Home Leiden Jeugddorp een niet meer weg te denken vakantie evenement

Jeugddorp een niet meer weg te denken vakantie evenement

door Emile van Aelst

Deze week is de 55e editie van Jeugddorp van start  gegaan. Deze- en volgende week kunnen de kinderen zich weer uitleven met huttenbouw, spelletjes, knutselen, sport en theater. Vrijwel elke Leidenaar weet natuurlijk waar het terrein van Jeugddorp is, maar voor de zekerheid wordt toch elk jaar het spandoek weer opgehangen.

De grootste trekker is elk jaar natuurlijk weer de huttenbouw, vanaf maandagmorgen wordt er druk gebouwd.

Gelukkig zijn er elk jaar weer vele vrijwilligers die mee willen helpen. Op zich niet heel raar natuurlijk een snelle rekensom leert dat er in die 55 jaar minstens 140.000 Leidse kinderen naar Jeugddorp zijn geweest. Veel vrijwilligers zijn vroeger zelf deelnemer geweest.

Er zitten heel verschillende bouwwerken bij van heel groot tot heel klein.

Het blijft mooi weer dus een dak is niet echt nodig.

De hut is bijna klaar nu alleen nog even opvrolijken met een mooie schildering.

Die houtkleur is zo gewoontjes die zie je overal op het terrein, ik denk dat ik hem daarom maar mooi geel maak.

Ja stukje vakmanschap he, daar staat u van te kijken natuurlijk.

Woensdagmiddag kwamen een paar genodigden een kijkje nemen, waaronder wethouder Julius Terpstra.

Hij was ook locoburgemeester en dan valt zo’n ambtsketen wel op natuurlijk. Maar wat staat er nu allemaal op en wat betekent het, Julius legde het allemaal haarfijn uit.

Kinderen we hebben vandaag niet alleen een wethouder op bezoek, maar een wethouder die ook nog eens locoburgmeester is en hij heet Julius.

Julius wilde natuurlijk wel even weten of de kinderen het naar hun zin hadden en vroeg of dit leuker dan school is. Aan het geluid te horen was het hier duidelijk leuker. Alhoewel naast mij stond een jongetje die zei, school is ook heel erg leuk hoor meneer. Yessss ze zeggen meneer tegen mij 🙂

Hij had het aan een klein groepje al uitgelegd, maar vroeg het ook nog even aan alle kinderen. Hoe kan je zien dat dit een Leidse ambtsketen is en niet van Amsterdam of Alkmaar. Zo dat viel even me, massaal schreeuwden de kinderen dat zie je aan de sleutels.

 

De wethouder kwam natuurlijk niet alleen maar even kijken, hij ging ook de 55e Jeugddorp weken officieel openen.

Samen met een paar kinderen knipte hij het lint door.

Ze zeggen regelmatig eens Jeugddorp altijd Jeugddorp en dat is ook wel zo. Femke heeft vorig jaar afscheid genomen als voorzitter en medewerker. Een paar maanden geleden heeft ze een zoontje gekregen. Gelukkig kon ze oppas regelen want ze wilde minimaal een dag meewerken bij Jeugddorp.

De genodigden en dus ook de crew van Sleutelstad, kregen na de opening een rondleiding door een van de vier rondleiders.

Jeugddorp is nog open tot en met vrijdag 5 augustus. Kinderen kunnen een weekkaart of een dagkaart kopen. Zoals elk jaar is er weer busvervoer geregeld naar de verschillende wijken om kinderen op te halen en terug te brengen.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 29 juli 2022 - 7:03

Komt de bus ook bij ons in de buurt.. want ik weet wel twee kinderen die daar de hele week heen willen… 😉

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 29 juli 2022 - 15:48

Dikke pret, kan ik me álles bij voorstellen, wat een feestje is dat voor kinderen.

Reply
Sjoerd 31 juli 2022 - 8:14

Zoiets had ik in mijn jeugd ook wel willen doen.

Reply

Plaats een reactie