Home Leiden Wie nu zegt, nee joh waarom zou ik stemmen, die snapt er echt niets van

Wie nu zegt, nee joh waarom zou ik stemmen, die snapt er echt niets van

door Emile van Aelst

Bij elke verkiezing hoor je weer, waarom zou ik stemmen ze luisteren toch niet. Ik kan mij indenken dat dit gevoel zo nu en dan leeft, maar wat veel belangrijker is wij leven in een land waar je mag stemmen en voor je mening uit mag komen. Waar debatten gevoerd worden tussen voor en tegenstanders van bepaalde onderwerpen. Waar we de straat op mogen om te demonsteren en onze mening kunnen laten horen zonder de kans te lopen naar een strafkamp gestuurd te worden. Daarom wie nu niet beseft waarom het zo belangrijk is te gaan  stemmen, heeft niet door wat er momenteel in de wereld gebeurd door een gestoorde dictator van een land waar geen vrije meningsuiting is.

Ik vind politiek leuk en volg vrij veel en loop veel debatten af, maar ik snap dat niet iedereen dat ook leuk vind. Trouwens eerlijk gezegd zijn die debatten eigenlijk op zich niet zo heel interessant. Natuurlijk je kan horen waar partijen voor staan en wat ze van plan zijn, maar een echt beeld krijg je als je kijkt naar wat ze gedaan hebben de afgelopen vier jaar.

Ik was zaterdag bij het lijsttrekkersdebat in PLNT. Het was eigenlijk een van de eerste debatten waar het er zo nu en dan even goed tegenaan ging en de meningen verdeeld waren.

Alleen tijdens de quizvragen waren de antwoorden vrijwel gelijk 🙂

Het hele debat werd opgenomen door Sleutelstad en is eventueel onder deze link terug te kijken.

Het worden in Leiden best wel spannende verkiezingen en ik verwacht wel wat verschuivingen. Bij elke verkiezing maak ik een prognose op de achterkant van een bierviltje en zit bijna altijd goed in de buurt van de werkelijke uitslag. Dit keer moet ik er echt heel goed over nadenken. Ik ben niet de enige met vraagtekens omtrent de uitslag. Je zou bijna denken dat wethouder Fleur Spijker D66 naar GL wethouder Ashley North kijkt en denkt zouden wij over een maand weer samen in een college zitten

Ik heb de afgelopen weken weer genoten van alle debatten en politieke bijeenkomsten en kijk uit naar de uitslagenavond woensdag. De mensen op deze foto hopen allemaal op uw stem, maar nogmaals het belangrijkste is dat je gaat stemmen. Ik ben opgevoed met de stelling wie niet stemt mag ook niet klagen. Trouwens was het spreekwoord niet ‘Wie zwijgt stemt toe’ , dus eigenlijk vinden al die niet stemmers het zeker wel best 🙁

In de fotoslidesshow nog een aantal foto’s van het lijsttrekkersdebat van afgelopen zaterdag.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 15 maart 2022 - 7:02

Het zit niet in mijn systeem dat ik ook maandag moet stemmen, dus daarom hebben ze de woensdag voor mij er bij gelaten. Morgen ga ik stemmen.

Love As always
dimario

Reply
Sjoerd 15 maart 2022 - 8:09

Niet stemmen is geen optie…

Reply
rietepietz 15 maart 2022 - 19:39

Ondanks dat ik wéét dat het zinloos is zolang er zoveel partijen zijn doe ik braaf mijn burgerplicht.

Reply
Nicky 16 maart 2022 - 12:10

Ik vind het ook vrij zinloos, hoor. Ze beloven allemaal van alles maar er komt uiteindelijk weinig van terecht. Toch ga ik zo meteen stemmen. Mijn vader heeft mijn moeder, mijn zussen en mij tot in den treuren verteld hoe er gevochten is voor ons stemrecht en hoe belangrijk het is om te gaan stemmen. Ik ben de enige van zijn harem die gaat stemmen, ben ik bang. Ik moet dus wel. 😉

Reply

Plaats een reactie