Home Cultuur Kumpulan Kelapa Muda in voormalig Hema pand met The New Aces

Kumpulan Kelapa Muda in voormalig Hema pand met The New Aces

door Emile van Aelst

Leiden heeft een redelijk grote Indische gemeenschap, maar voor zover ik weet is er niet een aparte club of zoiets. Sinds een paar maanden is er een ontmoetingsplek met elke maand een Kumpulan, oftewel een feestelijke bijeenkomst.

Nadat de Hema een andere plek vond in winkelcentrum de Kopermolen kwam de winkelruimte leeg.  Momenteel wordt de ruimte gebruikt als onder andere ontmoetingsplaats voor ouderen en galerie met werk van onder andere Dick Bakhuizen van den Brink, Henk van de Ham, Lizette Abspoel , Ton Abspoel, Hennie Ligtrink en Joy Bleekrode die allemaal ook lid zijn van de Leidsche Mondialen.

De bedoeling is om de ouderen in met name De Merenwijk te mobiliseren en uit hun isolement te halen en met elkaar in contact te laten komen. Te denken valt aan kaarten , koersballen , schilder lessen, workshops of lekker Indisch eten , bruiloften verjaardagen, vergaderingen etc. Gewoon lekker onderhoudend. Peter Lefeber, Kelapa Muda, regelt de evenementen en hapjes Dick Bakhuizen van den Brink, Galerie De Leidsche Art,  zorgt voor de kunst en de kunstenaars.

Eerlijk gezegd moest ik wel lachen. Dick had mij uitgenodigd om langs te komen om wat foto’s te maken en misschien een blog. Joh het is gezellig en er speelt een band. Ik had eigenlijk weinig tijd, maar ging toch even langs omdat ik het beloofd had. Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten.

Het was mooi weer, dus kwam ik in korte broek en op sandalen binnen. Oeps vergissinkje iedereen was heel mooi en feestelijk gekleed. Eerlijk gezegd en gelukkig maar drong het pas buiten tot mij door toen ik mijn scooter pakte 🙂

Behalve goede muziek waren er ook heerlijke hapjes.

De zaal was goed vol en dat geeft duidelijk aan dat er behoefte is aan dit soort middagen.

Het leuke was ook dat jong en oud het helemaal naar hun zin hadden.

Ik ga eerdaags een keer door de week terug om de schilderijen op mijn gemak te bekijken.

In het korte filmpje nog wat sfeerbeelden van de band en de dansparen.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 10 augustus 2022 - 6:53

volgende keer wel nette kleding mee… 😉

Love as Always
Dimario

Reply
Sjoerd 10 augustus 2022 - 7:11

Schitterend ingericht dat HEMA pand. Een galerie met mogelijkheden die hier ten volle benut worden.

Reply
rietepietz 10 augustus 2022 - 19:00

Als je wilt weten waar het gezellig is in Leiden moet je gewoon achter Leidse Glibber aan rijden.

Reply
Eddy 11 augustus 2022 - 19:48

Indonesische gemeenschap? Misschien even je schoolgeld terugvragen…

Reply
Nicky 13 augustus 2022 - 14:46

Wat een goed idee, dit! Het ziet er super uit.

Reply
Group Go bij Kelapa Muda in oude Hemapand Kopermolen – Leidse Glibber 21 november 2022 - 21:56

[…] april mag Peter Lefeber het oude HEMApand in de Kopermolen gebruiken als ontmoetingsruimte. Ik schreef al eerder dat er behalve elke maand een kumpulan ook exposities en tal van gezellige bijeenkomsten zijn. […]

Reply

Plaats een reactie