Home Leiden Crowdfundactie en Leids Hart voor Willem Alexander Kinderziekenhuis

Crowdfundactie en Leids Hart voor Willem Alexander Kinderziekenhuis

door Emile van Aelst

Vorig jaar kregen de kinderen die in het Willem Alexander Kinderziekenhuis verbleven Sinterklaascadeautjes. Dit was geregeld door de stichting die de Sinterklaasintocht in Leiden organiseert. Vooral Nico Rijsbergen had veel werk verzet de cadeautjes te regelen. Hiermee was voor hem ook het contact met het WAKZ gelegd en begreep hij nog meer dat er veel nodig is om het verblijf van de kinderen iets aangenamer te maken. Vrijdag was hij even in het ziekenhuis om te vertellen hoe het staat met zijn crowdfundactie, waarover zo meer, en nog wat cadeautjes aan te bieden.

Nico had een tas vol Nijntjes bij zich voor de kinderen, medisch pedagogisch zorgverlener Lotte Kuilder nam ze dankbaar in ontvangst.

Onlangs hoorde Nico onder andere dat het ziekenhuis graag twee Qwiek.Up’s zou willen aanschaffen om te gebruiken in de patiënten- of behandelkamers. Met zo’n apparaat kan je een kamer omtoveren tot bijvoorbeeld een Alpenwei of de kinderen het idee geven dat ze tussen de schildpadden zwemmen of door de Efteling lopen. Dit maakt natuurlijk de angst bij een behandeling of onderzoek een stukje kleiner omdat hun aandacht wordt afgeleid. De Qwiek.Up is mobiel en overal te gebruiken. Ze kosten circa 6.000 euro per stuk.Nico startte samen met Jeffrey Glasbergen een crowdfundactie en benaderden ook een aantal sponsors zoals Nicolaas Verf en de Plus Supermarkt op het Betaplein bij de Lammenschans. Momenteel staat de teller al op ruim 4.500 euro en er staan nog een aantal acties op stapel, zoals een groot Speeltuinevenement in Speeltuin Zuiderkwartier op 12 juni. Stuk voor stuk leuk om te komen vertellen in het ziekenhuis, maar behalve dit en de Nijntjes had Nico nog iets bij zich dat hij aan kinderarts Arno Roest wilde aanbieden. De hobby van Nico is het maken van Sleutels, Leidse Sleutels wel te verstaan. Hij is dan ook niet voor niets in november en december de Sleutelpiet van Sinterklaas.

Er was al snel een mooi plekje in de gang van de afdeling Stad gevonden. Hoofd poli Stad van het WAKZ Heidi Verweij- Baars en kinderarts Arno Roest hingen samen met Leidse Hart op.

Nico keek kritisch maar tevreden toe hoe het Leidse Hart werd opgehangen.

Het hart straalt natuurlijk niet alleen de liefde voor Leiden uit, maar ook dat de medewerkers van het kinderziekenhuis dag in dag uit hart voor hun werk en de patiëntjes hebben.

Een mooie plek op een heel mooie afdeling.

Het was een kort maar gezellig bezoek en wil je de crowdfundactie voor de twee Qwiek.Up’s steunen klik dan even op deze link.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 9 april 2022 - 23:16

Super dat je dat hier laat zien…

Reply
rietepietz 10 april 2022 - 19:01

Wat fijn dat er dat soort dingen kunnen, alles dat een behandeling bij kinderen minder belastend maakt is winst.

Reply
די מריו 10 april 2022 - 19:57

Mooi.. alles toch voor die kinderen. Hopelijk worden ze snel weer gezond en mogen ze genieten van een mooi leven.

Love As always
Dimario

Reply
Hans 10 april 2022 - 23:10

Mooi verslag Emile, deze kinderen verdienen wel extra aandacht.
Ze hebben hopelijk straks een gezond bestaan. Hans

Reply
Nicky 11 april 2022 - 9:56

Hopelijk halen ze genoeg geld op voor twee Qwiek.Up’s. Maar daar heb ik alle vertrouwen in. Mooi die sleutels ook.

Reply

Plaats een reactie