Home Cultuur Pink Floyd tribute band Infloyd gaf waanzinnig mooi concert in Gebr. de Nobel

Pink Floyd tribute band Infloyd gaf waanzinnig mooi concert in Gebr. de Nobel

door Emile van Aelst

Donderdagavond was voor de echte Pink Floyd fans een avondje genieten in Gebr. De Nobel. Na vanwege corona meerdere keren uitgesteld was nu eindelijk het concert van Infloyd, waarvan je gerust kan stellen de beste Pink Floyd  tributeband van Nederland en misschien wel Europa.

In de grote zaal van Gebr.de Nobel lag op uitzonderingen na de gemiddelde leeftijd toch wel boven de vijftig.

Ik heb het al eerder geschreven, maar ik heb iets met Pink Floyd . Het was een van de eerste buitenlandse groepen die ik in 1969 zag en dan ook nog in de Leidse Stadsgehoorzaal. Eerlijk gezegd kwam ik helemaal niet voor Pink Floyd maar voor The Dream die in het voorprogramma speelde. Stervensduur 7,50 gulden terwijl ik The Dream normaal voor hooguit 4 gulden kon zien.  Maar na de eerste tonen van Pink Floyd was ik voor de rest van mijn  leven verkocht en heb daarna vrijwel alle Nederlandse concerten gezien en voor The Wall ging ik naar Londen naar het Earl Court Stadium. Duidelijk dus dat gisteravond echt mijn ding was.

In bijna twee uur tijd kwamen een hele serie bekende Pink Floyd nummers langs en zag en hoorde je de hele zaal genieten.

Het was ook hard werken voor de twee zangeressen.

Er zijn bepaalde nummers waar ik extra veel mee heb, zoals Shine on you crazy diamond dat ook op de begrafenis van Hill gespeeld is. Soms kunnen dingen geen toeval zijn, zoals bekend ben ik ook fan van saxofonist Wouter Kiers en ook Hill vond Kiers geweldig. Uitgerekend bij het nummer Shine on you crazy diamond kwam Wouter het podium op om als gastspeler de saxofoonsolo voor zijn rekening te nemen. Pfffff was even een mooi, maar ook zwaar momentje.

Wish you were here is ook zo’n nummer met een bijzonder lading. Infloyd speelde het onder andere ter nagedachtenis aan hun te vroeg overleden frontman en oprichter van de band.

Het was echt een waanzinnig mooi concert waar je gewoon niet teveel over moet schrijven, maar naar moet luisteren.

In het filmpje gedeeltes uit het concert en in de fotoslideshow nog wat foto’s. Allereerst het filmpje,  nou ja film 🙂

Hier nog een paar sfeerfoto’s van Infloyd.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

rietepietz 22 april 2022 - 19:23

Oh wat begrijp ik je goed, Ook bij de crematie plechtigheid van Henk werd het natuurlijk gespeeld, hier had ik graag bij willen zijn.

Reply
די מריו 22 april 2022 - 20:20

Dat moet een hele bijzondere avond voor je geweest zijn waar je emoties misschien wel alle kanten op gingen.

Love As always
Dimario

Reply
Hans 22 april 2022 - 22:34

Pink Floyd tribute band Infloyd gaf waanzinnig mooi concert, je titel hoeft geen aanvulling. Hans

Reply
Sjoerd 22 april 2022 - 22:48

Ik kan me voorstellen dat je een beetje natte ogen had op zo’n moment. Het ontroerde me ook een beetje. Hill zou trots op je zijn…

Reply
Nicky 25 april 2022 - 8:36

Het ziet er heel spectaculair uit. En wat een bijzonder moment voor jou. Zwaar maar wel heel mooi.

Reply

Plaats een reactie