Home Overig Organisatie Werfpop geeft gratis kaarten weg voor klanten van de Voedselbank

Organisatie Werfpop geeft gratis kaarten weg voor klanten van de Voedselbank

door Emile van Aelst

Driekwart van Leiden maakt zich op voor straks de Peurbakkentocht en verder dit weekend de Lakenfeesten, Singelparkdiner en Grachtenconcert. Vandaar ook deze blog wat vroeger dan normaal en vanavond nog een voorbeschouwing. Maar ondertussen is ook de organisatie van de 40e editie van het Werfpop Festival hard aan het werk de laatste puntjes op de I te zetten. Zaterdag 9 juli, let op dit jaar niet op zondag, stroomt De Leidse Hout weer vol met festivalgangers. Ennuhh even voor de duidelijkheid, deze foto is niet met een drone genomen, maar gewoon met het handje vanuit een wiebelend bakje van een hoogwerker, wat nou hoogtevrees 🙂

Uiteraard houdt ook dit jaar burgemeester van der Werf vanaf zijn sokkel weer een oogje in het zeil.

Er is dit jaar wel een groot verschil met andere jaren. Voor het eerst in haar 40 jarig bestaan is Werfpop genoodzaakt toegang te vragen. Twee jaar lang kon er geen festival worden georganiseerd, maar gingen de vaste lasten wel door. Daarnaast zijn alle prijzen behoorlijk gestegen. Dit jaar moet iedereen van 12 jaar en ouder een kaartje kopen voor € 7,50. In het kaartje zijn inbegrepen een gratis Eco glas, drankje en een plaspartout, lekker de hele dag gratis plassen 🙂

Een vrijwilligersorganisatie als Werfpop weet wat het is om op de centen te letten en hoe moeilijk het is om het hoofd boven water te houden. Dat is moeilijk voor een organisatie, maar er zijn ook mensen die het hele jaar elke week moeite hebben hun hoofd boven water te houden en voor wie elke cent telt. Dat zijn onder andere de cliënten van de Voedselbank. Werfpop heeft altijd hoog in het vaandel gehad dat het een festival voor iedereen is. Daar horen dan ook de cliënten van de Voedselbank bij voor wie € 7,50 een heel bedrag is. Daarom kwam Werfpop voorzitter Bob Schrover donderdagmiddag vijftig kaarten brengen bij de voedselbank.

Klantencoördinator Marcella van Motman is enorm blij met deze kaarten. Cliënten van de Voedselbank moeten al zoveel missen en dan is dit festival een heerlijk uitje.

Bob Schrover zegde direct toe dat mochten er meer kaarten nodig zijn, dan komen er meer gratis kaarten naar de Voedselbank.

Hiermee blijft ‘Werfpop het festival voor iedereen uit Leiden en omgeving‘ het basisidee achter het festival in stand.

Even een kleine oproep namens de organisatie. Vanwege de coronabreak zijn een aantal vrijwilligers verhuisd of hebben ander banen gevonden en zijn niet meer beschikbaar.  Werfpop is daarom nog op zoek naar vrijwilligers. Wil je meewerken aan het mooiste en een van de oudste festivals van Nederland klik dan even op deze link en geef je op.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

rietepietz 24 juni 2022 - 20:33

En nu maar hopen dat het weer meewerkt, na twee jaar niets moet het natuurlijk extra feestelijk worden.

Reply
Sjoerd 24 juni 2022 - 21:35

Nou ja, nog geen geld toch. Als verslaggever moet je inderdaad wel eens even je angsten aan de kant kunnen zetten.

Reply
די מריו 24 juni 2022 - 21:36

Mooi dat iedereen in principe nu kan komen. Hebben jullie ook mooi weer besteld?

Love As always
Dimario

Reply
logbankje 24 juni 2022 - 22:53

Een mooi gebaar. Hans

Reply
Nicky 27 juni 2022 - 10:39

Dat is een mooi gebaar. En respect voor de foto vanuit een wiebelend bakje. 🙂

Reply

Plaats een reactie