Home Leiden Support Casper, Stichting Overleven met alvleesklierkanker, ontving cheque van nieuwe Minervanen

Support Casper, Stichting Overleven met alvleesklierkanker, ontving cheque van nieuwe Minervanen

door Emile van Aelst

Na de EL CID-week zijn bij de meeste studentenverenigingen de introductieweken begonnen. De weken zijn bedoeld om elkaar en de vereniging te leren kennen. Vroeger ging dat voornamelijk gepaard met een hoop zuipen en ongein, tegenwoordig is dat helemaal anders. De meeste studentenverenigingen willen in deze weken de nieuwe leden kennis laten maken met de stad en nuttig werk laten verrichten. Er worden diverse maatschappelijke doelen gesteund. Ik ben de afgelopen dagen bij meerdere van die activiteiten wezen kijken. Vrijdag was de slotdag van Minerva steunt Support Casper. Een groep nieuwe Minervanen heeft vier dagen gecollecteerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting. Vrijdagmorgen was de slotbijeenkomst op het kantoor van de stichting.

Nadat communicatie medewerker Mariëlle van den Berg een korte evaluatie met de Minervanen gemaakt had, werd het tijd voor wat ontspanning. Om echt in te burgeren in Leiden moet je natuurlijk op zijn minst ‘La la la Leiden’ van Jochem Myjer, het tweede Leids volkslied kennen. Mariëlle stelde voor het met zijn allen te zingen, het resultaat hoor je in het filmpje.

Na de evaluatie kregen de Minervanen als dank voor hun inzet de afgelopen week een ontbijtje op het dakterras aangeboden.

Tijdens het ontbijt was er een muzikale verrassing.

Zanger/troubadour Peer van der Burgh trakteerde op een paar vrolijke liedjes.

Al snel hing er een gezellig sfeertje op het terras.

De Minerva bestuurs- en of commissieleden keken tevreden toe hoe iedereen het naar zijn zin had.

Directeur Sjoerd Zwanenburg bedankte de twee Minerva meiden die heel veel tijd en energie in de organisatie van deze week hadden gestoken.

Ook een bedankje en felicitatie voor communicatiemedewerker Mariëlle van den Berg. Ze is nog maar kort in dienst en dit was haar eerste grote project.

Voor iedereen had Mariëlle nog een paar sokken van Support Casper, alleen zat er wel een opdracht bij. Maak een mooie foto met je sokken aan en zet die op Instagram.

En dan het grote moment, de overhandiging van de cheque.

Een geweldig bedrag van 5.220,00 euro.

Een bedrag waar de nieuwe Minervanen met recht trots op mogen zijn.

Een aantal van hen zei toe ook in de toekomst Support Casper te blijven steunen en ook Minerva gaf aan volgend jaar weer een collecte te gaan organiseren.

In de foto slideshow en het filmpje nog wat sfeerbeelden en het resultaat van een eerste poging La la la Leiden er in te krijgen 🙂

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 31 augustus 2022 - 7:22

Nou ja, er moet vooral op de tekst nog veel geoefend worden…

Reply
די מריו 31 augustus 2022 - 10:33

Support Casper ken ik natuurlijk via mijn favoriete voetbalclub, die steunt deze stichting ook.
Helemaal goed dus.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 31 augustus 2022 - 17:31

Nou niet slecht hoor wat ze la la la Leiden maken, Het refrein is al helemaal goed. 😉

Reply
Peer 5 september 2022 - 10:27

La la la Leiden! Mooi lied, maar niet gemakkelijk. Op gegeven moment moet je met zijn allen de hoogte in, in een andere toonsoort. Ik vind dat ze het goed deden, al liepen we niet helemaal synchroon. En het resultaat van die collecte mag er al helemaal zijn!

Reply

Plaats een reactie