Home Centrum Voor iedereen wat te doen in Leiden dit weekend tijdens Rembrandtdagen en Werfpop

Voor iedereen wat te doen in Leiden dit weekend tijdens Rembrandtdagen en Werfpop

door Emile van Aelst

Het houdt niet op ondertussen staat Leiden al vier weekenden op zijn culturele kop. Dit weekend is er echt voor ieder wat wils. je kan natuurlijk gewoon lekker gaan winkelen en een terrasje pakken, maar als je van popfestivals houdt moet je zaterdag bij Werfpop zijn met onder andere Jett Rebel en S10. Wil je twee dagen terug naar de tijd van Rembrandt dan moet je naar de Pieters en Academiewijk en omgeving gaan.

Twee dagen lang is de wijk afgesloten en wordt omgetoverd naar de tijd van begin 1600. Nou leent de wijk zich natuurlijk toch al voor sfeervolle plaatjes.

Als je er de ruim 400 figuranten bij denkt dat wordt het natuurlijk helemaal geweldig.

Ook de omgeving rond de Groenhazengracht mag niet ontbreken.

Vroeger liepen  hier de hoeren rond, bij de vorige Rembrandtdagen in 2019 waren ze opeens weer terug. Zal me niets verbazen als ze er dit weekend ook weer zijn, ze ruiken handel natuurlijk.

 

Rembrandt leerde schilderen van Jacob van Swanenburg. Op de Rembrandtplaats, tegenover de plek waar Rembrandt zijn huis ooit heeft gestaan, geeft Jacob van Swanenburg dit weekend les aan een aantal tijdgenoten van Rembrandt en misschien is Rembrandt er zelf ook nog wel bij.

De huisjes op het doek is het straatje waar Rembrandt woonde destijds.

Het gaan weer twee mooie dagen worden en gelukkig ook veilig want er is genoeg bewaking.

Wie iets meer iets meer van deze tijd mee wil maken moet zaterdag naar De Leidse Hout gaan, waar het 40e Werfpop Festival wordt gehouden. Een van de oudste festivals van Nederland.

Er werd vandaag nog hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben voor zaterdag.

Het geluid werd neergezet en getest.

Het artiesten en crew onderkomen was al zo goed als klaar.

Elke band heeft zijn eigen tent, ik blijf dat een aparte charme van Werfpop vinden die tenten.

De laatste versieringen werden opgehangen, uuuhhhmmm uit de knoop gehaald. Wat dat betreft zijn het net kerstlampjes, je bergt ze keurig op maar ze komen altijd in de knoop uit de doos 🙁

Dit jaar moet er voor het eerst in 40 jaar een klein bedrag als toegang betaald worden vanwege gestegen kosten. Voor 7,50 euro krijg je een mooi programma, een eco glas en een consumptie. Vanmiddag waren er online nog enkele kaarten te koop.

En …………..voor sommige heel belangrijk, bij je toegangskaartje zit ook een plaspartout waarmee je de hele dag gratis kan plassen. Voor sommige zeikers een uitkomst.

Kleine tip als je nog geen kaart hebt, kijk voor je van huis gaat even op de website of er nog kaarten zijn, want vol is echt vol in verband met vergunningen en veiligheidsvoorschriften.

Het wordt een mooi weekend in Leiden waar niemand zich hoeft te vervelen.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 9 juli 2022 - 7:16

En dan wordt het volgens mij ook wat beter weer…

Reply
די מריו 9 juli 2022 - 7:29

En dan wilde ik misschien volgend weekend naar Leiden komen, dan ben ik hier mooi te laat voor. Veel plezier.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 9 juli 2022 - 14:07

Oeps, zit ik in het volgende logje te mopperen dat me niet gewaarschuwd heb, blijkt dat hier m’n eigen schuld te zijn, ik lieo een logje achter en miste de hint dus.

Reply

Plaats een reactie