Home Overig Middagje step huren in Malaga

Middagje step huren in Malaga

door Emile van Aelst

Nou ja dat was de bedoeling, het klonk zo makkelijk even met je telefoon inchecken en gaan. Nou dat werd hem dus niet. Eerst even de app downloaden, nou ja geen probleem maar toen begon het. Het bedrag moest afgeschreven worden van een creditkaart en die hebben we niet. Proberen via de bankpas, het leek te lukken maar hij vroeg de gebruikersnaam en wachtwoord van Ideal of Pay Pall. Daar sta je in je korte broek op je schandalen bij 27 graden in Malaga en dan vraagt zo’n app naar je  code en wachtwoord, nou ik weet dat allemaal niet uit mijn hoofd. Dan kan je wel allemaal trucs uitvoeren van paswoord vergeten en dergelijke maar dan moet je weer van alles opnieuw instellen.

We gingen dus maar weer lopend Malaga in.

Wist niet dat er nog ridders bestaan en moest opeens terugdenken aan een aflevering van Pipo de Clown. Ik was een jaar of tien toen er een scène was met een ridder die wakker werd en vroeg hoe laat en welke dag het was.  Pipo zei iets van ‘het is  woensdag 14 oktober 1964 en kwart over twee’.  Waarop de ridder zegt ‘beilo en beila dan heb ik mij 750 jaar verslapen’. Gek dat zo’n zin in een keer weer boven komt drijven.

Maar het zat me niet lekker, als ik op de step wil dan wil ik ook op de step. Op een terras ben ik gaan googlelen of er verhuurders waren waar je gewoon kon betalen of met je bankpas.

Natuurlijk was die er, alleen dan wel op het eind van de nieuwe boulevard waar we net vandaan kwamen 🙁

Die nieuwe boulevard is op zich mooi en strak, maar mij te strak. De kraampjes die er nu staan maken hem wel iets warmer qua sfeer.

Ik had sjans geloof ik op de boulevard.

We hebben de steps gevonden, maar ze hadden hele dunne bandjes en waren best prijzig. Toch een uurtje gehuurd om een stukje stad te verkennen op de step. Eerst even dwars door het drukke winkelgebied naar de punt van de boulevard 🙂

 

Als je de hoek omgaat aan het eind van de haven dan kom je bij het strand van Malaga, had ik nog nooit gezien.

We reden in een uurtje kris kras door het centrum en kwamen ook nog langs de ruïnes en het theater.

Even gekeken bij de drooggevallen rivier de Guadalmedina die normaal dwars door Malaga stroomt.

Normaal ziet de Guadalmedina er zo uit als op de foto hieronder.

De komende maanden eens uitzoeken hoe ik de app goed kan installeren zodat we in mei zonder problemen op de step kunnen stappen.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 18 oktober 2022 - 7:03

Je hebt je duidelijk weer vermaakt en dat is mooi. Volgend jaar op de andere step. Ik ben benieuwd.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 18 oktober 2022 - 7:44

Bij dat manneke dacht ik meteen aan Sancho Panza van Don Quichot…

Reply
rietepietz 18 oktober 2022 - 21:03

Ik neem aan dat je “die meid”links hebt laten liggen. 😉

Reply
Hans 18 oktober 2022 - 21:38

Met een e stepje kom je op meer plekken.
Een mooie herinnering aan Pipo de Clown, de ridder weet ik nog wel, maar wat je zegt kende ik niet meer.
De cruiseschepen hebben ook een zware tijd. Hans

Reply
Nicky 20 oktober 2022 - 10:23

Nou ja, toch nog een uurtje gestept. Die rivier is wel erg leeg, zeg.

Reply
Luces Navidad in Malaga trekt ruim een maand lang duizenden kijkers per avond – Leidse Glibber 7 januari 2024 - 0:40

[…] had ik al shows van eerdere jaren gezien dus zeker weten dat we gingen. Malaga staat trouwens toch elke vakantie al op het programma, is echt een waanzinnig mooie stad. Overdag zonder dat het licht aan is ziet de Calle Larios er al […]

Reply

Plaats een reactie