Home Leiden Honderden fans bij ‘uitzwaai-repetitie’ Show en Marchingband K&G

Honderden fans bij ‘uitzwaai-repetitie’ Show en Marchingband K&G

door Emile van Aelst

Komend weekend hoopt onze Leidse trots, Show en Marchingband K&G, hoge ogen te gooien bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Zondagmiddag was de één na laatste repetitie omgedoopt tot ‘uitzwaai-repetitie’. Beide hoofdtribunes van voetbalvereniging Lugdunum waren afgeladen vol met honderden familieleden en fans die kwamen kijken hoe K&G zowel de mars als de show in uniform ging uitvoeren.

René Leckie legde in het kort uit wat er komt kijken bij het voorbereiden van een Mars.Als je K&G het veld op ziet komen lopen dan maakt dat toch wel indruk.

In de pauze vroeg iemand mij, ‘vind je het ook niet jammer dat ze zoveel aan de overkant van het veld liepen terwijl het publiek op de tribune zit’.  Ik moest wel lachen en legde uit dat bij het WMC in het Parkstad Stadion Limburg het publiek rondom het veld zit en dat je dus met de mars alle vier de kanten moet laten genieten. En het woord Mars zegt het al, je marcheert dus over het hele veld.

Ik maakte een kort filmpje van de Mars. Mag ik natuurlijk niet zeggen, maar stiekem vind ik de show altijd mooier dan de mars. Behalve met 2 en 3 oktober dan klinkt de marsmuziek tijdens de Taptoe en de Optocht natuurlijk waanzinnig mooi in het Leidse centrum.

Het was behoorlijk warm, maar gelukkig had K&G gezorgd voor genoeg koude dranken voor het publiek. Vooraf en in de pauze stond er dan ook regelmatig een behoorlijke rij voor de bar.

Ook de merchandise stand deed goede zaken. Niet vreemd natuurlijk met zulke schappelijke prijzen vijf eurootjes voor een CD en een tientje voor een video.

De T-shirts gingen uiteraard ook grif van de hand. Je kan het niet maken om volgende week zonder K&G T-shirt je bij het WMC te vertonen.

Na de pauze kwam de show, waar uiteraard iedereen heel benieuwd naar was. Instructeur en choreograaf Rik Boehlee vertelde hoe trots hij is op het korps. Voor veel van de korpsleden is het de eerste keer dat ze meedoen aan het WMC. Er is keihard gewerkt en iedereen heeft zin om nu eindelijk naar buiten te kunnen treden met de nieuwe show.Aan de zijkant liep het orkest zich al warm 🙂

Ik snap dat een goede dirigent op handen gedragen wordt, maar dacht dat dat alleen figuurlijk bedoeld was.

En alweer komt er echt iets het veld op, ik blijf het imposant vinden als het korps aan komt lopen.

En nu komen we gelijk bij het probleem. Als groot fan en chauvinistische Leidenaar wilde ik geen seconde van de show missen. Daarom is het echt belangrijk goed op te letten, de figuren en de passen gaan zo snel dat je door even niet opletten hele mooie onderdelen kan missen.

Ik liep dus zo goed op te letten dat ik ten eerste vergat te fotograferen. Ten tweede op een gegeven moment dacht dat ik filmde, maar bleek mijn camera niet te lopen, gelukkig kwam er ik bijtijds achter om niet al te veel te missen 🙁

Als de jury en het publiek in Kerkrade nou net zo onder de indruk zijn als ik, dan komt dat Gouden Vaandel wel naar Leiden.

Het filmpje met een gedeelte van de show laat zien dat je niet alleen maar chauvinistische Leidenaar hoeft te wezen om het mooi te vinden, maar dat het echte klasse is en ze niet voor niets al vele malen het WMC gewonnen hebben.

En mocht er gewonnen worden, dan wacht ze ’s nachts bij thuiskomst nog een groots welkom door familie en de fans 🙂

Gerelateerde artikelen

3 reacties

logbankje 25 juli 2022 - 23:02

Nog steeds populair de Show en Marchin bands. Hans

Reply
די מריו 26 juli 2022 - 7:27

Dit weekend zeg je.. volgens mij is Sjoerd dan net terug van zijn minivakantie, kan hij mooi verslag doen.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 27 juli 2022 - 19:55

Ongelooflijk, wat moeten ze vé’;el uit het hoofd leren bij alle muziek die natuurlijk óók niet fout mag gaan. Echt fantastisch, van mij mogen ze winnen.

Reply

Plaats een reactie