Home 3 October/Leids Ontzet 3 October Seniorenvoorstelling met Luciano, Stefan Mondial en Francis van Broekhuizen werd een groot feest

3 October Seniorenvoorstelling met Luciano, Stefan Mondial en Francis van Broekhuizen werd een groot feest

door Emile van Aelst

De Seniorenvoorstelling in de Stadsgehoorzaal was van begin tot eind een groot feest. Het was zondag de hele dag op meerdere plekken feest in aanloop naar 3 Oktober. Ik hou het verslag wat kort want dezelfde middag/avond was ik ook nog bij de Pre Oktoberparty in de Leidse Hout en 3 October Live in Concert. De filmpjes en de fotoslidesshow spreken voor zich denk ik. Al ruim voor half twee liep de Stadsgehoorzaal vol met oudere jongeren.

In de hal stonden de dames van de merchandise klaar om te gaan verkopen. Of het nu aan de twee coronajaren ligt of dat iedereen overal uitgegroeid is, maar bij alle 3 October verkooppunten wordt er veel meer verkocht dan andere jaren.

Het was even wachten voor iedereen de zaal in kon.

Even dag zeggen tegen tegen Stefan Mondial en Suzan Mulders. We zijn ondertussen al bijna 20 jaar bevriend nadat Stefan in 2003 het Leids Festival van het Levenslied won.

Ondertussen was de zaal goed volgelopen, of gereden, maar ja dat heb je met oudere jongeren 🙂

Nadat Evenementen Commissie voorzitter Bettina van Klaveren iedereen welkom geheten had, begonnen we uiteraard met het Leids Volkslied.

Als eerste trad de nieuwe Leidse belofte Luciano op.

Rare vergelijking maar ik moest opeens denken aan saxofonisten Hans en Candy Dulfer. Lang geleden kwam Candy tijdens de Leidse Jazzweek het podium op en zei ‘ik ben de dochter van Hans Dulfer’. Een aantal jaren later nadat zij onder andere met Prince gespeeld had, kwam Hans Dulfer het podium op en zei ‘ik ben de vader van Candy’. Met Luciano heb je ook zoiets. Nu zegt iedereen hij is de broer van Mart Hoogkamer, maar als hij zo doorgaat dan zeggen we misschien over een paar jaar Mart Hoogkamer is de broer van Luciano.

Stefan Mondial had er duidelijk zin in en begon met het nummer ‘Het Draaiorgel’ waar hij in 2003 op dit podium het Leids Festival van het Levenslied won.

Het is feest dus laten we er een polonaise ingooien.

Niet alleen in de zaal was er een polonaise, maar ook op het podium was het al snel feest.

Stefan pakte het publiek in en genoot er zelf ook met volle teugen van.

Na zijn laatste nummer, ‘Geef mij de sleutel van je hart’ waarvan de clip helemaal in Leiden opgenomen is, eindigde hij met het lied ‘Bye bye zwaai zwaai’ .

Alles naar wens gegaan vroeg Sleutelstad verslaggever Robbert Beurse. Stefan was helemaal tevreden en blij met dit optreden. Alhoewel……….na afloop vertelde hij mij, zonde dat ik het niet wist van die rood witte kleding, anders had ik dat zeker aangetrokken. Tja dat kunnen ze in Groenloo natuurlijk niet weten 🙂

Operazangers Francis van Broekhuizen zien we regelmatig op tv en dan moet ik al vreselijk om haar lachen. Ik had alleen niet verwacht dat ze op het podium nog leuker is. Ik denk dat zelfs de grootste operahater van opera gaat houden als je haar uitleg van de nummers hoort.

Dit nummer gaat over een vrouw en dat ben ik dan nu, ze wordt verliefd op een man. Maar ja hij bedriegt haar en dan vermoord ze hem gewoon met een broodmes. Ja bij opera vallen er altijd dooie. Weet je wat het verschil is tussen opera en operette. Bij opera eindigt het altijd met dooie en bij operette komt aan het eind André Rieu met champagne uit de coulissen.

Ze hebben me laatst onder een vergrootglas gelegd, alles was zo’n beetje fout aan me. Verkeerde lippenstift, haar niet goed, soepjurken en te dik.

Dat dikke trok ik me wel aan, maar dat heb ik opgelost. Kijk ik draag nu een step-in onder mijn jurk.

Een geweldig mens die ook nog heel goed kan zingen. ’s Avonds trad ze ook nog op bij het 3 October Live in Concert, dus in dat verslag komt ze ook nog uitgebreid voor. In de fotoslidesshow en filmpje nog wat sfeerbeelden. Van Stefan Mondial staat daaronder nog een apart filmpje.

 

Filmpje Stefan Mondial.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 26 september 2022 - 21:12

Wat een mensen zeg. Leuk dat het weer mag.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 26 september 2022 - 21:20

Nog een week, dan wordt het pas echt feest, maar als ik dit zo bekijk kunnen jullie er ook nog wel een octoberfest bij hebben…

Reply
rietepietz 27 september 2022 - 17:02

Mensen met zelfspot kunnen bij mij altijd wel een potje breken dus Francis van Broekhuizen lijkt me een topmens.

Reply
Nicky 29 september 2022 - 10:19

Het is gewoon net zoiets als carnaval, dat 3 oktober. Of beledig ik je nu?
Francis van Broekhuizen is zo’n leuk mens!

Reply

Plaats een reactie