Home Leiden WARE brengt ware tachtigerjaren pop rock in een 2022 jasje

WARE brengt ware tachtigerjaren pop rock in een 2022 jasje

door Emile van Aelst

WARE is een Leidse band met een biografie die klinkt als een spannend jongensboek, alleen dan wel waar gebeurd. Gisteravond was ik in broedplaats Nieuwplaatz aan de Sumatrastraat bij de presentatie van hun nieuwste videoclip. Ik zeg het eerlijk ik kende WARE niet echt maar met even googlen ging er een wereld voor mij open. De band bestaat sinds 2019 en speelde onder ander in het voorprogramma van China Crisis en Inge van Calkar. Ik dacht dat wordt een mooi optreden.

Dat optreden zat er vanavond dus niet in en bleek na uitleg eigenlijk helemaal logisch. Ik zal de band eerst eens voorstellen. De band WARE is geboren in 2019 en bestaat uit de drie muziekliefhebbers, Bas van der Krogt, André van der Wolf en Eric Dietz. Tja, je kinderen kunnen al aardig voor zichzelf zorgen en je professionele carrière gaat ook prima verteld Eric Dietz. Maar ja wat dan, is dit het of zit er toch nog meer in. Je gaat met wat jongens bij elkaar zitten en wat muziek maken. Je pakt de muziek uit de tijd dat er nog geen grijs in je haar zat. Brit Rock, New Wave en Electro. Met wat eenvoudige camera’s stort je je dan ook maar gewoon vol op de eerste videoclips. En wat tijd en 50 euro later staan ook die erop.

Het verhaal wordt nog veel spannender. Na een jaar van creatieve explosies is daar het eerste podium. Piepklein en met een zeskoppig publiek. Super enthousiast. Dat wel. Een week later wordt je geboekt als voorprogramma voor China Crisis. Wat? Ja! China Crisis. De band die in de jaren tachtig/negentig enkele grote wereldhits op z’n naam schreef en nog steeds in Europa en de USA voor volle zalen speelt. Na die geweldige ervaring en de vele enthousiaste reacties is daar dan het debuutalbum. Zelf opgenomen, gemixt en gemasterd. Een dag voor de release komt er een mailtje. Spotify heeft jullie nummer ‘Electric’ geselecteerd voor hun New Alternative playlist. Sta je opeens tussen bands als Editors en Flaming Lips. Stuk voor stuk acts met volgersaantallen variërend van een paar duizend tot een paar miljoen. En wij14 misschien… 😀 Gisteravond werden de bandleden geïnterviewd door Jan Stroomer, frontman van The Stream, die een van de grote mensen achter ‘broedplaats Nieuwplaatz’ is.

Hun nieuwste videoclip Seaside is ook weer in eigen beheer opgenomen met hulp van cameraman Eus Driessen. Daarnaast is in de clip een mooie gastrol voor Paula Sengers. De band heeft zelf de productie van het nummer Seaside gedaan. Voor het masteren werd wel een heel apart en uniek uitstapje gemaakt. Seaside is gemasterd in de wereldberoemde Abbey Road Studio’s in Londen. Oh leuk en ook nog even net zoals de Beatles over de zebra gelopen vroeg ik. Nee alleen het nummer is naar Londen gegaan, wij bleven thuis 🙁

Op de vraag waarom we het nummer niet live te horen kregen, was het antwoord simpel en duidelijk. We zijn eigenlijk meer studio en videoband en moeten nog kijken hoe we dit nummer op het podium gaan brengen.  Het was zover we kregen als eerste de videoclip te zien.

Ademloos keken de genodigden naar de clip.

In het voorgesprek was niets teveel gezegd de combinatie van de muziek en de beelden is prachtig en de sound doet je een beetje denken aan Chris Isaak en Bowie.

Het is een geweldige clip geworden en een heel mooi nummer, terecht groot applaus na afloop.

Nadat we de clip nog voor een tweede keer gezien hadden, had de band bloemen voor Paula en Eus.

Het nummer is natuurlijk direct opgenomen in de playlist van Sleutelstad vertelde verslaggever Chris de Waard tijdens het interview met Eric Dietz.

Na nog een biertje snel naar huis en nog maar een keer de clip opgezet.

Ongelooflijk de clip is gisteren op You Tube gezet en was terwijl ik dit schrijf al 5,4 K bekeken.

En maar hopen dat we WARE toch nog een keer live kunnen zien.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 23 september 2022 - 6:59

Easy listing, dus prima voor vele gelegenheden. Top zo’n jongensdroom.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 23 september 2022 - 7:21

ik vind het een hoog BLØF gehalte hebben, maar het klinkt zeker goed…

Reply
Nicky 23 september 2022 - 11:29

Klinkt lekker, hoor!

Reply
rietepietz 23 september 2022 - 20:33

Aan de promotie zal het niet liggen.

Reply
Marjolijn 24 september 2022 - 7:31

Heerlijke muziek en mooie clip

Reply

Plaats een reactie