Home 3 October/Leids Ontzet EL CID 2022 Eerstejaars maakten kennis met Leids lekkers en Leidsche feesten

EL CID 2022 Eerstejaars maakten kennis met Leids lekkers en Leidsche feesten

door Emile van Aelst

Als je in een vreemde stad komt studeren is het natuurlijk handig als je weet waar de supermarkt is, maar nog belangrijker is om iets van de stad zelf te weten. Zoals het Feest der Feesten en de lekkere Leidse bieren, feest en bier toch twee dingen die menig student niet afslaat. Het was jammer dat de regen, zeker in het begin van de middag, met bakken uit de lucht kwam. Op het Garenmarktplein konden de eerstejaars bieren proeven van de Leidsche Brouwers Pronck en Leidsch Blond.

In het Van der Werfpark werd uitleg gegeven over 3 October, het Feest der Feesten.

Verschillende Commissieleden stonden achter de merchandisekraam of  knoopten gesprekken aan met de eerstejaars.

Ondanks de stromende regen was het nog gezellig druk.

Wie 3 October zegt, die zegt natuurlijk behalve optocht, haring & wittebrood en taptoe, ook kermis.  Een van de typisch Leidse kermistoppers is de Kamelenrace.

Op het Garenmarktplein werd ondertussen rustig doorgetapt ondanks de stromende regen.

Het smaakte in elk geval best.Diepte interview of qua nattigheid misschien meer een interview in het diepe van Myrthe en Mandana.

Van drinken en regen krijg je trek, er stond dan ook de hele middag een hele voor een gratis patatje bij Karel’s Biofriet.

Ondanks de regen hadden deze meiden de grootste lol en vermaakten zich prima.

In het Van der Werfpark onderwierp Commissielid Steven Stroet de eerstejaars aan een 3 October kennisquiz.Met het spel petje op, petje af bleven er op het laatst drie finalisten over. Uiteindelijk ging de finale tussen een Leidenaar en eerstejaars uit Castricum.

De winst ging naar de deelnemer uit Castricum. Het kan aan mij liggen, maar het zou me niets verbazen als hij geschiedenis gaat studeren.

Het werd alles bij elkaar toch nog een gezellige Leidse middag en tegen het eind hoorden je overal zeggen, “de balle vasss”. Ze hadden duidelijk massaal meegedaan met de Kamelenrace 🙂

In de fotoslideshow en filmpje nog een paar sfeerbeelden en daar passen qua muziek maar twee nummers onder van Jochem Myjer en Rubbere Robbie.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

די מריו 19 augustus 2022 - 7:07

Die studenten zijn ondertussen helemaal ingeburgerd zo te zien.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 19 augustus 2022 - 7:40

krijg ik nou la ,la ,la Leiden niet meer uit mijn hoofd…

Reply

Plaats een reactie