Home Centrum Leiden ging massaal uit zijn dak bij het Leids Grachtenconcert

Leiden ging massaal uit zijn dak bij het Leids Grachtenconcert

door Emile van Aelst

Ik overdrijf niet als ik zeg dat het echt meer dan top was gisteravond en dat zal iedereen die erbij was ook met mij eens zijn. Het koor en orkest van Sempre Cresendo met onder andere als  gasten Ray Benjamin, Lo van Gorp, Mart Hoogkamer, Musicalgezelschap Otis, Shirma Rouse, Kleintje Pils en Jochem Myjer zorgden ervoor dat het één groot feest werd op het water en het Rapenburg zelf. De presentatie was in handen van cabaretier Thomas van Luyn.

Ik vlieg even door het programma heen, maar onderaan staan twee filmpjes en een fotoslideshow waarin alles nog een keer langskomt. De avond begon met een licht klassiek gedeelte door het koor en orkest van Sempre Cresendo, het oudste studentenorkest van Nederland.

Het klassieke gedeelte was mooi gekozen met niet al te zware stukken zodat het grote publiek het ook kon waarderen, zelfs de cellist wist iedereen stil te krijgen.

Het was een behoorlijke massa als je over het water keek.

Natuurlijk had iedereen gezorgd dat er genoeg eten en drinken aan boord was.

Wie belt me nu terwijl ik sta te genieten, oh het is de buurvrouw. Hoi ik sta aan de overkant, wil je een foto maken van ons groepje 🙂

Sempre Cresendo heeft ook een mooi Madrigaal koor.

Als er iemand pech heeft gehad dit jaar dan is het wel de Leidse Ray Benjamin.

Hij had goede kansen bij de Voice, maar ja het programma werd gestopt en daar ging de zeer waarschijnlijke doorbraak van Ray Benjamin.

Behalve een eigen nummer zong hij ook nog Droomlamd samen met Guido Marchena. Leiden heeft in elk geval kunnen zien en horen dat er genoeg talent in Leiden is.

De pauze bracht ook een mooie muzikale verrassing. Vanuit de kant van het Van der Werfpark kwam dweilorkest Kleintje Pils aangevaren.

Na de pauze was er een groot deel voor Musicalgezelschap Otis gereserveerd.

Ze brachten een aantal nummers uit eerdere shows.

Met als slot een mooie vertolking van ‘You never walk alone’.

Leiden heeft volgens Thoma van Luyn de meeste kappers van Nederland per vierkante inwoner. Dan kan een  lied uit de Barbier van Sevilla niet uitblijven en met kapper Eric erbij is het helemaal af.

We waren ondertussen duidelijk in het Leidse gedeelte van de avond gekomen.

Als we het over Leidse toppers hebben dan mag natuurlijk ook Mart Hoogkamer niet ontbreken. In het filmpje staat een grrot deel van zijn optreden met natuurlijk ‘Ik ga zwemmen in Bacardie Lemon en Unchained Melody .

En alweer een Leidse topper, zanger en saxofonist Lo van Gorp.

Zijn laatste nummer deed hij samen met Shirma Rouse die zelf ook in Leiden gewoond en gestudeerd heeft.

Shirma gooide er nog een tandje bij en in mum van tijd stond het hele podium en het publiek op de boeten en de kant te swingen.

Na Shirma Rouse kwam de surprise artiest. Ik had vorige week al geschreven dat ik het niet mocht verklappen en als kleine hint had ik gezegd een groot artiest uit zuidelijke streken. En ja hoor daar kwam André Rieu het podium op. Ik weet vrijwel zeker dat publiek achteraan op de boten heeft gedacht dat hij het echt was. Na een paar minuten bleek het Jochem Myjer te zijn die van de Weense wals overging naar zijn  hit La La La  Leiden.

Het mag duidelijk zijn dat het feest compleet was met deze afsluiting.

Hieronder twee filmpjes en een foto slideshow. Allereerst een kort filmpje van het klassieke gedeelte, daarna een llanger filmpje met alle andere artiesten en tot slot de foto slideshow.

En dan nu deel 2 met alle artiesten.

 

Tot slot de foto slideshow.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 28 juni 2022 - 6:58

Die Jochem kun je wel vragen voor een geintje. Deze was duidelijk geslaagd.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 28 juni 2022 - 8:01

De man verdiend een lintje, een ereburgerschap van de gemeente Leiden voor La,la,la Leiden…. Ik vind het een super artiest.

Reply
logbankje 28 juni 2022 - 21:40

Toch weer een feest, met muziek moet dat lukken.
En de zomer is nog maar net begonnen. Hans

Reply
rietepietz 28 juni 2022 - 21:45

Weer een heerlijk avondje in Leiden. Helemaal geweldig!

Reply
Nicky 30 juni 2022 - 13:23

Dat was een zeer geslaagd feestje!

Reply

Plaats een reactie