Home Centrum Lenny Kuhr al meer dan vijftig jaar een op en top vakvrouw

Lenny Kuhr al meer dan vijftig jaar een op en top vakvrouw

door Emile van Aelst

Ik zie behoorlijk veel optredens en ook heel divers van keiharde bands, via klassiek naar Singer Songwriters en alles wat er tussen zit. Zelden zijn er artiesten of groepen die al ruim vijftig jaar op top niveau presteren. Lenny Kuhr is een van de weinige Nederlandse singer-songwriters die al zo lang met succes op het podium staat.

Het concert in Scheltema zat al ongeveer twee jaar in de pen, door corona werd het elke keer verplaatst, maar nu was het dan eindelijk zo ver. Lenny Kuhr treedt al jaren op met haar vaste begeleiders Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op bas.

Het concert werd georganiseerd door Muziekkamer Oegstgeest. Programmeur Martin Rohde en artistiek leider Lucien Knoedler waren blij dat na zovele verplaatsingen het concert nu eindelijk door kon gaan.

Omdat ik Lenny Kuhr mocht aankondigen was ik al wat vroeger aanwezig en kon ik de soundcheck meemaken. Altijd mooi om te horen hoe een goede technicus zoals Jan Fielemon het geluid helemaal mooi kan inregelen in samenspraak met de artiesten.

Het inregelen van licht en geluid ging behoorlijk snel, waardoor er nog alle tijd was om zich rustig voor te bereiden op het concert.

De zaal was totaal uitverkocht.

Op de voorste rij zag ik Erick Douwes, die ik destijds heb leren kennen tijdens de benefietavond voor de WellHalo Foundation waar hij in het bestuur zat. Naast hem zijn zuster Pia die destijds ook belangeloos optrad tijdens de grote benefietavond.

In de pauze vertelde Pia Douwes aan Sleutelstad verslaggever Carla Enters hoe ze genoot van het concert van Lenny Kuhr en hoeveel bewondering ze heeft voor de prachtige nog steeds krachtige stem van Lenny Kuhr.

Lenny zong een aantal nummers van haar nieuwste en 33e album. Op dit album staan een aantal nummers die door gastartiesten geschreven zijn en waar Lenny de muziek bij gemaakt heeft.

Mooie en vaak bewogen intieme nummers.

Het nummer ‘Nog steeds een troubadour’, geschreven door Stef Bos, maakte ook veel indruk op het publiek.

Lenny zat regelmatig op haar praatstoel en gaf uitleg over het ontstaan van de nummers. Ik moest erg lachen om het verhaal dat wanneer je weinig tekst hebt dat mooi kan opvullen met la la la la, en het werkt echt ik ben er in 1969 bekend mee geworden.

Het publiek kon natuurlijk niet naar huis zonder de allereerste hit en winnend songfestivallied De Troubadour. Nog even tot slot met zijn allen lalala lalala lalalala 🙂

Een mooi concert en wie het gemist heeft of nogmaals wil zien, op 11 november treedt Lenny Kuhr op in de Paulus in Oegstgeest.

Voor er gesigneerd ging worden even een snelle ontmoeting met Pia Douwes.

Zowel Pia als Erick hadden dit concert niet willen missen.

Snel terug naar binnen om te signeren.

Lenny nam voor iedereen ruim de tijd om een praatje te maken.

Er waren niet alleen oudere- , maar ook jonge fans.

Lenny Kuhr vertelde dat ze zelf ook genoten had van het concert en onder de indruk was van de mooie en aparte locatie.

Erg leuk was de onverwachte ontmoeting met een oud buurmeisje, waarmee ze als baby nog samen mee in de kinderwagen had gelegen.

Meestal zeg je als je elkaar een tijdje niet gezien hebt, ‘jij bent ook niks veranderd’. Dat ging nu niet op, maar er werden wel direct herinneringen opgehaald.

In het filmpje hieronder een aantal sfeerbeelden van het prachtige concert.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 14 juni 2022 - 6:58

Mooie mensen die genieten van de muziek in pure vorm.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 14 juni 2022 - 8:15

Een geweldige vakvrouw is dat. Een van de betere Nederlandse zangeressen.

Reply
rietepietz 14 juni 2022 - 19:09

Een echte vakvrouw die bovendien ook nog heel charmant en gedistingeerd is. Ze zingt niet helemaal mijn genre maar de stem is prachtig.

Reply
logbankje 14 juni 2022 - 22:23

Lenny Kuhr al meer dan vijftig jaar een op en top vakvrouw, dat is de juiste aankondiging.
Ze is nog steeds een prima zangeres. Hans

Reply
Nicky 16 juni 2022 - 10:19

Het is niet zo mijn muziek maar ze lijkt me een ontzettend aardige vrouw. En ze heeft inderdaad een prachtige stem.

Reply

Plaats een reactie