Home 3 October/Leids Ontzet De genomineerden 3 oktober Rood-Wit fotowedstrijd zijn bekend, sta jij er bij.

De genomineerden 3 oktober Rood-Wit fotowedstrijd zijn bekend, sta jij er bij.

door Emile van Aelst

Uit alle foto’s die genomen zijn van rood-wit gekleed publiek tijdens de optocht en de ingezonden foto’s hebben we de genomineerden voor de prijzen gekozen. Onderstaande- en de kopfoto horen er niet bij, maar laat zien dat de Spanjaarden na hun vertrek in 1574 toch nog iets uit Leiden hebben meegenomen. Onze Rood-Witte kleuren. Ik was op een feest in Spanje en zag de mooiste rood-wit creaties, misschien dat dit Spaanse Leidenaren aanzet volgend jaar ook in rood-wit mee te doen aan ons feest.

De jury heeft nu een eerste selectie gemaakt van potentiële prijswinnaars. We nodigen deze prijswinnaars uit om 22 oktober bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Misschien win jij wel één van die fantastische prijzen! Herken jij dus je zelf, of herken jij iemand anders? Stuur dan een mail met je contactgegevens naar pr@3october.nl of, als je iemand anders herkent, laat hem of haar zo’n zelfde mail sturen.

En wat een prachtige prijzen zijn er te winnen. Wat dacht je van:

 • Beklimming van Stadhuistoren met bezichtiging carillon
 • Twee toegangskaartjes voor Corpus
 • Een cadeaubon van Bloem & Lifestyle
 • Een boekenbon van Boekhandel De Kler
 • Een cadeaubon van stripwinkel Dumpie
 • Een heerlijk chocoladepakket om je vingers bij af te likken van Olala Chocola
 • Dinerbonnen van Grandcafé De Vriend, van Restaurant Oud Poelgeest en van Restaurant Het Prentenkabinet
 • Een superhandige fietspomp van H&B Tweewielers
 • Een heerlijke scheerbeurt bij kapper Eric
 • Een prentenboek van Jeugdboekhandel Sylvester
 • Daarnaast krijgen alle genomineerden een afdruk van hun foto mee naar huis.

De meneer op de foto hieronder heeft totaal geen rood-wit aan, we vragen ons af waarom. Wilde hij als onafhankelijk scheidsrechter misschien de optocht in goede banen leiden, wilde hij rood-wit en ander publiek misschien scheiden, of kregen irritante overstekers tijdens de optocht misschien een gele kaart ? We willen het graag weten, dus kom ook naar de prijsuitreiking van de genomineerden.

Hieronder, in willekeurige volgorde, alle genomineerden ! We hopen jullie zaterdagmiddag 22 oktober in Koetshuis de Burcht te zien.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

rietepietz 15 oktober 2022 - 20:23

Stuk voor stuk prijswinnaars, wat hebben ze er een werk van gemaakt.

Reply
Sjoerd 15 oktober 2022 - 20:53

Mijn genomineerde staat er ook nog steeds bij…

Reply
די מריו 15 oktober 2022 - 21:52

Ik had vorige week zondag ook rood/wit aan, Deel ik nu ook mee met de prijzen?

Love As always
Dimario

Reply
Hans 15 oktober 2022 - 23:47

wie is de winnaar, ik niet want sta er niet tussen. Hans

Reply
Ria van der Voorden. 16 oktober 2022 - 18:52

Leuk, leuk! Ik zie mij op de foto staan. De verliefde tortelduifjes van 70 en 71 jaar zijn op 1 oktober getrouwd. Ik natuurlijk samen met de bruidsmeisjes in de kleuren: rood-wit! Zelfs de paarden voor de koets hadden een rood- witte pluim op het hoofd. En voordat we op huwelijksreis zouden gaan: natuurlijk eerst weer de 3 oktoberoptocht lopen. En wat hebben die senioren een lol samen gehad met een vrolijke jonge zuster met spuit op haar hoofd en het publiek langs de weg. De twee verliefde corona virussen liepen wel met een flinke dot papier maché om. Zoenen tussen door zat er niet bij: de buiken waren te dik. 😂

Reply
Nicky 20 oktober 2022 - 10:17

Ik zou niet kunnen kiezen.

Reply

Plaats een reactie