Home Leiden Bouter Bouw schenkt 12.000 euro voor kinderbioscoop in opvangcentrum Oekraïners

Bouter Bouw schenkt 12.000 euro voor kinderbioscoop in opvangcentrum Oekraïners

door Emile van Aelst

Een grote verrassing afgelopen vrijdag voor wethouder Fleur Spijker toen zij een cheque in ontvangst mocht nemen van 12.000 euro om een kinderbioscoop in te richten in het opvangcentrum aan de Schipholweg. Precies op 1 april, geen grap,  bestond Bouter Bouw 100 jaar. Dat werd gevierd met genodigden en medewerkers bij Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgs meertje.

Kwik Events, de organisator van het feest, had mij getipt om als ik tijd had even langs te komen bij het officiële gedeelte, omdat daar een paar verrassingen te verwachten waren. Bouter Bouw is 100 jaar geleden opgericht door Henri Cornelis Bouter, de opa van Hans, Ronald en Paul Bouter. Dertig jaar geleden namen de drie broers het bedrijf over van hun vader Hans Bouter sr. Ronald koos na verloop van tijd voor een andere carrière als personal coach en ook Paul verliet het bedrijf en ging onder andere de kunstrichting uit. Voor speciale opdrachten wordt hij nog regelmatig ingevlogen voor expertise of advies. Zodoende wordt het bedrijf nu geleid door Hans Bouter en zijn vrouw Selma.

Bij een honderdjarig bestaan krijg je natuurlijk een hoop cadeaus en is je drankvoorraad weer voor een eeuw op peil. Momenteel verbouwt Bouter Bouw in opdracht van de gemeente de opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. Op de Schipholweg is de vijfde verdieping helemaal ingericht als ontmoetingsplek, hoe leuk zou het zijn daar een bioscoop voor de kinderen in te maken omdat er voornamelijk moeders met kinderen komen te wonen. Hans dacht ik vraag iedereen om geld te geven in plaats van drank en andere cadeaus.

Het opgehaalde bedrag zou Hans verdubbelen en zo moest die bioscoop er komen had hij bedacht. Hij nodigde wethouder Fleur Spijker uit om langs te komen, maar vertelde uiteraard geen details. Fleur Spijker hield een mooi verhaal over de goede samenwerking en megaklus die Bouter op het moment in snel tempo aan het realiseren is.

Aan Fleur was uiteraard niet gevraagd geld mee te nemen in plaats van drank, dus had ze goede wijn en twee Leidse wijnglazen bij zich 🙂

De grootste verrassing moest echter nog komen. Er was in plaats van cadeaus een bedrag van zesduizend euro binnengekomen, waar Hans de verdubbelaar op gezet had.  Fleur wist niet wat ze zag en schrok een beetje van de hoogte van het bedrag.

Het is een bedrag geworden waar je wel twee kinderbioscopen voor kan maken.

Er waren nog een paar verrassingen. Broers Paul en Ronald grepen even terug naar de keer dat Hans vast zat tussen de lambrisering en zij gewoon met pauze gingen.

Behalve een gedicht, geschreven door Egon Snelders, hadden ze ook nog een grote kist bij zich.

Uit de kist kwam een gebeeldhouwd tandrad.

Behalve loodzwaar ook echt prachtig, voor alle drie een mooi en emotioneel moment.

Daarna kwam de laatste verrassing, waar de broers wel van op de hoogte waren maar nog niet het eindresultaat van hadden gezien.

Een speciaal Bouter Bouw glossy magazine over honderd jaar Bouter Bouw.

Na alle officiële handelingen kon het grote feest beginnen en genoot iedereen van de barbecue, het optreden van Wouter Kiers en de feestavond met DJ Dennis.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 4 april 2022 - 9:52

Dat is pas een echt feest en ik denk dat die kinderbioscoop een ware beleving voor die kinderen wordt. Een super idee…

Reply
די מריו 4 april 2022 - 10:24

Zo vier je een feestje.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 4 april 2022 - 20:16

Als dat geen win/win situatie is weet ik het ook niet meer.

Reply
Nicky 6 april 2022 - 11:32

Ik vind dat altijd mooi, zo’n familiebedrijf. En die kinderbioscoop is natuurlijk helemaal geweldig!

Reply

Plaats een reactie