Home Politiek Proteststoet trok gisteravond door de regio

Proteststoet trok gisteravond door de regio

door Emile van Aelst

Laat ik een ding even duidelijk maken, ik ben denk ik over het algemeen best een aardige jongen en niet gauw geïrriteerd te krijgen. Alleen er zit een maar aan, ga mij niet na een gesprekje van minder dan twee minuten in volle overtuiging vertellen, of ik iets wel of niet schrijf en hoe ik het dan schrijf. Dus speciaal voor de mevrouw die er van overtuigd was dat de standaard pers niets schrijft of alleen maar negatief hier drie zwart op wit voorbeelden van het tegengestelde 🙂 Al tijdens de demonstratie maakte de internetpagina van het Leidsch Dagblad uitgebreid melding van de de demonstratie zonder ook maar een negatief woord. Ook op Sleutelstad staat een artikel met tientallen foto’s zonder ook maar een negatief woord. En nu ga ik zelf ook nog proberen er een verslag zonder negatieve insteek van te maken, het filmpje onderaan is in elk geval een mooi sfeeroverzicht.

Het affiche wat op social media rondging trok uiteraard mijn aandacht, daarnaast het is vrijwel bij mij om de hoek en het was heerlijk scooterweer. Redenen genoeg om te gaan kijken en foto’s voor de site en krant te maken.

Ik snap het protest van de boeren en alhoewel ik het natuurlijk niet met alle vormen eens ben, zoals het thuis opzoeken van bewindslieden, sta ik wel achter hun acties. Je vecht toch voor je bedrijf en je brood. Als er iemand piept dat het thuis opzoeken van bewindslieden moet kunnen, geef dan je adres door, ik benieuwd hoe je reageert als morgen het hele kabinet in je voortuin staat. Ik zou wekenlang nachtmerries hebben.

 

Eerlijk gezegd hoopte ik op tientallen boeren met trekkers die door de regio zouden rijden. Helaas was maar een trekker op de demonstratie afgekomen.

Nou ja een trekker en een trekkertje.

Nou wil ik niet lullig doen, iedereen heeft het er over dat dit soort protesten door de anti overheid wappies worden georganiseerd. Omdat ik uitsluitend verslag geef op mijn site en iedereen in zijn eigen waarde laat wat betreft mening of opvatting, dacht ik ik praat niet over wel of geen wappies. Maar doe het dan zelf ook niet, zo komt het dat iedereen het over wappies heeft 🙂

Even na half acht zette de stoet zich in beweging richting Oegstgeest.

Slim dat ik zelf niet met de auto was maar met de scooter. Op deze manier kon ik stukken afsnijden of de demonstratie voorbij rijden om overal foto’s te maken.

Alleen voor deze trekker was ik al blij dat ik deur uit ben gegaan, wat een geweldig apparaat en dan ook nog een klein oldtimertje er achter.

Na Oegstgeest reden ze door naar Rijnsburg.

In Rijnsburg werden ook enkele woonwijken doorkruist.

De politie was trouwens wel aanwezig met twee motoragenten, maar die waren er voornamelijk om te zorgen dat de demonstratie veilig door de dorpen heen kon en zo nu en dan daarom het verkeer even tegenhielden.

Het was best gezellig onderweg. Deze tuinder en zijn vrouw/vriendin/zuster of collega hadden het in elk geval best naar hun zin.

Na Rijnsburg werd er afgeslagen richting Valkenburg.

Ook hier werd er weer luid toeteren door een paar wijken gereden.

Onderweg werd regelmatig enthousiast gereageerd.

Op de parkeerplaats achter de supermarkt in Valkenburg was het eindpunt.

Na een paar minuten bijkletsen vertrok iedereen weer naar huis.

Tegen negen uur was het weer net zo stil in de dorpen als een normale maandagavond.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 27 juli 2022 - 10:18

Ik kon me niet meer concentreren op je verhaal toen je zei dat Rutte in je tuin kwam staan.. Nachtmerries 😉

Love As Always
Dimario

Reply
logbankje 27 juli 2022 - 16:00

De opmerking van Di Mario is prachtig.
Hier in de omgeving ook weer protesten op de wegen.
Heb er geen logje van gemaakt. Hans

Reply
rietepietz 27 juli 2022 - 20:04

Ik wéél toch dat je je altijd naar eer en geweten schrijft.

Reply

Plaats een reactie