Home 3 October/Leids Ontzet 3 October Live in Concert met Sempre Cresendo en Francis van Broekhuizen

3 October Live in Concert met Sempre Cresendo en Francis van Broekhuizen

door Emile van Aelst

Nadat ’s middags in de Stadsgehoorzaal de seniorenvoorstelling was geweest, liep ’s avonds de Stadsgehoorzaal weer vol voor een totaal uitverkochte 3 October Live in Concert.

Tussen de twee voorstellingen in heb ik mij ook niet verveeld bij de Pre Oktoberparty bij Theehuis de Leidse Hout, hoezo druk 🙂 Ik ben zo blij dat ik van vrijwel alle soorten muziek en mensen houd, want alle drie de concerten waren totaal verschillend qua muziek en publiek. Nu dus even een portie klassiek als mooi muzikaal einde van de dag.

Het koor en orkest van Sempre Cresendo werd gedirigeerd door Guido Marchena.

Het duurde een tijdje maar toen kon het publiek  als Leids slavenkoor Va Pensiero uit de opera Nabucco van Verdi meezingen.

’s Middags had ik genoten van het cabareteske optreden van operazangeres Francis van Broekhuizen en keek uit naar optreden vanavond. De manier hoe ze opkwam was al lachwekkend met een 3 Octoberpet en shawl.

Mooi he dames en heren die pet en die shawl, is allemaal te koop. Ja ik ben gewoon een wandelende reclamezuil.

Uiteraard werd er ook gezongen nadat ze weer op haar humoristische manier had uitgelegd waar het over gaat, ik ga uiteraard niet herhalen wat ik al in het verslag van de middag schreef.

Dit vond ik ook een geweldig verhaal. Ik kom natuurlijk voor mijn werk vaak in Italië en als ik mij daar voorstel als Francis van Broekhuizen, dan denk je niet gelijk aan een opera diva. Daarom stel ik mij daar altijd voor als Francesca Pantaloni di Casa, dan denken ze gelijk dat je een diva bent.

Behalve een goede operazangeres staat er ook een groot cabaretière op het podium.

In het filmpje kan je horen dat ze echt, ondanks dat ze zoals ze zei de vliegende tering had, geweldig zingt.

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 28 september 2022 - 7:23

Een geweldig mens zo te horen…

Reply
די מריו 28 september 2022 - 16:37

Leuk.. het begint nu toch wel echt dichtbij te komen.

Love As Always
Dimario

Reply
Nicky 29 september 2022 - 12:27

Niet mijn genre maar wel heel leuk! En ze is goed, inderdaad.

Reply

Plaats een reactie