Home Centrum De Leidsche Mondialen verwelkomden al na 4 maanden de 5000e bezoeker

De Leidsche Mondialen verwelkomden al na 4 maanden de 5000e bezoeker

door Emile van Aelst

Half maart betrokken de Leidsche Mondialen de benedenverdieping van de voormalige Stadstimmerwerf. Tijdens de opening werd verteld dat er ook exposities in het pand zouden worden gehouden en gehoopt werd dat er zo nu en dan spontaan wat publiek binnen zou lopen.

Al snel bleek dat er niet zo nu en dan, maar continu voorbijgangers een kijkje binnen wilden nemen. Al snel moest er gezocht worden naar extra vrijwilligers om het pand te openen en bezoekers te ontvangen. We zijn nu bijna vier maanden verder en de galerie in de Stadstimmerwerf is elke week van woensdag t/m zondag geopend. Vrijdagmiddag werd er een nieuwe expositie geopend, maar er was nog iets leuks. De kans was groot dat , s middags ook de 5000e bezoeker verwelkomt kon worden.

Sophia Spiegel en haar vriend Korash Assani komen uit Virginia USA en liepen bij toeval binnen en bekeken op hun gemak de expositie en spraken met de kunstenaars. Na ongeveer drie kwartier wilden ze het pand verlaten en tekenden het gastenboek.

Toen kwam de verrassing, ze waren de 4.999 en 5.000 ste bezoekers. Voorzitter Ton Kohlbeck en penningmeester Ed Dubbeldeman vertelden ze het leuke nieuws.

Buiten werden ze in de bloemetjes gezet en kregen het boek Leiden Sleutelstad aangeboden.

Sophia en Korash zijn een weekje in Leiden omdat Korash een conferentie in het kader van Leiden European City of Science bezoekt. Korash is astronoom en Sophia kunstenares en geeft ook les, vandaar dat ze zo lang in de galerie bleven. Extra leuk is dat Sophia ook nog eens jarig was. Ik denk dat ze deze verjaardag niet snel zal vergeten.

Omdat er ook net een nieuwe expositie werd geopend waren er veel leden van de Leidsche Mondialen aanwezig. Foto’s van de nieuwe expositie staan onderaan in de fotoslideshow. Het gebeurt niet vaak dat er zoveel Mondialen tegelijk op de foto gezet kunnen worden.

Na de opening van de expositie werd ook vrijwilliger Jan Peter Raat even in het zonnetje gezet als dank voor zijn niet aflatende inzet.

Er werd nog even gezellig doorgekletst en geborreld op het zonnige Kort Galgenwater.

Dit weekend zijn de Rembrandtdagen en schilderen leden van de Mondialen op de Rembrandtplaats. Daar geeft Jacob van Swanenburg, de leermeester van Rembrandt, les aan  de jonge Rembrandt en zijn tijdgenoten.

In de fotoslideshow/ filmpje  nog wat sfeerfoto’s en kunstwerken van de huidige tentoonstelling.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 10 juli 2022 - 8:19

Dat waren dus mensen die het gewoon verdiende in het zonnetje gezet te worden…

Reply
rietepietz 10 juli 2022 - 22:44

Tjongej onge, je loopt jezelf voorbij met al die activiteiten in Leiden. Ik had geen tijd om daar eens binnen te kijken vandaag.

Reply
Nicky 13 juli 2022 - 14:47

Oh, wat leuk! Dat zal een verrassing geweest zijn

Reply

Plaats een reactie