver achter. Maar echt zorgen maakte ik mij niet. Bij de BNXT finale stonden we 17 punten achter in de rust en wonnen de finale. Ook voorzitter Marcel Verburg zag het nog positief in omdat de traditie winst is als ik er ben.

In de rust gingen de t-shirts voor het afscheid van Worthy de Jong grif van de hand.

In het derde kwart begon ik mij toch wel een beetje te knijpen de afstand werd groter.

Net toen ik de moed op wilde geven kwam ZZ Leiden sterk terug.

Aangemoedigd door de fans kwamen ze zelfs op 1 punt voorsprong. Met nog een paar minuten te gaan, door de spanning durfde ik bijna niet meer op de klok te kijken, kwam ZZ op 77-76.

De laatste anderhalve minuut waren waanzinnig spannend en leek het alsof聽 ZZ nog ging winnen.

Helaas de laatste 50 seconden waren of net teveel of net te weinig, het is maar hoe je het bekijkt. Teleurgesteld verliet ZZ Leiden het veld met een verlies van 81-88 op het scorebord.

Het verlies is zonde, maar misschien vind ik het nog wel erger dat mijn jarenlange opgebouwde traditie van winnen als ik er bij ben in minder dan anderhalve minuut teniet gedaan is 馃檨

Gerelateerde artikelen

4 reacties

讚讬 诪专讬讜 24 oktober 2022 - 20:08

Nee joh.. dit is de uitzondering die de regel bevestigt. Dus de volgende keer winnen ze gewoon weer.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 24 oktober 2022 - 21:07

Daar gaat je reputatie… De volgende uitnodiging zal wel even op zich laten wachten.

Reply
rietepietz 25 oktober 2022 - 9:52

Mij fop je niet meer met “even een kort logje”, zo’n logje is gewoon n茅t zo lang als anderen. 馃槈

Reply
Nicky 27 oktober 2022 - 16:38

Maar zeg nou eerlijk; zo’n spannende wedstrijd is wel heel leuk, toch?

Reply

Plaats een reactie