Home Centrum Kennismakingsbrochure voor Oekraïense vluchtelingen

Kennismakingsbrochure voor Oekraïense vluchtelingen

door Emile van Aelst

Na de hulpgoederen inzamelingsactie door Roald Laporte voor Oekraïne, ontstond een groepje Leidenaars die meer wilden doen. Er wordt nu geld ingezameld om een kinderspeelplaats achter de opvang aan de Schipholweg te realiseren. Er werd een wandeling door Leiden georganiseerd en er worden polsbandjes verkocht. Een van de andere ideeën was een welkomstbrochure voor de Oekraïners die tijdelijk in Leiden komen wonen.

In de brochure wordt in het Oekraïens uitleg gegeven waar ze instanties of belangrijke punten in Leiden kunnen vinden zoals bijvoorbeeld het Stadskantoor, ziekenhuizen of het station. Daarnaast zitten er een aantal vouchers in de brochure om de stad een beetje te leren kennen en of de zorgen even te verlichten. De Oekraïners mogen diverse musea bezoeken zoals onder andere Volkenkunde en Boerhaave. Een rondvaart maken met de Leidse Rederij, een stadswandeling met tolk door Willem Hogendoorn. Gratis fietsen huren bij Easy Fiets, ze krijgen koffie of fris met gebak aangeboden bij horeca gelegenheden van de Horecagroep, Rebel Horecagroep of de Brasseriegroep en mogen meelopen of wandelen met de Leiden Marathon. De brochure wordt verspreid door het Stadskantoor en de opvanglocaties. Afgelopen donderdag reikte Christina Simonian, coördinatrice op de Schipholweg, de eerste brochures uit aan de bewoners. Donderdag tijdens de braderie op de Doezastraat zijn de polsbandjes te koop en kan er gedoneerd worden voor de kinderspeelplaats.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 2 mei 2022 - 15:21

Dat is in ieder geval iets waar ze wat aan hebben. Mooi initiatief.

Reply
rietepietz 2 mei 2022 - 19:14

Die brochure lijkt me heel erg nuttig, daar is over nagedacht.

Reply
Nicky 5 mei 2022 - 9:04

Dat is een mooie manier om de stad te leren kennen.

Reply

Plaats een reactie