Home 3 October/Leids Ontzet Paar tips voor 3 oktober weekend, DJ XX Montalto opent Joppenszborrel op de Garenmarkt en grote optocht kijken bij de Plantage

Paar tips voor 3 oktober weekend, DJ XX Montalto opent Joppenszborrel op de Garenmarkt en grote optocht kijken bij de Plantage

door Emile van Aelst

Natuurlijk heeft iedereen met 3 October zijn eigen vaste tradities waar je wel of niet naartoe gaat, Maar we hebben natuurlijk twee jaar geen groots 3 Octoberfeest gehad en er verandert nog wel eens iets, vandaar twee tips. In 2018 is kijken naar de grote optocht bij de Plantage nieuw leven ingeblazen omdat de optocht daar nu eindigt en dat een hoop extra mogelijkheden geeft. De kans is groot dat de deelnemende korpsen daar even tijd hebben voor een showtje.

Aan het publiek zal het in elk geval niet liggen, die hebben hoe dan ook zin in een feestje.

Voor en na de optocht zingen Bianca en Hugo Choufour en Kristel Augustinus.

We snappen dat niet iedereen het programmaboekje, met daarin de onderwerpen van de optocht, bij zich heeft. Geen probleem Joost & Nikos draaien zich op 3 oktober om en gaan op geheel eigen wijze commentaar geven bij de optocht.

Er zijn helaas natuurlijk altijd mensen die er om wat voor omstandigheden dan ook niet bij kunnen zijn. Geen nood Sleutelstad zendt de hele optocht live op tv uit. ( Ziggo 46 en KPN 1421) Er komen twee vaste camera’s en een mobiele camera zodat u niets van de optocht en de sfeer hoeft te missen.

Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Er komen twee springkussens, een hele grote in het parkje en kleinere naast Café de Plantage.

Bier en fris moet je zelf kopen, maar de Sligro biedt ook dit jaar weer kaas en worst aan.

En wie weet misschien komt na de optocht ook de burgemeester nog een handje geven.

Het wordt dus een groot feest tijdens de optocht bij de Plantage met een experimentje aan het eind van de optocht. We gaan proberen in polonaise naar Café de Plantage te gaan om daar met Bob Color het feest verder te vieren. Stel dat die polonaise lukt dan zouden we volgend jaar kunnen proberen de grootste polonaise van Leiden of Nederland te maken als iedereen gewoon achter de optocht aan loopt. EN………als dat lukt misschien wel in het jubileumjaar 2024, dan vieren we 450 jaar bevrijding, de grootste polonaise ooit voor in het Guinness book of records. Wil je vast in de huiskamer oefenen klik dan op de foto hieronder, maar let wel dit is pas de spontaan ruw ingezongen versie.

Even nog een tip en eerlijk gezegd van een best wel trotse opa 🙂 Zaterdagavond opent DJ XX Montalto de Joppenszborrel bij het evenement Swingend naar 3 oktober. Nadat hij vorig jaar het festival in Matilo mocht openen draait hij nu van 21.00 tot 22.00 op de Garenmarkt.

DJ XX Montalto is pas net twaalf jaar, maar bijna al zijn vrije tijd bezig met muziek.

Niet voor niets natuurlijk dat ik hier als opa reclame voor hem maak. Als hij over een paar jaar naar Dubai of Ibiza vliegt dan zal ik hem daar fijntjes aan herinneren en dat opa best wel tijd en zin heeft om mee te gaan 🙂

Beetje voorproeven wat je ongeveer te wachten staat dan even het filmpje van vorig jaar bekijken.

 

Het klinkt nu alweer allemaal heel anders op bijvoorbeeld zomaar een zaterdagavondje thuis.

Hoe dan ook alvast een heel prettige 1, 2 en 3 oktober gewenst.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 28 september 2022 - 21:27

Ik zie iemand over een paar jaar aan jou vragen.. Ken jij DJ XX Montalto ook. En dat jij dan een filmpje laat maken.. 😉

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 29 september 2022 - 8:15

En terecht een trotse opa. Ik ga dit jaar denk ik eens afstemmen op ziggo kanaal 46…

Reply
Nicky 29 september 2022 - 12:37

Ik pas, maar ik wens jullie veel plezier! En ik snap dat je trots bent op je kleinzoon. Wat een kanjer!

Reply
rietepietz 29 september 2022 - 19:53

Kanjer hoor die kleinzoon van je, de “muziek” snap ik helaas niet maar ik heb genoeg ritmegevoel om te snappen dat het jonge spul hier op uit hun dak gaan.

Reply

Plaats een reactie