Home Centrum Zonnige en muzikale seizoenopening van de Leidse Rederij

Zonnige en muzikale seizoenopening van de Leidse Rederij

door Emile van Aelst

Voor zondagmiddag was wind en regen voorspeld, wonder boven wonder bleef het, op een paar druppels na, droog op de Apothekersdijk terwijl het een paar kilometer verderop regende. Zoals elk jaar werd op de eerste zondag in april het vaarseizoen van de Leidse Rederij geopend. Het was gezellig druk langs de kade voor het Havenkantoor.

Een aantal jaar geleden hebben een paar schippers een band gevormd. Bij feestjes of de seizoenopening speelde de band altijd, alleen de afgelopen twee jaar waren er geen seizoenopeningen en feestjes en konden ze ook niet optreden.

Dat was natuurlijk jammer, maar voordeel is ze hebben meer kunnen oefenen. Hadden ze een paar jaar geleden nog een repertoire van een paar nummers, zondag konden  ze met gemak de hele middag vullen.

Veel schippers hebben elkaar de laatste twee jaar een stuk minder gezien dan normaal, dus het was ook een soort heeee johhhh hoe is het met jou feestje.Wel leuk om iedereen weer eens bij elkaar te zien zonder problemen met afstand of mondkapjes.

Iets wat nooit veranderd er was goed gezorgd voor de schippers.

De schippers is eigenlijk best een gevarieerd gezelschap van jong tot oud en met allerlei interesses en bezigheden. Op een foto een doorsnee van  de schippers. Een D66 raadslid, iemand die net ten huwelijk gevraagd is door een collega schipper, een ondernemer en een stand up comedian, maar allemaal met een passie voor varen door Leiden.

Over trouwerij gesproken voor Liesbeth en Gert zijn de wittebroodsweken net voorbij 🙂

Er wordt natuurlijk ook voor gezorgd dat er over een aantal jaren weer een nieuwe lichting schippers is.

Voor zwemmen nog net te klein, en een biezen mandje was er ook niet, maar toch vast een beetje wennen aan het langs het water staan.

Echt mazzel met het weer, had alleen iets warmer mogen zijn.

Toen het vorige week even lente leek waren er gelijk al aardig wat stadsrondvaartjes met toeristen die toevallig langsliepen. De boten vertrekken elk uur dus nooit lang wachten en er is een gezellig terras in de zon.

Ondanks de kou waren er toch elk uur wel een paar die hards die een stadsvaartje wilden maken, alhoewel met een dekentje is het heel goed te doen.

Drie mooie boten naast elkaar, de Cocosmacroon, de Welvaart en de Jantje.

Ik blijf de Jantje zo’n geweldige boot vinden. Niet alleen qua uiterlijk, maar vooral zijn geluid is zo kenmerkend en haal je overal uit. Sterker nog als ik thuis ben en op het terras zit of de deur staat open dan hoor ik altijd gelijk als de Jantje langs vaart. Aan het eind van het filmpje staat een heel kort stukje van de Jantje.

De kop is er af, we gaan er een mooie zomer van maken.

Hieronder een korte fotoslidesshow en een stukje van de band ‘Rare Geluiden’ en natuurlijk de Jantje 🙂 En over geluid gesproken, tja er past maar een lied onder ‘Denkend aan Leiden’ gezongen door Vivienne Aerts en Peter Labrujere 🙂

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 5 april 2022 - 22:56

Misschien dit jaar komt het er wel van. Je weet maar nooit. Een tochtje met de boot door Leiden staat nog steeds op mijn verlanglijstje

love As always
Dimario

Reply
Nicky 6 april 2022 - 13:30

Leuk dat het weer kan. Ik heb goede herinneringen aan mijn tochtje over de Leidse grachten. Met mijn privé paparazzo.

Reply
rietepietz 6 april 2022 - 17:04

je mag de Jantje wel even na laten kijken, volgens mij ligt er een tikkende tijdbom aan boord. 😉

Reply

Plaats een reactie