Home Centrum Schoolsteeg en Berkendaalstraatje, zomaar twee mooie straatjes

Schoolsteeg en Berkendaalstraatje, zomaar twee mooie straatjes

door Emile van Aelst

Je kan door de week merken dat het vakantietijd is, daarom misschien een leuk idee om zo nu en dan zomaar wat leuke straatjes te fotograferen. Het centrum barst van de mooie kleine groene straatjes. Ik kwam op het idee omdat ik langs de Schoolsteeg liep en de grote plant mij opviel.

Ik was dus benieuwd naar deze grote plant.

Tegenover de plant was een deur van een elektriciteitskast en daar zat een sticker van de Leidse Courant op. Ik vraag me af hoe die stickers daar komt en waarom. De Leidse Courant is zal zo lang weg, die komt zowat alweer terug. De krant heeft bij mijn weten hier ook nooit gezeten, dus wat doet die sticker daar.

Gek he je loopt of rijdt er langs, maar gaat eigenlijk bijna nooit zo’n steegje in.Terwijl er toch genoeg moois te zien is.Flasback, bij dit huis heb ik volgens mij nog als figurant rondgelopen bij een verhuisscène van ik dacht de film Kort Amerikaans. Eigenlijk zonde dat ik niet vaker de tijd heb/neem om dit soort straat door te lopen.

 

 

Het Berkendaalstraatje heb ik wel al eerder op de foto gezet.

Elke keer, wanneer dan ook in het jaar, als ik hier langs rijd, is het zo een mooi straatje.

Dit is toch prachtig.

Ik vind het echt zo’n Anton Pieck straatje.

Ik ga proberen de komende tijd toch eens meer mooie straatjes op de foto te zetten.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 3 augustus 2022 - 6:58

Prachtig.. misschien ga ik vandaag wel live zien, want de trein rijdt naar Leiden. Museum pakken en hopelijk ook nog op tijd voor een rondvaart.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 3 augustus 2022 - 7:26

Ik zie daar een mooi ingebouwd trafohuisje…

Reply
rietepietz 3 augustus 2022 - 17:35

Goed plan, zeker doen, nu alles groen is heeft ieder straat iets bijzonders.

Reply
logbankje 3 augustus 2022 - 22:25

Prachtige stadse straatjes, met eigen groen om in de stad vergroening te krijgen. Hans

Reply
Nicky 12 augustus 2022 - 7:55

Prachtig zijn ze!

Reply

Plaats een reactie