Home Centrum Sinterklaas neemt geen enkel risico met de cadeautjes, daarom was hij even in Leiden

Sinterklaas neemt geen enkel risico met de cadeautjes, daarom was hij even in Leiden

door Emile van Aelst

We hebben er allemaal dagelijks mee te maken, pakketjes die niet geleverd worden, artikelen die niet voorradig zijn, lange wachttijden wegens personeelsgebrek, stijgende energierekeningen en ga zo maar door. Ook Sinterklaas heeft last van al deze problemen, alleen kan Sinterklaas het zich niet veroorloven om in december te zeggen ‘jammer gebrek aan Pieten en vervoersproblemen, daarom geen cadeautjes dit jaar’. Daarom landde er deze week een heel speciaal vrachtvliegtuig op Schiphol met een heel bijzondere lading en gasten aan boord. In het vliegtuig zat niemand minder dan Sinterklaas. Ik kreeg een berichtje van een Doorgeefpiet. Hij appte misschien moet meneer Glibber maar even naar de Pieterskerk in Leiden komen. Ik kon mijn ogen niet geloven wat ik daar zag. Toen ik binnenkwam leek de kerk helemaal leeg of……………zag ik daar een Pietje tussen de pilaren.

Ik had het goed gezien, het was Magicpiet. Dag meneer Glibber, wij zijn er niet hoor u denkt alleen maar dat u mij ziet daaaaaag.

Pffffffff wat moet ik hier nu weer mee dus ik ging maar eens op onderzoek. Gelukkig ken ik de Pieterskerk vrij goed dus keek even verder dan mijn neus en de kerk lang is.

In het koor vond ik Sinterklaas die zat te lezen in het grote boek.

Sinterklaas wat is er aan de hand waarom bent u zo vroeg. Ik ben er helemaal niet meneer Glibber u denkt dat ik er ben. Nee nee nee Sinterklaas ik zie u zitten en hoor u praten u bent er echt , ik ben niet van de pepernoten besnuffeld. Je hebt gelijk Glibber ik ben er echt en niet zomaar. We hebben grote problemen, ik heb een tekort aan Pieten er is geen Piet te krijgen in Spanje. De cadeautjes worden slecht geleverd en het vervoer kost kapitalen en duurt erg lang. Ik heb hier het grote orderboek er is nog niet de helft binnen van wat er al in de magazijnen had moeten liggen. Met de stijgende brandstofprijzen is het maar afwachten of de Stoomboot wel kan varen in november, want hij vaart echt niet alleen op stoom. U begrijpt ik maak mij zorgen en dacht ik breng nu alvast stilletjes wat cadeautjes naar Nederland.

En dan nog maar de vraag of de stoomboot wel aan kan komen in Nederland. Ik zag op Spanje 1 dat door de droge zomer het water in Nederland zo gezakt is dat er bijna geen grote boten meer kunnen varen. Daarom heb ik een Roeipietje meegenomen die kijkt of het water wel diep genoeg is voor de stoomboot.

Hij meet overal of het diep genoeg is en als we niet aan kunnen leggen op de Beestenmarkt, dan kijkt hij nu al vast of er andere aanlegplekken in Leiden zijn.

Ik snap het Sinterklaas heel verstandig, maar ik zie nergens Pieten, u heeft toch niet zelf al die pakjes de Pieterskerk ingesjouwd. Jazeker wel, nou ja ik heb geholpen de rest hebben de Pieten gedaan. Gelukkig, maar waar zijn al die Pieten dan zitten die in het huis van Sinterklaas. Nou dat dacht ik niet meneer Glibber met alle gestegen prijzen zit dat er even niet in. Oké maar waar zijn ze dan. Als het goed is zijn ze nu op de camping de tenten aan het opzetten.

Je kon merken dat Pieten beter in kunnen pakken dan tenten opzetten. Gelukkig waren er een paar behulpzame Leidenaren die ze hielpen met het opzetten van de tenten.

Checkpiet liep rond om te checken of alle tenten goed stonden.

Toen alles volgens de Pietenarbo regels goed stond konden de Pieten hun tent opzoeken.

De tenten waren duidelijk niet op de groei gekocht.

Ook Ozosnel was meegekomen uit Spanje zodat Sinterklaas niet hoefde te lopen tussen de Pieterskerk en de camping.

Na drie dagen hard werken hadden de Pieten alle cadeautjes opgeslagen in de kerk, waren de rivieren gecontroleerd op waterhoogtes en begon Sinterklaas er weer wat meer vertrouwen in te krijgen. Met een redelijk gerust hart vertrokken Sinterklaas en de Pieten weer richting Spanje.

Er zijn natuurlijk altijd twee soorten lezers. De ene helft wordt nu heen en weer geslingerd met de gedachte komt het wel of niet goed met pakjesavond. De andere helft zal denken, nou Glibber ik geloof er niets van dit heb je vast verzonnen. Voor die laatste groep pas ik het verhaal een klein beetje aan. Het juiste verhaal is dat deze week de opnames waren voor het Sinterklaas Nieuws Leiden dat vanaf 8 november uitgezonden gaat worden op Sleutelstad TV .  In de fotoslideshow hieronder wat foto’s van de opnames en wat er bij komt kijken.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 15 september 2022 - 7:03

Whahahhaha, geweldig geschreven. Ik heb genoten. Het komt vast goed, zeg dat maar tegen Sinterklaas.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 15 september 2022 - 7:54

Een schitterend verhaal en zo echt beschreven…

Reply
rietepietz 15 september 2022 - 21:10

Ja films maken is natuurlijk een tijdrovend gebeuren, daar moet je tijd aan beginnen. Laten we hopen dat Sint ook echt genoeg zwarte Pieten zal kunnen vinden.

Reply
Nicky 20 september 2022 - 8:57

Ik ben blij dat de Goedheiligman de voorbereidingen zo serieus neemt. Dat stelt me een beetje gerust.

Reply

Plaats een reactie