Home Centrum Bourbon Street Comedy Club, eindelijk plek voor stand-up comedians in Leiden

Bourbon Street Comedy Club, eindelijk plek voor stand-up comedians in Leiden

door Emile van Aelst

Eindelijk is een groot gapend gat opgevuld. We hebben in Leiden op cultureel gebied zoveel wat betreft theaters, organisaties en clubs, maar wat ontbrak was een echte Comedy Club. Het is toch te gek voor woorden dat we in Leiden niet een club hebben als Toomler of Boom Chicago waar de beste stand up comedians optreden. Gelukkig ziet het er naar uit dat dit grote gapend culturele gat nu eindelijk opgevuld wordt.  Vanaf deze week is er elke maand de Bourbon Street Comedy Club in het gelijknamige café/pianobar aan het Noordeinde.

Het idee en de keuze van de comedians komt van cabaretier Onno Innemee. Hij baalde dat we in Leiden geen goede comedyclub hebben, geen goede nee erger nog we hebben er helemaal geen. Onno liet er geen gras over groeien en ging op zoek naar een geschikte locatie, toen hij die eenmaal gevonden had stond niets meer in de weg om gewoon te starten. Voor de eerste avond had hij direct al een mooi programma samengesteld.

De presentatie van de avond was in handen van de Leidse stand up comedian Daan van der Hoeven.

Daan is een goed verteller met vaak vlijmscherpe humor. Hij won in 2017 het Groninger Studenten Festival en is tegenwoordig, behalve als schipper bij de Leidse Rederij, op tal van podia in Nederland te vinden.

Rachid Larouz is geboren in Marokko en bracht zijn tienertijd door in Leiden Noord, tegenwoordig woont hij in Amsterdam. We kennen hem van zijn vaste rol in het programma van Jorgen Rayman en het tv programma The Comedy Factory.

Larouz is een verteltype en neemt ons mee op zijn reis door het leven, waarbij hij regelmatig met totaal onverwachte opmerkingen uit de hoek komt.

Meeuw Rovers komt uit Tilburg en volgde een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.

Meeuw is begonnen als duo, maar sinds 2018 treedt hij solo op en dat gaat hem goed af. Hij heeft veel interactie met de zaal en wist zelfs bijna een lift terug naar Tilburg te regelen in het publiek 🙂

Dat presentator Daan van der Hoeven op een leuke manier vlijmscherp kan zijn merkten twee meiden die waarschijnlijk niet genoeg aan de pauze hadden om bij te praten. Ze bleven doorkletsen ook nadat Daan vroeg of ze een beetje stil konden zijn. Tja dat was vragen om reactie en Daan ging gezellig met ze in gesprek, waarmee de dames en vooral Charlotte een rode draad in de rest van de avond werden. Als ik in de toekomst een bagel eet ontkom ik er niet aan te denken aan een Leidse horecagelegenheid waar Charlotte werkte 🙂

Huub Lammerts is redelijk nieuw in comedyland, alhoewel hij wel al een keer meedeed aan een open mic avond in Toomler.

Hij weet nog niet of hij door wil gaan in dit wereldje. Ik zou zeggen gewoon doen want het publiek genoot van zijn optreden.

Als laatste trad Wilko Terwijn op en is zeker weten geen onbekende sinds hij in 1995 begon met optreden. Ik pak willekeurig wat voorbeelden van wat hij allemaal doet en gedaan heeft.  Zo kun je hem kennen van Lowlands, zijn Oudejaarsstand-up shows op TV, zijn solo voorstellingen in het theater. Daarnaast was Wilko een vaste medespeler bij De Grote Improvisatieshow. Hij is ook één van de vaste hoofdschrijvers van de Comedy Central Roasts en deed dat ook voor Minister President Mark Rutte’s Correspondents Dinner.

Het is jammer dat je de grappen niet mag verraden, maar geloof me ik heb echt hardop gelachen en was daar zeker de enige niet in.

Na de optredens sloot pianist Wouter Hoek de avond af met een mix van eigen nummers en covers.

Onno Innemee gefeliciteerd met deze geweldige start van de Bourbon Street Comedy Club. Ik kijk nu al uit naar de volgende avond op 20 april.

Onno ik heb alleen een vraagje. Is het misschien niet verstandiger deze blog toch maar weg te halen. Het was nu voor 99% uitverkocht, ik ben bang dat na het lezen van deze blog er nog meer mensen willen komen. Ik weet dat jij nooit iemand teleur wil stellen, maar daar zal je dan niet onderuit komen. Hoe ga je dat oplossen of ga je zelf buiten voor de deur optreden om niemand teleur te stellen 🙂

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 3 april 2022 - 8:37

Ik kan me voorstellen dat je genoten hebt, ik zal er rekening mee houden als ik weer eens naar leiden ga.

Reply
rietepietz 3 april 2022 - 14:56

Bij de naam Onno Innemee moet ik altijd meteen denken aan de video waarin hij “computerles aan bejaarden” geeft , ik lig er nog steeds dubbel om als ik het terug zie.

Reply
די מריו 4 april 2022 - 10:11

Ja, de humor ligt op straat.. of ehhh, nu in Leiden netjes binnen.

Love As Always
Dimario

Reply
Nicky 5 april 2022 - 13:05

Da’s mooi! En meteen de beste Comedy Club in Leiden ook, he! 😉

Reply
Bourbon Street Comedy Club na het eerste jaar al niet meer weg te denken uit Leiden – Leidse Glibber 31 maart 2023 - 1:14

[…] starten. Een gewaagde stap want je moet wel elke maand een goed programma zien te brengen. Maar op 2 april 2022 was het zover en traden in Bourbon Street de eerste stand-up comedians op in […]

Reply

Plaats een reactie