Home Centrum Leiden Culinair wordt Singelparkdiner, volledige opbrengst is ten bate van Issoria Hospice & Thuis

Leiden Culinair wordt Singelparkdiner, volledige opbrengst is ten bate van Issoria Hospice & Thuis

door Emile van Aelst

Met het Singelpark Diner krijgt Leiden tijdens Stadsfestival de Lakenfeesten er een nieuw en uniek evenement bij. Lekker dineren of lunchen op een van de zeven locaties in het Singelpark.

Het mooiste van het Singelpark Diner is dat de volledige opbrengst ten goede komt aan Issoria Hospice & Thuis. Het Hospice is voor een belangrijk deel afhankelijk van giften en sponsors. Vanwege corona zijn veel evenementen die de bedoeling hadden geld in te zamelen voor Issoria niet doorgegaan, waardoor een hoop inkomsten de laatste twee jaar gemist zijn. Met het Singelpark Diner wordt getracht een behoorlijk steuntje in de rug te zijn voor Issoria Hospice & Thuis.

Ik vroeg mij af, hoe het Singelpark Diner nu ongeveer gaat en wat we kunnen verwachten. Stom toevallig was ik even in de Poort toen het bestuur zat te vergaderen en kon gelijk al mijn vragen afvuren. Na het antwoord op mijn vragen konden we proosten op een succesvolle eerste editie van het Singelpark Diner.

Ik vroeg mij af waarom er geen Leiden Culinair meer komt. Er komt geen culinair meer omdat het originele er al een aantal jaren vanaf was en elke gemeente of dorp tegenwoordig zijn eigen culinair heeft. Het werd eigenlijk een beetje ouderwets evenement.

We gaan nu voor iets heel nieuws en unieks in Nederland, dineren of lunchen in het Singelpark. Tja leuk idee inderdaad alleen wordt dat niet veel te vol op die kleinere locaties, bij culinair kon je al zowat over de hoofden lopen. Wordt dat hier dan niet nog erger.

Nee ook daar is aan gedacht. We werken met vouchers die je van te voren moet kopen, indien er vouchers overblijven zijn er nog een klein aantal in het weekend zelf te koop. Je kan kiezen tussen een zeven gangen lunch of diner waarbij je op elke locatie een andere heerlijkheid kan proeven. Om te zorgen dat het niet overvol wordt en om wachttijden te voorkomen, gaat er met tijdssloten gewerkt worden.

Er is dan waarschijnlijk geen ruimte voor muziek meer. Niet te geloven zelfs daar is aan gedacht. In de parken is kleinschalige muziek en aan boord van de sloepen van De Leidse Rederij spelen bandjes die langs varen en bij elke locatie even stil blijven liggen.

Zo dat gaat een behoorlijke kermis worden in het weekend van 25 en 26 juni. Het is goed dat je het woord kermis noemt, want er zijn vergevorderde plannen om ook nog ergens een aantal nostalgische kermisattracties neer te zetten. Klinkt goed maar nog één vraag, want lekker eten maakt dorstig. Zijn er bars onderweg. Domme vraag, natuurlijk zijn er bars onderweg, alleen de drank is niet inbegrepen bij de vouchers.

Als je nog meer wil weten of kaarten wil bestellen, kijk dan op de website van het Singelpark Diner.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 18 mei 2022 - 9:58

Ik hoop dat dit echt een groot succes wordt, want voor het werk van een hospice heb ik altijd heel veel waardering.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 18 mei 2022 - 10:09

Dat klinkt niet verkeerd, maar je bent dan wel helemaal van het weer afhankelijk. Maar met zo’n doel moet dat goedkomen.

Reply
rietepietz 18 mei 2022 - 18:06

Het is in ieder geval een prachtig doel waarvoor dit op touw gezet is.

Reply
Nicky 20 mei 2022 - 14:38

Nou, dat lijkt me allemaal dik in orde! Nu maar duimen voor een mooie opbrengst. Maar dat komt vast goed.

Reply

Plaats een reactie