Home Centrum Rotary Club Leiden maakt goede doelen bekend voor Santa Run 2022

Rotary Club Leiden maakt goede doelen bekend voor Santa Run 2022

door Emile van Aelst

Na twee jaar afwezigheid vanwege corona is er dit jaar weer een Santa Run door de Leidse binnenstad. Het woord run is niet wat het lijkt, het is een wandeling waar 1.574 kerstmannen, vrouwen en kinderen aan mee kunnen doen. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,74 voor volwassenen en daarbij zit uiteraard ook de volledige kerstmannen-, vrouwen- of kinderoutfit.

De Santa Run heeft twee doelen. De opbrengst van het inschrijfgeld en de bijdragen van sponsors wordt gebruikt voor een aantal goede doelen. Daarnaast is het natuurlijk de bedoeling iedereen een gezellige avond en wandeling te bezorgen.

De totale opbrengst in 2019 was 20.000 euro waarmee een aantal goede doelen gesteund konden worden.

Terwijl het vandaag ongeveer 26 graden was werd ik uitgenodigd om te horen welke goede doelen er dit jaar hopelijk op een royale gift kunnen rekenen. Anita Mantel maakte namens de Rotary Club Leiden de namen bekend aan de Kerstvrouw die incognito naar Leiden was gekomen. Ach weet je de Kerstvrouw kan incognito naar Leiden komen, ik weet niet waar aan maar ik had gelijk door dat het de Kerstvrouw was.

Normaal ben ik gewend dat zowel de kerstman als kerstvrouw met een arrenslee komen en stond een beetje raar te kijken van het kleine elektrische autootje.  De rendieren hebben zomerreces en mijn baas de Kerstman vindt dat ook wij duurzaam moeten zijn en het best allemaal iets kleiner kan. Ach ja hij is een beetje oud en misschien iets doorgeslagen wat betreft het iets kleiner aan doen. In dit autootje zit ik opgevouwen en kan niet meer dan een paar kerstballen meenemen.

Het moment was daar, de bekendmaking van de goede doelen. Het zweet brak mij uit van de spanning of de zomerse temperaturen dat kan ook natuurlijk. De doelen die de Santa Run dit jaar hoopt blij te maken zijn:

De Voedselbank Leiden e.o.    www.leiden.voedselbankennederland.nl

St. Fietsmaatjes Leiden/Leiderdorp  www.fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl

Make-A-Wish regio Duin- en Bollenstreek/Leiden https://makeawishnederland.org/

Er waren dit jaar zoveel aanvragen dat er besloten is om nog een paar kleine goede doelen een steuntje in de rug te geven.

  • Stichting Lumen Holland/Rijnland; veilige en tijdelijke logeerplek voor wie het even tegenzit. www.lumen-hollandrijnland.nl Deze krijgt kringloop en marktplaatsspullen om kamers (Respijthuis Hooigracht Leiden) in te richten.
  • Basalt Leiden, kinderrevalidatie  www.basaltrevalidatie.nl Zij krijgen 1 of 2 Matrix Frames met doeken naar keuze, voor de inrichting van wachtkamers voor kinderen.
  • Noyana Zingen-voor-je-leven koor, (een koor die zelf of in hun omgeving met kanker zijn geconfronteerd/ www.kankerinbeeld.nl  ) Zij komen hopelijk ook langs de route te staan.Natuurlijk mogen sponsors zich nog melden voor deze prachtige wandeling door het centrum van Leiden.

Noteer vast in je agenda 15 december 2022 de Santa Run Leiden. Net zoals andere jaren zijn er onderweg weer tal van verrassingen en muzikale ondersteuning. Hoe leuk om na afloop vol trots je medaille in ontvangst te nemen en trots mag je zijn want je hebt een paar goede doelen ondersteund. Voor een terugblik op 2019 klik hier.

De Stichting Sport in Beeld ondersteunt de Santa Run met de praktische organisatie. De ijsbaan wordt ook door hen georganiseerd en daar mogen na afloop ook dit jaar weer alle deelnemers nog even gezellig schaatsen.

Misschien wel fijn zo’n verkoelende blog tijdens de heerlijke zomer van dit moment, waar we uiteraard nog even van moeten blijven genieten.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 5 augustus 2022 - 7:24

Hier buiten regent het momenteel en is het 18 graden… Wat een weelde. Ik hoop dat al doe doelen veel ballen mogen krijgen van de kerstvrouw.

Reply
די מריו 5 augustus 2022 - 7:37

Eigenlijk is het jammer dat we niet in Leiden wonen. Dit soort dingen zijn toch fantastisch om aan mee te doen. Goed geregeld weer.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 5 augustus 2022 - 12:14

Dat is even een welkome verkoeling deze kerstgedachte.

Reply
Nicky 12 augustus 2022 - 11:39

Voor je het weet is het zover. Komt vast goed met die opbrengst.

Reply

Plaats een reactie