Home Centrum Business Club Leiden zet intensive care medewerkers in het zonnetje met 303 horecacheques

Business Club Leiden zet intensive care medewerkers in het zonnetje met 303 horecacheques

door Emile van Aelst

De Business Club Leiden maakt normaal gesproken tijdens hun Nieuwjaarsreceptie de Leidenaar van het jaar bekend. Vanwege corona is er twee jaar geen Nieuwjaarsreceptie geweest en hebben de leden ook geen Leidenaar van het jaar gekozen. De leden waren het er unaniem over eens om dit jaar geen Leidenaar, maar een groep Leidenaars te kiezen en dat werden medewerkers van de zorg. Tijdens een gezellige borrel van de BCL op het terras van Koetshuis de Burcht werden een aantal zorgmedewerkers in het zonnetje gezet.

Voor veel mensen een van de eerste keren sinds corona om zonder beperkingen lekker buiten te borrelen.

Even bijkletsen met een biertje in de hand.

Voorzitter Chris Verplancke en het bestuur heette iedereen welkom op deze speciale borrel.

Het was vandaag de Dag van de Zorg en mede daarom een extra welkom voor de zorgmedewerkers.

Behalve leden en hun partners waren ook de wethouders Yvonne van Delft en Paul Dirkse aanwezig.

Zoals gezegd dit jaar geen Leidenaar, maar een groep Leidenaars van het Jaar. Daarom mochten de IC verpleegkundigen het podium opkomen.

Dick Streefkerk, Hoofd IC afdeling Alrijne Leiderdorp en Conny Keijzer, Verpleegkundig Manager LUMC, namen de cheque in ontvangst. Voor 303 IC medewerkers is er een horeca cadeaucheque van 100 euro die zij bij de horecagelegenheden van een aantal BCL leden mogen besteden.

Dick Streefkerk vertelde dat het extra goed voelt dat er ook nu nog aan de IC verpleegkundigen wordt gedacht.

Even een groepsfoto aan de voet van de Burcht.

Deze kanjers staken met hun zware taak tijdens de pandemie overal bovenuit, daarom ook maar een paar foto’s waarbij ze boven Leiden uitsteken.

Na de foto’s tijd om gezellig verder te borrelen en bij te praten.

Er zijn mensen die mij goed in de gaten houden en zorgen dat ik niets te kort kom terwijl ik fotografeer.

Gerard van den Berg (m) vertrekt eerdaags naar Korea om examen te doen voor de negende Zwarte Dan Taekwondo. Als hij zijn examen haalt is hij de eerste en enige Nederlander met een negende Dan.

Tom en Clarita Holswilder zijn net terug uit La Carihuela en vertelden aan Eric van Mastrigt hoe ze weer genoten hadden.

Ik heb het idee dat Chris Verplancke heel bedenkelijk kijkt terwijl Yvonne van Delft zegt, echt lekker hoor die kaasstengel.

Niet vergeten he 1 oktober is Stephan 25 jaar in dienst 🙂

Eerdere Leidenaars van het jaar waren achtereenvolgens  Jochem Myjer, Armin van Buuren, burgemeester Henri Lenferink, voormalig wethouder Robert Strijk, Leidse Glibber Emile van Aelst, Taekwondoleraar Gerard van den Berg, voormalig horecaexploitant Tom Holswilder, radiomaker/journalist Chris de Waard en marathondirecteur Tjeerd Scheffer. Op de foto vier van hen, Chris, Emile, Tom en Gerard.

Het was een gezellige borrel waar zowel de leden als het bestuur en de zorgmedewerkers met plezier op terug kunnen kijken.

Een mooie en terechte groep om op deze manier in het zonnetje te zetten.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerbeelden met daaronder als muziek de Jerusalema Challenge dat in 2020 wereldwijd het nummer van de zorg was.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 13 mei 2022 - 6:54

Het is dat ze een beroep hebben, dat als je daar mee in aanraking komt, dat het niet goed met je gaat. Maar anders zou je er best door verzorgt kunnen worden. Geniet van de cheque.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 13 mei 2022 - 8:05

Dat vind ik de beste insteek die ze konden nemen. De zorg verdiend gewoon meer aandacht.

Reply
Nicky 13 mei 2022 - 12:56

Prachtig! Die check hebben ze dubbel en dwars verdiend!

Reply
rietepietz 13 mei 2022 - 18:29

Daar kan geen misverstand over bestaan, ze stonden ook letterlijk in het zonnetje daar op dat terras.

Reply
Business Club Leiden hield haar Nieuwjaarsreceptie in Scheltema – Leidse Glibber 11 januari 2023 - 23:11

[…] Niet alleen de leden waren komen opdagen ook veel van hun partners.Normaal gesproken wordt tijdens de borrel ook de Leidenaar van het jaar bekend gemaakt. Door corona was dit twee jaar niet mogelijk. Het afgelopen voorjaar werd niet een Leidenaar, maar werden 303 intensive care medewerkers in het zonnetje gezet. […]

Reply

Plaats een reactie