Home Centrum Minervanen verkopen polsbandjes voor Oekraïne, knappen tuintjes op en prikken papier

Minervanen verkopen polsbandjes voor Oekraïne, knappen tuintjes op en prikken papier

door Emile van Aelst

Ondertussen begint de kennismakingstijd bij de studentenverenigingen op zijn eind te lopen en zijn er heel wat nuttige klussen gedaan en goede doelen ondersteund. Ik heb zowel bij Augustinus als bij Minerva wat rondgekeken en gezien wat er ongeveer gedaan werd. Dit is maar een fractie van het geheel want het gaat om honderden studenten die in groepjes van pak’m beet twintig personen bepaalde klussen aanpakten. Eerder liet ik al zien dat er 5.200 opgehaald werd voor Support Casper en er ongeveer 1.500 loten voor de Zonnebloem werden verkocht. Maar er werd nog veel meer gedaan zoals het opknappen van tuintjes bij ouderen. Met Oekje van Asten, Assessor Secundus van Minerva 2021-2021, ging ik pad langs een paar studenten die een tuintje gingen opknappen. Trouwens als je bestuurslid of Oekje zegt luistert ze ook hoor 🙂

Mevrouw Heruer heeft een prachtige tuin, alleen door de warmte heeft ze niet veel fut gehad om te tuinieren, maar alles groeit wel door.

Mevrouw Heruer legde uit wat er ongeveer moest gebeuren. Die druiventakken zijn behoorlijk doorgegroeid, waardoor ik de druiven bijna niet kan plukken.

Jullie zien dat ook het gras behoorlijk lang is en tussen de struiken tiert het onkruid welig. Even later stonden ze met zijn drieën gezellig te tuinieren.

De druivenstruik was best een dingetje, daar was toch wel een ladder voor nodig.

De ladder was maar net lang genoeg en daardoor niet zo veilig, gelukkig was er ook nog een trapje.

Het was natuurlijk geweldig dat de tuin gedaan werd, maar ook de gesprekken en gezelligheid zijn van onschatbare waarde.

Terwijl er in de tuin hard en gezellig doorgewerkt werd gingen wij naar het station waar andere eerstejaars polsbandjes “Leiden helpt Oekraïne” verkochten. Eerdere opbrengsten van de verkoop van deze bandjes hebben onder andere al bijgedragen aan een speel en ontmoetingsplek achter de opvang aan de Schipholweg.

Op verschillende plekken rondom het station probeerden eerstejaars polsbandjes te verkopen.

Ze haalden hier 850 euro mee op, een mooi resultaat voor een paar uurtjes werk.

Er waren nog meer maatschappelijke activiteiten zoals onder andere papierprikken in de Merenwijk. Daarnaast heeft Minerva een aparte ‘Commissie Goede Doelen’ die zich bezig houdt met leden in te zetten voor maatschappelijke problemen en goede doelen.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 2 september 2022 - 7:04

Mooi dat dit gebeurd.. Misschien moet ik toch maar verhuizen naar Leiden, later als ik groot ben.

Love As Always
Dimario

Reply
Yova 2 september 2022 - 7:11

Wat fijn in de tuin hielpen. Tuin ziet weer mooi uit. Onkruid groeien als maar door de tuin. Tuin is weer netjes geworden. En heel goed idee….

Reply
Sjoerd 2 september 2022 - 8:13

Ik vind het super dat ze dat allemaal doen. Dat zorgt er zeker voor dat ze zich ook sneller thuis voelen in La, la, la Leiden…

Reply
rietepietz 2 september 2022 - 18:32

Maar nu is het toch wel tijd dat de neuzen de boeken in gaan.

Reply

Plaats een reactie