Home Centrum Beelden in Leiden, beetje anders dan andere jaren

Beelden in Leiden, beetje anders dan andere jaren

door Emile van Aelst

De jaarlijkse openlucht tentoonstelling Beelden in Leiden werd geopend in de week dat ik op vakantie was. Tot nog toe was ik er niet aan toe gekomen om te gaan kijken, maar had wel al het een en ander erover gehoord. Ik hoorde dat er minder kunstwerken te zien waren dan andere jaren. Het is inderdaad een stuk leger dan andere jaren. Eerlijk gezegd vind ik dat wel jammer. Het leuke in andere jaren was dat dagelijkse honderden belangstellenden, waaronder veel toeristen, langs de kunstwerken liepen. Het ging er niet om of je het mooi of lelijk vond, het feit dat je er liep en er iets van vond dat was belangrijk en dat de kunst je aan het denken zette. Ik ben bang dat dat dit jaar helaas een stuk minder zal zijn.

Ik liep even langs de kunstwerken en snapte dat er wel duidelijk een bedoeling mee is. Wil je meer weten over de bedoeling van deze editie en de kunstwerken kijk dan op de pagina onder deze link. Op de kop van de Hooglandsekerkgracht staat deze opengewerkte container.

Het bordje naast de container geeft uitleg en als je de QR code scant kom je nog meer te weten.

Persoonlijk heb ik wel het idee dat het met name ,s avonds een ideale hangplek is.

Dit kunstwerk snap ik nog steeds niets van. Volgens de uitleg moet je de code scannen om een verhaal te horen. Ik heb gescand en kreeg een reclame om naar Goeree Overflakkee te komen. Ik dacht dat Beelden in Leiden mensen naar Leiden moet trekken en niet naar Zeeland moet sturen 🙂

Het bordje naast het kunstwerk geeft ook weer uitleg over de kunstenaar.

Wel te zien maar niet fotograferen was het kunstwerk van Marit Westerhuis.

Gelukkig voor jullie stond de uitleg erbij.

Je kon er wel een mooie spiegelfoto van maken, daar ga ik eerdaags nog eens voor terug.

Kunst en natuur kunnen goed samen gaan, dat blijkt wel aan dit kunstwerk.

Het is gemaakt in samenwerking met de Hortus Botanicus.

Ik moet hier dus een keer ,s avonds voor terug als het donker is.

Weer een kastje met een QR code.

Bij dit kastje wordt beloofd dat een audiotour je meeneemt naar Guadeloupe. Helaas kreeg ik een reclame voor nieuwbouwprojecten in Denia 🙁

Het laatste kunstwerk staat op de andere kop van de Hooglandsekerkgracht.

De kunstenaar neemt ons mee naar de diepte van de Clarion-Clipperton zone in de Stille Oceaan.

Ik vind het wel mooi de witte sporen op de donkere ondergrond.

Zoals elk jaar kan ook nu het publiek weer stemmen op hun favoriete kunstwerk. Ik heb ondertussen al gestemd en twijfelde tussen twee kunstwerken.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 10 juni 2022 - 6:55

Ik snap wel dat er minder kunstwerken zijn als jij niet bij de opening bent. Dat moet je volgend jaar toch maar weer anders plannen, dan kun jij het in goede banen leiden.

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 10 juni 2022 - 7:50

Ik vind buiten het niet te fotograferen object ook niet echt iets waarvan ik zeg JA…

Reply
rietepietz 10 juni 2022 - 19:34

Tja…. hummmm, interessant…kunst die uitleg nodig heeft…..geweldig. Op z’n minst voor de kunstenaar!

Reply
Peter 12 juni 2022 - 15:50

Kleine correctie, Emile: Goeree-Overflakkee hoort niet bij Zeeland maar bij Zuid,-Holland… Verder, keep up the good work!

Reply
Nicky 16 juni 2022 - 8:59

Dat vinden wij niet raarrr, dat vinden wij heel bijzonder, denk ik dan maar.

Reply

Plaats een reactie