Home Leiden Eindelijk zelf weer eens gevaren

Eindelijk zelf weer eens gevaren

door Emile van Aelst

Nadat ik de boot opgehaald heb ben ik geloof ik pas een keer wezen varen dit seizoen. Vandaag had ik zoiets van geen smoezen of excuses nu varen.

Het is ook te belachelijk voor woorden binnen vijftien minuten ben ik weg, dus moet ik het gewoon veel vaker doen. Ik blijf de eenden, zwanen of ander zwemgediertekooi gewoon mooi vinden. Hij is half weggerot en ligt er al jaren maar hij blijft mooi.

Heerlijk binnen vijf minuten laat je de stad achter je.

Ik had nog geen idee waar ik naartoe zou gaan. Bij de splitsing Katwijk/Voorhout of Warmond en de Kaag koos ik toch maar voor richting de Kaag.

Ik heb twee droomhuizen, dit is er een van. Ik heb het al vaker gezegd denk ik, maar ik zou in het huis gaan wonen en in het bijgebouwtje een buine kroeg of klein restaurant beginnen.

Het zal best geweldig zijn, maar stiekem ben ik toch wel blij dat ik zit en een motortje heb 馃檪

Dit keer niet afgeslagen richting het Joppe maar stukje doorgevaren.

Ik kreeg een telefoontje van een blogvriend dat hij in Leiden was en welke rederij hij ook alweer moest hebben voor een rondvaart.聽 Ik beloofde te kijken of ik nog even langs zou komen om ergens in Leiden langs te varen en of gedag te zeggen. Daarom mijn rondje iets ingekort.

Het is ook allemaal zo dichtbij, in een paar minuten zal ik alweer ter hoogte van de Kaagsoos.

En niet veel later zat ik alweer op de Zijl en genoot ondertussen van de mooie boten. Het was geweldig zeilweer.

De drukte op de Zijl viel ondanks de vakantie enorm mee.

De Wilhelminabrug is een paar maanden dicht vanwege onderhoud en vernieuwen van het brugdeel. Ik denk dat veel hogere聽 plezierboten dit niet weten en weer keurig kunnen omdraaien 馃檪

Ik sloeg af richting stad en voer via het Utrechtse Jaagpad binnen.

De stad sla ik even over die kennen we wel vanaf het water uit eerdere filmpjes en foto’s, het was in elk geval lekker druk op de terrassen.

In het weekend ben ik het gewend, maar nu was het ook door de week al filevaren in de Rijn.

Zo alweer thuis, toch lekker zo’n rondje varen.

Ik was precies op tijd thuis om Di Mario met zijn kinderen nog even te ontmoeten. Wat we gedaan hebben………een rondvaart en uiteraard een biertje bij het Praethuys 馃檪 In het filmpje is het op en top Summertime.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 4 augustus 2022 - 6:57

Ik had al zo’n vermoeden na het lezen van zijn blog gisteren…

Reply
讚讬 诪专讬讜 4 augustus 2022 - 7:41

Dat jij tijd hebt gevonden voor een blog.. wat goed. Daarom kom je natuurlijk niet mee om te eten. Ik lag om 12 uur in bed. Het hele huis slaapt nog (groot gelijk) Ik ga zo naar mijn werk, ik vond het een geweldige dag.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 4 augustus 2022 - 19:03

Geen blogger kan Leiden aandoen z贸nder even met jou bij te praten. het is inderdaad geweldig weer om te varen dus zeker doen.

Reply
Nicky 12 augustus 2022 - 7:58

Eens met Rietepietz! En ja, je moet vaker gaan varen. Is toch heerlijk?

Reply

Plaats een reactie