Home Leiden De Heineken Corner La Carihuela The Place To Be

De Heineken Corner La Carihuela The Place To Be

door Emile van Aelst

Zelf moet ik nog ruim twee maanden wachten, maar het grootste deel van Nederland gaat of is nu met vakantie. Een gedeelte daarvan zit in het Spaanse La Carihuela. De laatste jaren ben ik ook fan geworden van La Carihuela, bij een aantal Leidenaren ook wel bekend als de Willy Zuid van Spanje. Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik La Carihuela zo leuk vind, ik denk dat het door de sfeer komt. Elke keer als ik aankom in La Carihuela voelt het als thuiskomen. Vandaag zag ik een foto slideshow met daaronder een lied waarin zanger entertainer Tony Anderson een ode brengt aan de Heineken Corner. Ik dacht dat kan ik natuurlijk ook maken, maar dan iets meer op Leiden gespitst 🙂

Hoe ik in La Carihuela terecht gekomen ben is best wel een raar verhaal. Normaal was ik een Griekenland fanaat, totdat we vanwege de toenmalige hond Lobbes niet meer wilden vliegen en autovakanties maakten.

Als ik op vakantie ging wilde ik het liefst zo min mogelijk Nederlanders ontmoeten en al helemaal geen Leidenaren. Een aantal jaren geleden zag ik regelmatig filmpjes waarin de Leidse zanger Gösta optrad in La Carihuela. Op het terras zag ik dan wel en niet Leidenaren die polonaise liepen op La la la Leiden van Jochem Myjer. Ik dacht dat moet ik een keer meemaken, gewoon even om een hoekje kijken.

Dat om een hoekje kijken is een beetje uit de hand gelopen en kom tegenwoordig twee keer per jaar om het hoekje kijken. De eerste avond kwam ik terecht in de Heineken Corner waar ik in gesprek kwam met eigenaar Rien Beek. Ik voelde direct dit is een kroeg zoals een kroeg hoort te zijn. Ruimte voor goede gesprekken maar ook voor geweldige feesten.

De avond daarop kwam er een club Leidenaren binnen, waaronder Sissi van Delft die al snel de microfoon pakte. Sissi kende ik uiteraard uit ‘Ons Cafeetje’ de kroeg van haar moeder.

Ik zat natuurlijk niet alleen maar in de kroeg. Al snel wist ik overal de weg in het dorp en genoot van de gemoedelijke sfeer.

De mooie boulevard met winkeltjes, restaurantjes en kroegen.

Gösta en Hennie vonden het geweldig dat ik speciaal vanwege de filmpjes naar La Carihuela gekomen was en bij hen een appartement huurde. Ze stelden mij voor aan een aantal kennissen en namen mij onder andere mee uit eten naar Arroyo de la Miel.

Via hun leerde ik ook Casa Beense kennen waar Melanie, de dochter van Peter Beense, samen met haar man Casper Groosman een geweldige zaak heeft.

Zelf leerde ik binnen een dag al Het Kleine Regthuys van Adrie de Noo kennen, waar de prijzen klein maar de porties waanzinnig groot zijn 🙂

Helaas was de laatste jaren vanwege corona Bar Disco Voom Voom, de bekendste bar van de Spaanse Costa’s, gesloten. Goed nieuws eigenaresse Bianca Meivogel meldt op haar facebook dat ze dit weekend weer open gaat.

En ook heel belangrijk, volgens Gösta verkoopt Het Kruideniertje de goedkoopste Bacardi van heel Spanje. Dat klopt inderdaad, maar daarnaast ook alles wat je je maar in kan denken tot pepernoten aan toe.

De avonden zat ik uiteraard in de Heineken Corner en na een paar dagen wist ik dat La Carihuela een blijvertje ging worden.

Ondertussen kom ik er twee keer per jaar en voel me er helemaal thuis. Natuurlijk de feestjes en optredens zijn leuk, ook geinig om aan de bar te hangen met een paar Leidenaren.

Of Noordwijkers natuurlijk die kom je er ook tegen.

Maar het dobbelen zodra het iets rustiger is, zou ik voor geen goud willen missen.

Door mijn vrijwilligerswerk in buurthuis Groenoord in het verleden heb ik een bloedhekel aan bingo gekregen. MAAAAR  waarom vind ik het dan opeens in de Heineken Corner wel leuk en zit ik op dinsdagavond fanatiek te bingo-en 🙂

Ach weet je, wie er al jaren komt begrijpt precies wat ik bedoel. Wie het liefst geen Leidenaren tegenkomt in de vakantie zal rillen bij deze blog. Toch durf ik bijna te wedden als je een keer geweest bent dan neem je de Leidenaren voor lief 🙂

Maak in de foto slideshow even kort kennis met La Carihuela en de Heineken Corner want beiden zijn wat mij betreft the Place To Be.  Waar je ook heen gaat dit jaar, prettige vakantie.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Yova 23 juli 2022 - 6:45

WAt leuk op vakantie. Heel gezellig daar met deze mensen. Mooie omgeving te wandelen. Winkels ziet daar prachtig uit. Lekker gezellig met de mensen om gaan. JE hebt vast heel leuk gehad. Leuke foto’s.

Reply
Sjoerd 23 juli 2022 - 7:42

Een ander stukje Leiden in de wereld, daar moet je je wel thuis voelen…

Reply
rietepietz 23 juli 2022 - 17:16

Het dorp ziet er gezellig uit en als het hier om de hoek lag kwam ik zeker even langs.

Reply
logbankje 23 juli 2022 - 21:39

Weer de zon opgezocht Emile, Happy ook blij met zoveel gezelligheid. Hans

Reply
די מריו 24 juli 2022 - 10:36

Als het goed is, dan is het goed toch.

Love As Always
Dimario

Reply

Plaats een reactie