Home Leiden Eerstejaars van Augustinus verkopen loten voor de Zonnebloem

Eerstejaars van Augustinus verkopen loten voor de Zonnebloem

door Emile van Aelst

Deze week zijn de studentenverenigingen bezig met hun kennismakingstijd, waarbij ook maatschappelijke doelen worden betrokken. Gisteren had ik het over Minervanen die Support Casper steunden, maandagmorgen ging ik naar Leiderdorp waar een aantal nieuwe leden van Augustinus een kamp hebben bij de Scouting en van daaruit deze week op pad gaan. De aankomende Augustijnen gaan loten verkopen voor De Zonnebloem.

Regio voorzitter Michel Hamersveld had polo shirts in alle maten bij zich zodat de lotenverkopers goed herkenbaar zijn.

Keurig om negen uur kwamen de eerstejaars aangelopen.

Michel legde eerst uit wat de Zonnebloem doet. We kennen natuurlijk allemaal wel de vakantiereizen van de Zonnebloem met de boot, maar er is veel meer. De Zonnebloem heeft allemaal plaatselijke afdelingen, die zelfstandig in hun woonplaats allerlei activiteiten organiseren voor ouderen of mensen met een beperking. Een groot deel van de opbrengst van de loten gaat naar de plaatselijke afdelingen.

Met de loten steun je natuurlijk de Zonnebloem, maar we willen natuurlijk allemaal wel graag een prijs winnen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 15.000 euro , maar daarnaast zijn er vele andere prijzen zoals een weekendje in een vakantiepark, electrische fiets, een I pad en ga zo maar door.

Het is niet helemaal voor niets dat de Leidse afdeling van de Zonnebloem een beroep doet op Augustinus. Behalve het verkopen van loten hoopt de Leidse afdeling ook jongeren warm te maken voor een vrijwilligers of misschien op termijn zelfs wel een bestuursfunctie. Veel vrijwilligers van De Leidse afdeling van De Zonnebloem zijn een beetje op leeftijd en voor de toekomst is het hard nodig dat jonge vrijwilligers en of bestuursleden zich aan gaan melden. Het zou dus mooi zijn als jonge mensen zich aanmelden om zo nu en dan eens een handje mee te helpen.  Na de uitleg deelde Michel de polo’s uit.

Voordat de lotenverkopers op weg gingen moest er natuurlijk nog wel een foto gemaakt worden.

Misschien is een van deze kanjers, als je in Leiden of Leiderdorp woont wel bij jou aan de deur geweest of komt morgen nog langs.

Ze hadden er in elk geval zin in om zoveel mogelijk loten te verkopen.

Na de foto’s werden de fietsen gepakt en ging iedereen een de wijken in om de loten te verkopen.

Donderdag is de laatste dag dat de leden van Augustinus nog loeten gaan verkopen, op de moment is de verwachting dat zij ongeveer 1.500 loten verkocht hebben deze dagen.  NB: Onder de foto’s staat een persbericht waarin De Zonnebloem uitleg geeft over- en een oproep doet voor vrijwilligers.

 

 Persbericht

Leiden, september 2022

Vrijwilligerswerk voor mensen met lichamelijke beperking

Zonnebloem zoekt bestuursleden in Leiden  

De plaatselijke gefuseerde Zonnebloemafdeling Leiden is naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden. Mensen met bestuurservaring en/of een neusje voor bestuurswerk die zich als vrijwilliger in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking in Leiden en omgeving. Nu de coronacrisis op zijn retour lijkt en er weer van alles mag, wil de (regio)afdeling snel de draad oppakken en nieuwe activiteiten gaan organiseren. Daarvoor zijn extra vrijwilligers, waaronder ook bestuursleden, nodig. De afdeling heeft met name behoefte aan een voorzitter, secretaris en penningmeester.

Als bestuurslid ondersteun en begeleid je vrijwilligers bij hun plaatselijke Zonnebloemwerk. Dat werk bestaat uit het bezoeken, samen eropuit gaan en het organiseren van activiteiten en vakanties voor mensen die door een lichamelijke beperking vaker alleen zijn dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. En voor velen van hen is sociaal isolement een dagelijkse realiteit. Zonnebloemvrijwilligers laten deze mensen niet zitten. Zij creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren.

Taken

Het plaatselijke bestuur van de afdeling Leiden zorgt ervoor dat de vrijwilligers zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. En dat er een gevarieerd activiteitenaanbod is, afgestemd op de wensen en behoeften van de mensen met een lichamelijke beperking uit Leiden en omgeving. Daarbij ligt de nadruk steeds meer op kleinschalige en 1-op-1 activiteiten. Tot de taken van bestuursleden behoren verder onder andere het creëren van zichtbaarheid van de Zonnebloem, het toekomstbestendig maken van de afdeling en het zoeken naar nieuwe manieren om in contact te komen en te blijven met mensen met een lichamelijke beperking in het eigen werkgebied.

Kennismaken

Heb je bestuurlijke kwaliteiten, is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Kom dan kennismaken. Je zult zien dat bestuurswerk bij de Zonnebloem niet alleen leuk is om te doen, maar dat het ook een goed gevoel geeft om iets voor een ander te kunnen betekenen. Met jouw tijd en inzet kun je echt het verschil maken. Meld je aan voor een kennismaking bij: verenigingsconsulent Mireille Dorn, mireille.dorn@zonnebloem.nl, 06-46268916. Op www.zonnebloem.nl kun je algemene informatie vinden.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 1 september 2022 - 6:51

Beetje ver fietsen voor ze, maar ze waren welkom geweest. Hopelijk zijn er veel loten verkocht en komen er weer vrijwilligers op af.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 1 september 2022 - 7:54

Mooi dat die studenten dat doen, Ik hoop dat ze voldoende loten kwijt raken.

Reply
rietepietz 1 september 2022 - 13:44

Ik wou bijna zeggen “die zijn even de straat”, maar dat is natuurlijk niet waar, ze zijn juist óp de straat met hun loten, veel succes.

Reply

Plaats een reactie