Home Centrum Reinier Sijpkens met zijn muziekboot en beiaardier Boudewijn Zwart gaven dubbelconcert

Reinier Sijpkens met zijn muziekboot en beiaardier Boudewijn Zwart gaven dubbelconcert

door Emile van Aelst

Een uniek en mooi dubbelconcert op het water van de Steenschuur aan de voet van de Lodewijkskerk en het Van der Werfpark. Reinier Sijpkens met zijn muziekboot en Boudewijn Zwart op het carillon van de Lokhorstkerk gaven samen een concert. Het publiek lag of stond lekker te genieten in het Van der Werfpark.Het was een heel apart concert met Reinier in zijn bootje op het water en beiaardier Boudewijn Zwart op de kant met het digitale stokkenklavier van de Lodewijkskerk.

Met het digitale stokkenklavier is het mogelijk om op afstand het carillon van de Lodewijkskerk te bespelen.Boudewijn is onder andere beiaardier van de Westertoren in Amsterdam. Toen Reinier een keer over de Prinsengracht voer met zijn muziekbootje kreeg hij het idee om mee te spelen met het carillon. Zo ontstond een mooi samenspel tussen het carillon en de muziekboot. Het Leids Carillon Genootschap nodigde hen uit ook in Leiden eens zo’n concert te geven.De beide muzikanten reageerden op elkaar en vulden elkaars muziek aan. Grote moeilijkheid daarbij is dat er een seconde vertraging zat in de digitale verbinding met het carillon. In feite moest Boudewijn dus een seconde vooruit spelen, lijkt mij gigantisch moeilijk.Het publiek genoot van het verrassende optreden.Veel mensen kennen het muziekbootje van Reinier Sijpkens wel. Hij bouwde het tientallen jaren geleden voor de Leidse Peurbakkentocht en vaart er sindsdien mee door heel Nederland om overal serenades te brengen.De bootjes die langsvoeren keken hun ogen uit of bleven langs de kant liggen om mee te genieten.Het concert duurde een uur, Reinier riep nog een keer Ahoy naar het publiek en voer weg richting de Lodewijkskerk.Na afloop feliciteerden  Boudewijn en Reinier elkaar met dit geslaagde dubbelconcert.

Hieronder een korte fotoslideshow en een filmpje. De muziek onder de slideshow is van een eerder concert onder de Westertoren.

 

Gerelateerde artikelen

9 reacties

Sjoerd 29 mei 2022 - 0:05

Dat is niet niks om zoiets voor elkaar te krijgen,,, Heel mooi.

Reply
Yova 29 mei 2022 - 11:20

Wat is het altijd gezellig in Leiden. En dat was voor ons weer een tijdje geleden en hopelijk kunnen we Leiden weer eens gaan bezoeken, Er is heel veel plezier bij jullie in de stad. Echt heel gezellig!

Reply
Nicky 29 mei 2022 - 15:50

Wat een bijzondere combinatie. Knap gedaan!

Reply
rietepietz 29 mei 2022 - 16:55

Allebei niet de meest simpele muziekinstrumenten dus om dat dan ook nog te combineren is wel een dingetje denk ik. Maar w;el heel bijzonder.

Reply
Hans 29 mei 2022 - 22:09

Reinier Sijpkens met zijn muziekboot vaart al heel wat jaren rond.
Heb hem wel in Amsterdam gezien.
Het is haast watermuziek zo op de gracht. Hans

Reply
די מריו 29 mei 2022 - 22:13

Wat een fun samen.

Love As always
Dimario

Reply
Herkansing voor wie vorig jaar beiaardier Boudewijn Zwart en Reinier Sijpkens gemist heeft – Leidse Glibber 16 mei 2023 - 23:16

[…] Amsterdam, geeft zo nu en dan concerten samen met Reinier Sijpkens in zijn muziekbootje. Vorig jaar gaven beide een concert op de Steenschuur tegenover het van der Werfpark. Barend Zwart speelde op het orgel van de Lodewijkskerk. De grap was […]

Reply
Concert voor Stadhuiscarillon en Serenadeboot door Boudewijn Zwart en Reinier Sijpkens – Leidse Glibber 18 mei 2023 - 23:06

[…] het succes van hun concert vorig jaar op Hemelvaartsdag bij de Lokhorstkerk, kon een herhaling niet uitblijven . Vandaar dat vandaag […]

Reply
Prachtig dubbelconcert van Boudewijn Zwart op Stadhuis carillon en Reinier Sijpkens in zijn muziekbootje – Leidse Glibber 10 mei 2024 - 23:18

[…] de derde keer op Hemelvaartsdag een concert van beiaardier Boudewijn Zwart en Reinier Sijpkens. Het eerste jaar bij de Lokhorstkerk op de Steenschuur en de afgelopen twee jaar op het carillon van het Stadhuis en Reinier op het […]

Reply

Plaats een reactie