Home Overig Het Liquid Sun Orchestra zette het Openlucht Theater De Leidse Hout op stelten

Het Liquid Sun Orchestra zette het Openlucht Theater De Leidse Hout op stelten

door Emile van Aelst

Het concert begon keurig met al het publiek op stoelen, maar stil zitten lukt niet bij een optreden van het Liquid Sun Orchestra.

Vanaf juni zijn er weer regelmatig voorstellingen in het Openlucht Theater De Leidse Hout. De voorstellingen verschillen van toneel tot klassieke muziek, jazz, kindertheater, kortom voor ieder wat wils deze zomer. Het Openlucht Theater,  gelegen midden in De Leidse Hout, kan je gerust het groenste theater van Leiden noemen.

Vroeger kon je op plastic zeiltjes zitten, maar dat was natuurlijk geen doen. Tegenwoordig heeft het theater stoelen voor de bezoekers.

Het is ook eigenlijk nooit goed he. Zijn er van die mooie stoelen gaan er weer mensen, waaronder ondergetekende, zeuren dat ze bij dit soort avonden eigenlijk liever staan.

Het is natuurlijk best nog moeilijk om te kijken hoe je dat op gaat lossen, want het is ook weer niet leuk als er publiek voor de mensen op de stoelen gaat staan.

Commentaar leveren is makkelijk, maar dan moet je ook proberen mee te denken hoe het op te lossen is. Ik denk dat ik in grote lijnen een oplossing heb. Zet naast de stoelen aan beide kanten een paar statafels, daarmee maak je duidelijk dat het staanplaatsen zijn. Daarmee krijg je van begin af aan in het midden zittend- en aan beide zijkanten staand en dansend publiek.

Bij een band als het Liquid Sun Orchestra is stilzitten gewoon geen optie.

De band speelt een mix van Afrobeat, Jazz, Funk, Soul en Reggae.

Sinds de oprichting van de band hebben ze hun sporen al ruimschoots verdiend en stonden op onder andere het Bevrijdingsfestival in Amsterdam, De Leidse Jazzweek, Werfpop, De Zwarte Cross en de Gentse feesten. Daarnaast wisten ze door te dringen tot de finale van de Nederlandse Popronde.

Het kan aan mij liggen, maar ik had het gevoel dat de band het optreden heel knap opbouwde naar een climax.

Het publiek kon tegen het slot van het concert dan ook helemaal niet meer stil zitten, terwijl de zanger het publiek nog meer opzweepte.

In de heel lange toegift kwamen alle bandleden ruimschoots aan bod met iedereen zijn eigen solo. Mede daardoor is het filmpje langer geworden dan mijn bedoeling was 🙂

Ach je kan het gewoon beter zelf even bekijken of beter nog beluisteren. Waarschijnlijk voor de meeste lezers al lang bekend, maar ik heb mijn computer gekoppeld staan met mijn tv en kijk de you tube filmpjes alleen nog maar via tv. Dat is echt een wereld van verschil, een beetje hard zetten en je hebt het idee dat je midden in het concert zit 🙂

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 18 juli 2022 - 14:52

Het ziet er lekker swingend uit…

Reply
NIcky 18 juli 2022 - 15:28

Het klinkt lekker. En ja, daar kun je beter bij blijven staan, denk ik.

Reply
די מריו 18 juli 2022 - 20:46

Dat ziet er toch geweldig uit. Klinkt ook lekker hoor. Lekker buiten..

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 19 juli 2022 - 15:51

Lijkt me een redelijke oplossing die jij bedacht. Ik zou geen hele voorstelling kunnen staan, dansen oke maar als dat niet kan dan toch liever zitten.

Reply

Plaats een reactie