Home Cultuur Sinterklaas opende Flower Parade Rijnsburg 2022

Sinterklaas opende Flower Parade Rijnsburg 2022

door Emile van Aelst

Kosten nog moeite waren gespaard om de opening van de 75e Flower Parade Rijnsburg spectaculair te maken. De mysteryguest die de opening zou verzorgen was niemand minder dan Sinterklaas. Hij was ’s morgens opgehaald in Spanje en kwam rechtstreeks van Schiphol. Voor het zover was verwelkomden onder andere voorzitter Dirk Hogervorst en burgemeester Cornelis Visser de genodigden voor de opening.

Zowel de praal- als personenwagens stonden keurig opgesteld in de aanvoerhal van Royal Flora Holland.

Alles en iedereen was er klaar voor om er een groot bloemenfeest van te maken dit weekend.

Uiteraard was ook duizendpoot Marjolijn van der Jagt aanwezig, die behalve dorpsmarketeer gemeente Oegstgeest ook nog regelmatig Noordwijk onder de aandacht brengt.

De band Casual Company, die vandaag ook de hele dag op een van de praalwagens speelde, bracht de genodigden vast in de stemming.

Voorzitter Dirk Hogervorst was blij dat er na drie jaar weer een Flower Parade door de streek kan trekken en wel de 75 e editie. Het was uiteraard ook feest dat de corsocultuur de door de Unesco is ingeschreven op de immateriële werelderfgoedlijst.

Burgemeester Cornelis Visser gaf onder andere het belang van de Flower Parade aan om Rijnsburg en Katwijk onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

Het was spannend of de mysteryguest die de opening moest verzorgen op tijd zou zijn. Precies op het laaste moment kwam een busje de hal inrijden met aan boord de mysteryguest.

Ongelooflijk, even later stond Sinterklaas naast Hans Oudwater, coördinator opening, op het podium.

Sinterklaas reikte de prijzen uit voor de mooiste praal- en personenwagens en de Bindersprijs. Onderaan in de fotoslideshow en het filmpje uiteraard veel meer beelden, maar moet het kort houden want zometeen begint de Flower Parade.

Natuurlijk poseerde Sinterklaas nog even bij de winnende praalwagen van de gemeente Noordwijk.

Een enthousiaste begroeting voor Teuntje van Delft die Sinterklaas altijd ontvangt als hij aankomt in Rijnsburg/Katwijk.

Teuntje schrok natuurlijk wel een beetje dat ze opeens hartje zomer Sinterklaas de hand mocht schudden, normaal is het koud en guur weer als Sinterklaas aankomt in Katwijk/Rijnsburg.

Er liepen hele mooie bloemenmeisjes rond die zo nu en dan perfect kleurden bij de corsowagens.

Ziet er echt prachtig uit.

Bij de uitgang van de Florahallen kon je speciaal gebrouwen Corsobier kopen.Na een gesprekje met Flower Parade voorzitter Dirk Hogervorst waren Chris de Waard, journalist Sleutelstad en ik er van overtuigd dat de Flower Parade terug kan en moet keren naar Leiden. Morgen staat hier een verslag van de Flower Parade en vertel ik gelijk iets meer over het gesprek. Chris was gelijk al zo enthousiast dat hij vast uitprobeerde hoe liveverslag vanaf de bakfiets gaat 🙂

In de foto slideshow en het filmpje nog wat beelden van de opening. Morgen foto’s en filmpje van de Flower Parade zelf.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Ger 14 augustus 2022 - 6:44

Ja Emile, dat kunnen ze nu wel willen dat bloemencorso naar Leiden. Maar met al die terrassen op straat is er geen doorkomen aan!

Reply
Sjoerd 14 augustus 2022 - 7:08

Nu nog omzetten van een idee naar een plan en naar de uitvoering.

Reply
די מריו 14 augustus 2022 - 15:10

Sinterklaas in hoogst eigen persoon, dan weet je dat het goed komt.

L:ove As always
Dimario

Reply
rietepietz 14 augustus 2022 - 19:15

Arme Sinterklaas, hoewel hij de Spaanse zon wel gewend is zal hij het toch wel behoorlijk warm gehad hebben. Hij had ook wat van z’n originele knechten meegenomen, dat doet me plezier, ze zijn er nog! Prachtig kleding van de dames op de wagens.

Reply
Nicky 16 augustus 2022 - 16:07

Wat mooi allemaal! En fijn dat de Sint er al is. Kan ik mijn lijstje al inleveren?

Reply

Plaats een reactie