Home 3 October/Leids Ontzet Voorzitter Barbara ter Kuile nam tijdens de 22e Dies van het 3 October Gilde afscheid als voorzitter

Voorzitter Barbara ter Kuile nam tijdens de 22e Dies van het 3 October Gilde afscheid als voorzitter

door Emile van Aelst

Het 3 October Gilde is een club van ondernemers met een Leids Hart. Het Gilde ondersteund elk jaar vanuit haar inkomsten uit het ledengeld een aantal onderdelen van ons 3 Octoberfeest. Zij bekostigen bijvoorbeeld de grote Hutspotmaaltijd voor ruim 5.500 Leidenaren en de gehandicaptentour langs enkele voorzieningen voor Leidenaren met een beperking. Vrijdag werd de 22e verjaardag/Dies gevierd met een borrel voor de leden in De Haagsche Schouw. Tijdens de borrel werden er ook enkele belangrijke veranderingen uitgelegd en nam voorzitter Barbara ter Kuile afscheid. Zij werd toegesproken en bedankt door 3 October Vereeniging voorzitter Rik Kamps.

Flessen wijn rood en wit zijn leuk en lekker, maar echt apart waren natuurlijk de twee shawls die het bestuur door Joke had laten breien. Voor niet Leidenaren, Joke breit exclusieve Leidse 3 Octobertruien.

Uiteraard een rode en een witte shawl.

Mooi rood wit plaatje.

Barbara was blij verrast en vertelde het jammer te vinden afscheid te moeten nemen, maar door drukke werkzaamheden geen andere keus had.

Hierna volgde een beetje beladen onderwerp. Het 3 October Gilde was tot nog toe een aparte stichting naast de 3 October Vereeniging. Het huidige Gilde bestuur en de 3 October Vereniging hebben besloten de stichting op te laten gaan in de 3 October Vereeniging vertelde 3 October bestuurslid, tweede secretaris Martijn du Prie.

De mededeling, die ook in de uitnodiging stond, was bij een aantal oud bestuursleden verkeerd gevallen en zij hadden hun vraagtekens erbij. Onder andere de angst dat de eigen identiteit en beslissingsbevoegdheid van het Gilde zouden verdwijnen.

3 October voorzitter Rik Kamps legde uit dat het zeker geen overname is en voornamelijk een administratieve handeling. Door het samenvoegen kan het Gilde ondersteund worden door het combineren van het secretariaat, ledenadministratie, boekhouding en communicatie. Hierdoor hopen beide besturen meer slagkracht te krijgen en zich nog meer in te kunnen zetten nieuwe leden aan te trekken. Veel jonge ondernemers hebben er momenteel geen weet van dat deze club voor ondernemers met een Leids Hart bestaat.

Na deze uitleg was het tijd zelf afscheid te nemen van Barbara, zoals door PR Commissielid Marjolein Hettinga die een Geuzenmok met opschrift had laten maken.

De huidige Gilde bestuursleden Gerda van der Vliet, Wim van Zwet en Richard Jochems hadden natuurlijk ook een bloemetje voor Barbara.

En natuurlijk tijd om gezellig verder te borrelen.

Want gezelligheid is toch de belangrijkste bedoeling van een verjaardag.

Een muzikaal onderonsje tussen Simon Dubbelaar van The Band of Liberation en Leo de Vogel van Tamarco.

Het bleef nog lang gezellig tijdens de 22e Dies van het 3 October Gilde.

Nog een half jaartje en we zitten alweer midden in de aanloop naar het Feest der Feesten.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 14 maart 2022 - 7:48

Ik kan me de gemengde gevoelens bij het gilde wel voorstellen.

Reply
די מריו 14 maart 2022 - 9:18

En toch zullen veranderen soms nodig zijn om te overleven op de lange termijn.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 14 maart 2022 - 17:55

Dingen samenvoegen gaat meestal wel ten koste van het een en ander, laten we hopen dat het in dit geval alleen maar goed doet.

Reply
Hans 14 maart 2022 - 23:48

Veranderingen zijn even lastig om aan te wennen, maar denk dat het helemaal goed komt. Hans

Reply
Nicky 16 maart 2022 - 10:57

Wat Hans zegt, dacht ik ook. Het is altijd spannend en even wennen. Komt vast goed!

Reply

Plaats een reactie